Resultaten voor groen sedum dak

groen sedum dak
Hoe leg je een groendak aan? Natuurpunt.
Wanneer je dak niet geschikt is voor een daktuin, kan je een groengevel aanleggen met muurplanten. Dat heeft ook voordelen. Muurplanten dragen bij tot de energie efficiëntie van gebouwen. Muurplanten bieden kansen aan hagedissen, insecten en vogels om in te schuilen en te nestelen. Wortels van echte muurplanten beschadigen je gevel niet, meestal kiest men voor rankers die op een kabelsysteem groeien. Ga uit je groendak. Vraag je offerte voor een groen dak aan via Natuurpunt. Elke installatie levert 70m nieuwe natuur op in en rond Mechelen. Bovendien geniet je als lid van Natuurpunt een exclusieve korting, bovenop de subsidie van stad Mechelen voor haar inwoners. Ik wil een gratis offerte op maat! Routes voor rolstoelgebruikers. De natuur in met kinderen. Run for Nature. Maak van je tuin een natuurgebied. Afdelingen en werkgroepen. In je buurt. Structuur, missie, geschiedenis. Steun de natuur. Word vrijwilliger bij Natuurpunt. Doe een gift.
groen sedum dak
Een groendak aanleggen - gezellig lekker eco - Leukegeit.
Het sedum mos zet zonlicht en CO2 om in zuurstof. Daarnaast haalt het fijnstof uit de lucht. Je maakt je leefomgeving dus daadwerkelijk gezonder! Een groendak zorgt ervoor dat het regenwater gedoseerd doorstroomt naar het riool. Hierdoor helpt een groendak wateroverlast voorkomen. Doordat regenwater eerst door het mos en de substraatlaag zakt, wordt het op natuurlijke wijze gezuiverd. Als je een regenton hebt dan zul je schoner water opvangen. Een groendak ziet er onwijs mooi uit. Zeker wanneer je het plaatst op een uitbouw waar je dagelijks op uitkijkt, heb je er veel plezier van. Meer groen doet een mens goed. Het schijnt dat mensen daadwerkelijk productiever worden met een plantje op het bureau. Wij hebben nu een heel mosgazon naast ons kantoor! Met andere woorden: voor zowel je financiën, de planeet, de buren, de dieren én jouw psyche is een groendak een goede keus! Aanleggen van een groendak. Het is eigenlijk heel simpel. Een groendak bestaat uit verschillende lagen. Eerst een anti-worteldoek, om te voorkomen dat er dingen door je dak heen groeien. Daarna komt er een afwateringslaag overheen, om ervoor te zorgen dat de plantjes geen natte voeten krijgen wanneer er wat water op je dak blijft staan.
groen sedum dak
Groendaken daktuinen van ecoworks - Ontdek ons en onze referenties!
advies Graag zelf. aan de slag? Ontdek onze webshop! Groendaken aanleggen is een eigen métier. Als pionier in België buigen we op ervaring in de meest diverse projecten. Van ontwerp- tot aanlegfase. Woonhuis, wolkenkrabber of ondergrondse parking, Ecoworks brengt elk dak tot leven. Materialen kiezen we uit en verdelen we met de Europese marktleider Optigroen. Het instapgroendak is een Sedumdak. Een mengeling van onderhoudsarme vetplanten Sedum op een dunne substraatlaag, wat zorgt voor een beperkt gewicht. Veel groen voor weinig geld.
groen sedum dak
AquaplanT groendak sedum beplanting op rol Aquaplan.
Groen dak sedum beplanting. Een onderhoudsarme sedum beplanting op rol voor bestaande of nieuwe dakbedekking. De sedum beplanting buffert water en biedt een hoge weerstand tegen wind, uitdroging, hitte en vorst. Geschikt voor alle platte en lichthellende daken tot 15.
Hoveniersbedrijf Aquilegia Tuinen - Aanleg van groendaken.
0496 23 51 00. Hier is algemeen veel belangstelling voor; wij vinden dat logisch want de daken kennen vele voordelen. Zo verminderen de stookkosten, dragen de sedumdaken bij aan meer groen, verbetert de luchtkwaliteit en biodiversiteit, spelen de sedumdaken een belangrijke rol als waterbuffer. Vanwege de geringe opbouw, zijn deze op de meeste daken toepasbaar plat of schuin tot 45 daar het gewicht circa tussen de 50 en 100 kg ligt per vierkante meter. De prijzen verschillen van opbouw tot opbouw. Zo kost een sedumdak met stekken ongeveer 30 tot 50 euro/m, voor sedummatten is het ongeveer 40 tot 70 euro/m. Deze prijzen zijn wel afhankelijk van onder ander bereikbaarheid, grootte en hoogte van het dak. Voor een juiste offerte kan u best contact met ons opnemen. Semi Extensieve Groendaken. Deze groendaken hebben een uitgebreider vegetatie, er wordt gewerkt met bloeiende kruidachtige planten/grassen, waardoor je een mooiere biodiversiteit creëert krijgt. Met de juiste onderhoudsmethode vormt uw biodiversdak een oase voor vlinders, bijen, vogels en andere insecten. Dit systeem weegt wel wat meer.
Voorkom schade met een groen dak Interpolis.
De sedummixmat bestaat uit een mix van 10 tot 12 verschillende soorten sedum vetachtige plantjes. Kies je voor het pakket Meer Biodiversiteit dan krijg je naast de sedummixmat ook nog heuvels op je dak met een Wildflowermix of een Bees Butterflymix. Is mijn dak geschikt voor een groen dak? Groene daken kunnen alleen aangelegd worden op platte daken. Het formaat van het dak is daarbij niet zo van belang. Van een groot plat dak tot het dak van een klein fietsschuurtje; een groen dak kan al aangelegd worden vanaf een oppervlakte van 6 vierkante meter. Tijdens de dakinspectie bekijken we of jouw dak sterk genoeg is voor een groen dak. Ook kijken we naar de kwaliteit van de bestaande dakbedekking. De inspecteur doet een visuele inspectie van het dak, hij maakt geen constructieve draagkracht berekening. Wat zijn de kosten voor meerwerk?
Informatie over de aanleg van een sedum dak of natuurlijk groen dak.
Een aantal gemeentes in Nederland geeft subsidie op groene daken.De hoogte van de subsidie hangt samen met het waterbergend vermogen van een groen dak. Het subsidiebedrag voor zogenaamde 'mosdaken, die minder water vasthouden, is lager dan voor groene daken die zijn opgebouwd uit meerdere lagen. Kan er een sedum dak in mijn tuin? Sedum wordt vaak op een dak van een schuur of overkapping gelegd maar kan ook op een kleiner oppervlak worden verwerkt. Het is belangrijk eerst na te gaan of het bouwkundig mogelijk. Plant Stijl Tuinontwerp ontwerpt tuinen met sedumdaken en heeft ook in de voormalige eigen tuin een sedum dakgecreëerd. Plant Stijl Tuinontwerp. 9366 TC Jonkersvaart Groningen.
Groen dak DakwerkWijzer.be.
Geschikt voor daken met een helling van 1 tot 45 graden. Laagdikte kleiner dan 20 cm. Een vergunning is bij dit dak niet nodig. Gewicht per m2 is ongeveer 40 tot 110 kg. Het dak is niet beloopbaar. Het dak vereist weinig onderhoud. De prijs voor een extensief groendak is gemiddeld €45 tot €100 per m2 incl. btw en montage. Je hebt het niet door maar op steeds meer daken wordt vegetatie gezet. Een voorbeeld van een intensief groen dak op een kantoorpand. Een sedumdak is een extensief groendak dat voorzien is van sedum.
Sedumdak: voordelen nadelen.
Wat is een sedumdak? Een sedumdak is een type groendak, wat elke soort dakbegroeiing inhoudt. Een sedumdak is de lichtste en dunste soort, omdat vetplantjes geen dikke bodem nodig hebben. Qua soort vetplantjes is er wel heel veel keuze: er zijn meer dan 250 soorten. Het voordeel is dat ze bijna overal op groeien. Ze zijn zowel geschikt voor schuine als platte daken. Wel is de keuze afhankelijk van de ligging van het dak hoeveelheid zon en schaduw en de eigenschappen van de plant winterhard, bloeiperiode.

Contacteer ons