Resultaten voor sedumdaken en sedumdaken

sedumdaken en sedumdaken
sedumdaken en sedumdaken
Zo verminderen de stookkosten, dragen de sedumdaken bij aan meer groen, verbetert de luchtkwaliteit en biodiversiteit, spelen de sedumdaken een belangrijke rol als waterbuffer. Vanwege de geringe opbouw, zijn deze op de meeste daken toepasbaar plat of schuin tot 45 daar het gewicht circa tussen de 50 en 100 kg ligt per vierkante meter.
Sedumdak.
home Daktuinen Particulier Dakbegroeiing Sedumdak. Een sedumdak maakt de uitstraling van een pand in één oogopslag een stuk aangenamer. Bovendien heeft een sedumdak positieve invloed op onze leefomgeving. Sedumdaken zijn niet afhankelijk van kunstmatige watervoorziening. De beplanting, die bestaat uit sedum, gras- en kruidensoorten, voedt zich met regenwater.
Sedum Cassettes Sedumdak bestellen online - SedumCassettes.com.
Gebruikelijke afmeting van 100x120 cm weegt wel ca. Deze cassettes zijn uitsluitend geschikt voor platte en lichthellende daken. Plaatsing is zeer eenvoudig, en zo nodig met een handzaag op maat te verzagen. Stroken kunnen elders op het dak weer worden gebruikt. Prijs per m2 incl.
soorten groendaken groendak-antwerpen.be.
Van sedumdaken tot een traditioneel turfdak, bij ons vindt u het allemaal. Verschillende soorten groendaken. Extensief- en intensief zijn benamingen die in de bouwwereld gebruikt worden voor de soorten groendaken. Ze maken een verschil in gewichtsklasse wat belangrijk is voor het dak. Een extensief groendak weegt maximaal 110 kg/m en mag zonder bouwvergunning op elk correct gedimensioneerd dak aangelegd worden. Een intensief groendak weegt meer dan 200 kg/m, hierop moet de dakconstructie voorzien zijn en is er steeds een vergunning nodig. Omdat de beplanting de dikte en het gewicht van de voedingsbodem bepalen bestaat ereen waaier aan mogelijkheden en soorten groendaken, hier enkele voorbeelden.
Een sedumdak aanleggen, hoe doe ik dat? BouwProfs.
Voor extensieve groendaken en daktuinen van aanzienlijke dikte kan gemiddeld een Rc waarde van 03, W/m2K aangehouden worden. Een sedumdak of bijvoorbeeld een groene gevel is een sierraad voor je woning of pand. Mits goed aangebracht levert een groen dak weinig problemen op. Het geheim zit hem in een goede voorbereiding en plan van aanpak. We zetten nog een paar tips voor je op een rij.: Met het plaatsen breng je een stukje natuur terug de bebouwde omgeving in. Dit geeft effecten die de een als hinderlijk ervaart terwijl de ander het juist een extra dimensie vindt geven. Katten bijvoorbeeld beschouwen een sedumdak nog wel eens als een externe kattenbak. Meeuwen stelen nog wel eens een plantje en sedumplantjes kunnen nog wel eens wegwaaien richting buren, vooral als ze wat groter gegroeid zijn. Een goede afstemming tussen dakconstructie, dakbedekkingsconstructie en dakbegroeiing bepaalt de uitstraling van het sedumdak.
Sedum Expert - De expert op het gebied van sedum sedumdaken!
Sedum expert is dé expert op het gebied van Sedumdaken, ook wel groenedaken genoemd. Op onze website geven we uitgebreide tips over onze producten. Daarnaast vind u onze producten in de webshop en voor het compleet leveren aanleggen kunt u natuurlijk altijd een offerte opvragen. Sedumdak doe het zelf.
Alles over Sedum en een Sedumdak - Sempergreen.
Het verduurzamen van uw dak met Sedum is - in tegenstelling tot intensieve groendaken - een onderhoudsarme en kostenbesparende vergroeningsmethode. Door Sedummatten toe te passen in plaats van losse Sedumplanten is de aanleg zeer eenvoudig en levert dit een enorme tijdswinst op. Bovendien zijn de onderhoudskosten veel lager, omdat de Sedummatten al een goede doorworteling hebben en veel minder water na aanleg nodig hebben, dan bij los ingeplante planten. Alle voordelen van Sedum voor een groendak op een rij. Sedum wortelt zeer ondiep, perfect voor een extensief groendak met een geringe substraatlaagdiepte. Sedum is een lichtgewicht methode om een groendak te creëren, dankzij de geringe substraatlaagdiepte. Sedum kan goed tegen droogte, bijvoorbeeld bij erg hete zomers. Sedum is eenvoudig in onderhoud en vraagt weinig water en voedingsstoffen. Sedum is ongevoelig voor ziekten en insectenplagen. Sedum heeft een groot aanpassingsvermogen onder extreme weersomstandigheden. Waarom een Sedumdak van Sempergreen? Sempergreen doet voortdurend onderzoek naar de kwaliteit van Sedums en andere planten voor extensieve groendaken. Dankzij haar jarenlange ervaring heeft Sempergreen zeer veel kennis over Sedums en andere plantsoorten opgebouwd.
Sedumdak doe het zelf - Lees hier de tips en uitleg!
Over de drainagelaag komt bij een schuin dak het raster. Daarna wordt de substraat gestrooid en als laatste komt de vegetatielaag. Het makkelijkste zijn de kant en klare pakketten met sedummatten of cassettes. Leg deze vanaf de onderrand van het dak strak tegen elkaar aan.Eventuele open randjes of naden vul je op met substraat. Zowel de matten als de cassettes kunnen op maat worden gesneden of geknipt. Eventueel kun je de matten van te voren met een gewone handzaag doormidden zagen, zodat ze iets lichter zijn om de ladder op te tillen. Na de aanleg is het voldoende om een keer bewateren. Mocht het langdurig warm en droog zijn, dan is het slim om gedurende twee weken éénmaal daags te besproeien. Sedumdak doe het zelf.
Een sedumdak: zo groen als gras! BinnensteBuiten.
Je kunt dat op een plat dak afwisselen met wilde bloemen of gras- en kruidenzaad. De vogels, bijen en vlinders zullen je dankbaar zijn en wie weet je eigen bezoek of kroost ook? Want; hoe leuk is het om te koken met dille van eigen dak? Zelf doen: rol uit die mat! Een groendak kun je laten aanleggen door een expert, maar ook zeker zelf maken. Je kan kant-en-klare sedummatten online of in een speciaalzaak aanschaffen.
Waarom een Herbaroof sedumdak? Graszoden Dirk Maris nv Graszodenservice: graszoden, potgrond boomschorsen.
Waarom een Herbaroof sedumdak? Waarom een Herbaroof sedumdak? De voordelen van een Herbaroof kant-en-klaar groendak. De Herbaroof cassettes zijn modulair van opbouw en passen heel eenvoudig in elkaar. Indien nodig kunnen ze gemakkelijk plaatselijk verwijderd en teruggeplaatst worden. Snel en eenvoudig te plaatsen. Door het lage gewicht en de handige uitsparingen aan de zijkanten zijn Herbaroof cassettes eenvoudig te hanteren en kan zo het groendak heel gemakkelijk en op relatief korte tijd geplaatst worden, zonder extra materialen! Laag gewicht per m. Groendaken met het Herbaroof systeem zijn uitzonderlijk licht. Met een gewicht van ongeveer 35 tot 50 kg per m, afhankelijk van de waterverzadiging van de cassette, kan toepassing van Herbaroof cassettes voor bijna elk bestaand dak.

Contacteer ons