Resultaten voor sedum daken

sedum daken
Sedumdak Groendaktotaal Uw Sedumdakspecialist! - Groendaktotaal.
Het kan daarom enige inspanning kosten om sedummatten op uw dak te krijgen. Maar daar staat dan wel een vierde voordeel tegenover: sedummatten doen het langer goed dan sedumcassettes. Ze groeien en bloeien langer en zijn dus duurzamer. Welk onderhoud heeft mijn sedumdak nodig? Een sedumdak is zo goed als onderhoudsvrij. Ook wanneer het lang droog weer is, hoeft u de vetplanten in principe niet te sproeien. Onkruid krijgt in strak aangelegde sedummatten of sedumcassettes geen kans. Eén keer per jaar het sedum wat bijvoeden met een speciale meststof is wel een goed idee. En wanneer u voor dat doel dan toch het dak op moet, kunt u gelijk dode plantenresten, boombladeren en eventuele rommel van uw dak halen en uw regenwaterafvoer schoonmaken. Meer onderhoud heeft een sedumdak niet nodig. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een sedumdak op uw huis? Neem contact op met Groendaktotaal voor een vrijblijvend adviesgesprek.
sedum daken
Een groen dak aanleggen: dit is alles wat je moet weten HIER.
Wat is sedum? Sedum is een vetplant die leuk bloeit en erg gemakkelijk is in onderhoud. Het is ongevoelig voor insectenplagen en kan tegen veel weersomstandigheden. De steeds warmere zomers zijn dus geen probleem voor dit plantje! Daarnaast wortelt Sedum niet diep en is het licht van gewicht. De meeste daken van tegenwoordig kunnen het daarom goed dragen, misschien ook wel het schuurtje in je achtertuin. Waar bestaat een groen dak uit? Een groen dak bestaat uit maar liefst vijflagen voor een goede bescherming en voedingsbodem.: Deze doek beschermt jouw dakbedekking van beschadigingen en lekkages door bijvoorbeeld steentjes en houtsplinters. Deze laag zorgt voor de opslag van water voor drogere periodes en voert overtollig water af. Dit vlies zorgt ervoor dat er geen kleine gronddeeltjes in de drainagelaag terecht komen.
Checklist groen bouwen Details Sedum dak.
Op een dak met een draagkracht van 80-85 kg per vierkante meter kan een vegetatiemat met sedum op een substraatlaag van 3 centimeter worden geplaatst. Er is ook een speciale lichtgewicht groendakopbouw beschikbaar voor daken met een maximale draagkracht van 40-45 kg. Het Sedumdak kan worden toegepast op daken met een dakhelling van 0-25 graden.
Sedum Cassettes groendak - Extra snel te plaatsen, licht van gewicht. Graent groendakmateriaal - Urpaco Trading bv.
Project in de kijker: DPG Media Antwerpen. Sedum Cassettes groendak - Extra snel te plaatsen, licht van gewicht. Deze tegel is een kwalitatief hoogwaardig kant-en-klaar groendakelement. Dit element is zeer compact en licht van gewicht waardoor het zeer arbeidsvriendelijk te plaatsen is op platte en hellende daken tot 5 plat, tot 15 hellend.
Sedum daken - Webshop Plantenwand.eu.
Sedum daken - Webshop. Hier kunt u de verschillende onderdelen van uw sedumdak aanschaffen. Wij adviseren u bij bestellingen met het volgende rekening te houden.: Bepaalde materialen dienen met enige overlap gelegd te worden, waaronder LPDE folie, Geotextiel en de drainageplaat Fytonop.
De Dakexpert Specialist in groendaken en sedumdaken.
Wij werken enkel met deugdelijke en duurzame materialen en specifiek gekweekte vegetatiematten. Je hebt de keuze tussen diverse vegetatiematten: wilde bloemen, sedum, gras, kruiden. Meteen groen vanaf de aanleg. Weinig of geen onderhoud. Een waterdicht dak. Aan de afwerking en details. zie je meestal het verschil. Wij kunnen niet genoeg woorden van lof vinden voor De Dakexpert. Vanaf het eerste contact zat het goed: vriendelijk, vlot, duidelijk. De jongens leverden topwerk, een waardig uithangbord voor hun firma. Zaakvoerder Claudio is zo gewoon en toch bijzonder vriendelijk en behulpzaam. Het kan misschien cliche klinken, maar morgen zouden we blindelings opnieuw ons vertrouwen schenken aan Claudio en zijn team. Simone en André. Ik ben heel tevreden, zowel over de aanpak als het resultaat. Op de beurs in Leuven werd ik vriendelijk onthaald en kreeg ik een volledige en heldere uitleg. Dat gaf mij meteen vertrouwen. Binnen de week stond er al iemand aan de deur om op te meten. De offerte was duidelijk en gedetailleerd. De werken werden volgens de afspraak aangevat. Heel professioneel, met bekwame vaklui die alles netjes opruimen. Vanuit mijn tuin geniet ik nu van mijn mooi dak.
Sedum dakbedekking - Sedummatten.info.
Je hebt de keuze uit 250 verschillende plantjes die je kan gebruiken als dakbedekking. De plantjes groeien goed op vrijwel ieder dak. Dit kan een afdakje zijn voor de fiets of het dak van de schuur. Zelf een sedum dak aanleggen. Als je zeker weet dat het dak het gewicht van de plantjes kan dragen, dan kan je eenvoudig zelf een groen dak aanleggen. Er zijn speciale doe-het-zelf pakketten waarmee je aan de slag kan gaan. De pakketten zijn verkrijgbaar voor platte daken en schuine daken. De dakbedekking bestaat uit een soort rollen die je over het dak heen rolt.
Kant en klaar groen Sedum dak, hoe werkt het? - Compleetgroen.
- Veeg u dak schoon. - Leg de Sedum cassettes op u dak, u kunt deze eenvoudig in elkaar klikken. - Langs de buitenranden van het dak en om bijvoorbeeld uitsparingen als dakramen en afvoerpijpen kunt u grind aanbrengen om het microklimaat te bevorderen. Bekijk hier de Instructie video.: Onderhoud van uw Sedumdak.: - Eenmaal per jaar de uitgebloeide bloemen afknippen en eventueel overhangt Sedum bijwerken. Dit kunt u het beste in het najaar doen. - Eenmaal per jaar het dak bemesten met Mestmiddel. - De cassettes worden volgroeid bij u afgeleverd, maar het kan altijd gebeuren dat er een onkruidje in gaat groeien. - Bij extreem lange droogte langer als een maand kunt u het dak water geven. Klik hier voor meer informatie, offerteaanvraag of het bestellen van een Sedumdak. De leukste muurbloempot voor binnen en buiten? Dat is de Wally, en wij zijn fan! Een opblaasbare spa maar welke kiezen uit het enorme aanbod? Een planten terrarium, heb je daar groene vingers voor nodig?
Wat is een sedumdak - groendak?
Ze komen voor op het noordelijk halfronden en in België en Nederlandkennen we vijfwilde soorten. Hemelsleutel Sedum telephium Muurpeper Sedum acre. Roze vetkruid Sedum spurium. Wit vetkruid Sedum album. Tripmadam Sedum reflexum. De planten kunnen water opslaan in hun bladeren.

Contacteer ons