Resultaten voor sedumdaken

sedumdaken
Vegetatiedaken bouwadvies Unilin Insulation.
Projecten Blogs Nieuwsbrief. Blijf steeds op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen. Woningrenovatie Snelle dakrenovatie Duurzaam bouwen. Alles over isolatie. Kritisch pad Luchtdicht bouwen Isoleren Voordelen van PIR BENG Esthetisch bouwen. Product selector Ruwbouw dakkapel configurator Services. Unilin Insulation Nederland. Vegetatiedaken, sedumdaken, groene daken. Voor daken met begroeiing worden veel verschillende namen gebruikt. De kern van een vegetatiedak is dat het is opgebouwd uit een laag vegetatie met daaronder een water- en dampdichte onderlaag. Sedumdaken en vegetatiedaken zorgen niet alleen voor een aantrekkelijk beeld en een verbeterde leefomgeving maar hebben ook een warmte-isolerende en geluidsdempende werking. Daarnaast beschermt een sedumdak de onderliggende dakbedekking tegen weersinvloeden waardoor de levensduur van de dakbedekking wordt verlengd. Sedumdaken en condensatie. Voor de waterdichting van vegetatiedaken worden altijd gesloten dakbedekkingsystemen met een hoge dampdiffusieweerstand toegepast. Bij geïsoleerde daken is een dampremmende laag noodzakelijk om inwendige condensatie te voorkomen. Dit is zeer vergelijkbaar met de opbouw van een gewoon plat dak.
meetyourmind.be
Groen dak - Wikipedia.
Verschillende systemen kennen verschillende samenstellingen van materialen, waarbij soms verschillende functies in één fysieke laag worden samengevoegd. Dit is het verschil tussen functionele en fysieke lagen. Extensief groendak bewerken brontekst bewerken. Sedumdak op De Halve Wereld Amsterdam. Verzamelnaam voor sedum-, mos-, gras- en kruidendaken. De dikte van de groendak-opbouw bedraagt hierbij maximaal 15cm en de hoogte van de begroeiing maximaal 50cm. De begroeiing ontwikkelt zich tot een min of meer ecologisch stabiele plantengemeenschap die zichzelf in stand kan houden met een minimum aan onderhoud. Sedumdak bewerken brontekst bewerken. De begroeiing bestaat uit een klein soort vetplant in verschillende kleuren die gecombineerd kan worden met mos. Sedumdaken kunnen in principe licht uitgevoerd worden; een substraatlaag van 3cm kan voldoende zijn. Groendaktegels bewerken brontekst bewerken. De groendaktegels bestaan uit gerecycled kunststof tegels die gevuld zijn met de opbouw voor een groen dak. De begroeiing bestaat uit verschillende soorten sedum.
vind-een-coach.be
Sedumdak: voordelen nadelen.
Volgens type beplanting. Ontvang advies offertes van sedumdak specialisten! 100 gratis vrijblijvend. Uitsluitend van deskundige bedrijven. Vergelijk gratis offertes. Sedumdak: info voor- en nadelen. Een sedumdak is een dak dat begroeid is met vetplantjes. Deze plantjes zijn makkelijk in het onderhoud, en kunnen zelfs het regenachtige klimaat van Nederland aan. Het aanschaffen van een sedumdak is dan ook een mooie manier om een stukje natuur in huis te halen. Lees meer over het sedumdak in dit artikel. Wat is een sedumdak? Een sedumdak is een type groendak, wat elke soort dakbegroeiing inhoudt. Een sedumdak is de lichtste en dunste soort, omdat vetplantjes geen dikke bodem nodig hebben. Qua soort vetplantjes is er wel heel veel keuze: er zijn meer dan 250 soorten. Het voordeel is dat ze bijna overal op groeien. Ze zijn zowel geschikt voor schuine als platte daken. Wel is de keuze afhankelijk van de ligging van het dak hoeveelheid zon en schaduw en de eigenschappen van de plant winterhard, bloeiperiode. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen voor een sedumdak kan via de offertepagina. Voor -en nadelen sedumdaken.
Sedumdak - Sedum dakbedekking - Feenstra Dakbedekking.
Dan gaan we over tot het professioneel aanleggen van uw sedumdak. Ook gemeenten zien de toegevoegde waarde van sedumdaken in. Steeds meer gemeenten hebben dan ook een subsidieregeling voor sedum dakbedekking. Vraag bij uw gemeente na of u recht heeft op subsidie. Dit kan u een aantrekkelijke besparing opleveren. Kies voor groen. Bij Feenstra Dakbedekking is uw groene dak van advies tot uitvoering in goede handen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over sedumdaken. Vraag hier meer informatie aan. Vorige pagina Print pagina. Dakisolatie aanbrengen plat dak. Subsidie dakisolatie Friesland.
Sedumworld - Uw Sedumdak groendak lichtgewicht specialist.
Indien gewenst beschikken wij over ons eigen aanlegteam en maken hiervoor dan offerte op maat. Het plaatsen van een Groendak kan soms erg voordelig zijn indien gebruik kan worden gemaakt van een lokale Groendak subsidie regeling niet elke gemeente heeft een Groendak subsidie regeling, meer informatie kunt u vinden op onze pagina Groendak subsidie Veel vragen en ook antwoorden over de vele voordelen van Sedumdaken Groendaken kunt u vinden op onze pagina veel gestelde vragen. U kunt bij ons terecht voor 1 type lichtgewicht Sedumdak systeem. Het 123 Sedumdak systeem is geschikt voor middelgrote en grote Groendaken. Een Groendak heeft vele voordelen, in de zomermaanden wordt uw dak nooit warmer dan 20 graden en in de wintermaanden heeft u een extra dakisolatie. Ook het dakleer gaat het dubbele aantal jaren mee wegens het ontbreken van UV instraling. Een groendak bloeit de gehele zomerperiode en is een drachtplant voor bijen populaties. Zie voor meer voordelen veel gestelde vragen. Een ander groot voordeel van Sedumdaken Groendaken is het zeer beperkte onderhoud. Basis om uw groendakvitaal te houden is het 2 x per jaar te bemesten met Sedummest.
Sedumdak - Roofing Service Nederland.
Daarnaast is het ook af te raden om te kiezen voor een sedumdakbedekking welke bestaat uit slechts een losliggend systeem of slechts 1-laags PVC, daar het dak ernstig kan beschadigen wanneer hier een lekkage in ontstaat. Wanneer een sedumdak goed is aangelegd, dan wordt het groen hierop voor een aanzienlijk deel door het sedum zelf gerealiseerd.
Sedumdak.
home Daktuinen Particulier Dakbegroeiing Sedumdak. Een sedumdak maakt de uitstraling van een pand in één oogopslag een stuk aangenamer. Bovendien heeft een sedumdak positieve invloed op onze leefomgeving. Sedumdaken zijn niet afhankelijk van kunstmatige watervoorziening. De beplanting, die bestaat uit sedum, gras- en kruidensoorten, voedt zich met regenwater.
Sedum daken aanleggen. Wat is een sedum dak eigenlijk?
Ook veel regenwater is geen ramp, wat je hier in Nederland natuurlijk veel hebt. Natuurlijk is een goede afvoer van het water wel heel belangrijk. Want als het dak permanent vol loopt met regenwater en het wordt niet voldoende afgevoerd, dan verdrinken de vetplantjes en gaan rotten. De Sedum planten zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Er zijn wel honderden soorten Sedum vetplantjes. Deze Sedum vetplantjes groeien vrijwel overal goed op. Dus ook op het dak van uw huis, schuur, garage, fietsenstalling of clubgebouw. Het Sedum leggen wij niet zomaar over het dak heen. Daar komt natuurlijk veel meer bij kijken dan alleen het leggen ervan. Want is uw dak bijvoorbeeld wel stevig genoeg voor het gewicht per vierkante meter? Want er komt meer op het dak te liggen dan Sedum alleen. Bijvoorbeeld substraat of een drainagemat, deze komen ook nog op het dak te liggen. Waarom een Sedumdak?
Groendaken sedumdaken LID Limburg - Hasselt.
Door een vlotte organisatie en planning kan LID groendaken leveren aan een voordelige prijs. Vraag: vrijblijvend een offerte via info@lid.be of 0473 64 66 16. STANDAARDOPBOUW VAN EEN LID GROENDAK. - Wortelvaste folie indien dichting niet wortelvast. - Substraat/mineraal substraat. - Sedummengeling of sedummatten voor aanleg sedumdak. - Grindstroken conform de brandnorm. LID KWALITATIEVE UITVOERING, GEEN PROBLEMEN ACHTERAF. Dak en groendak worden nog te vaak als afzonderlijke delen bekeken. De dakwerker mist de kennis van het extensieve groendak en de aanlegger van het groendak mist de kennis van de dakwerker. LID is van mening dat de twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en als dusdanig bekeken moeten worden om aan de hoogste kwaliteit te voldoen. Dankzij 40-jaar expertise kan LID controleren of aan alle nodige voorwaarden voldaan is om het groen dak te plaatsen, zonder problemen achteraf. LID biedt ook totaalpakketten aan waarbij zowel dak als groendak geplaatst worden, zodat juridische problemen achteraf vermeden worden. Zo kan LID een totale GARANTIE verzekeren. Aarzel niet en contacteer ons voor verdere informatie over uw groendak of extensief groendak.

Contacteer ons