Resultaten voor groen dak

groen dak
Premie aanleg groendak - Ninove.
Zo krijg je.: een vertraagde regenwaterafvoer waardoor er minder belasting op de riolering is. een betere thermische isolatie met meer warmtebehoud in de winter en meer koelte in de zomer. een betere demping van de omgevingsgeluiden. bescherming van de dakbedekking tegen schadelijke UV-straling. het neemt de stofdeeltjes uit de atmosfeer op en vormt een buffer tegen luchtvervuiling. Bovendien is het ook nog eens prachtig om naar te kijken en zorgt het voor meer groen in de stad. Wat is een extensief groendak? Dit is een dak dat bedekt is met een substraatlaag bv. lavasteen waar mossen, vetplanten en kruiden in groeien. Het onderhoud is minimaal want de hitte in de zomer zorgt ervoor dat enkel droogte- en hittebestendige planten kunnen overleven. Netels of andere woekerende onkruiden krijgen dus geen kans. Door de beperkte dikte 10 - 20 cm kunnen de meeste dakconstructies het extra gewicht ook aan. Raadpleeg hiervoor toch best eens een architect of ingenieur. Wat zijn de voorwaarden voor een premie? Enkel extensieve groendaken worden gesubsidieerd. Om in aanmerking te komen voor subsidie moet het groendak aangelegd zijn door een particulier op een gebouw waarvan de benutte oppervlakte hoofdzakelijk dient voor privégebruik.
groen dak
Groendak Kortrijk.
in de gevallen waar een bouwvergunning voor de aanleg van het groendak nodig is, kan de subsidie alleen worden toegekend als de vergunning verkregen werd. als een stedelijke, provinciale of gewestelijke verordening de aanleg van een groendak verplicht, wordt de gemeentelijke premie NIET toegekend.
Groendak Dak en gevel.
Afsluitingen en poorten. Grasdallen en grindstabilisatie. Tuinslangen en accesoires. Boor / Schroefmachines. Hamers en beitels. Schroevendraaiers en sleutels. Zagen / messen / scharen. Vijlen, schurgerief en schaven. Gereedschap droge afbouw. Ladders en stellingen. Steek en plateauwagens. Emmers en kuipen. Lijm en schuim. Rol en vouwmeters. Afdekfolie en bescherming. Verfbakjes en verfemmers. Dak en gevel. Creëer een nieuw account? Creëer een nieuw account. Aanmelden voor de nieuwsbrief. Typ hieronder de letters en cijfers. Voer uw e-mailadres hieronder in om een wachtwoord reset link te ontvangen. Typ hieronder de letters en cijfers. Tonen als Foto-tabel Lijst. Sorteer op Positie. Aantal afgeschuinde zijdes. Afwerking oppervlakte grind. Van hoog naar laag sorteren. Cassart Agrotextiel Worteldoek zwart rol 210m. 29340, /rol 24248/rol., Tonen als Foto-tabel Lijst. Sorteer op Positie. Aantal afgeschuinde zijdes. Afwerking oppervlakte grind. Van hoog naar laag sorteren. Het Eternit groendak is een combinatie van de Ecolor of Ecolor Extra golfplaten en groenbakjes.
Groendak CPE.
Hoe intensiever het groendak, hoe zwaarder de belasting. Dakhelling: een minimale helling van 2 is nodig. Voor hellende daken met meer dan15 helling dien je specialemaatregelen te nemen tegen afschuiven. Onderhoud van een groendak. Een intensief groendak vraagt meer onderhoud dan een extensief. De keuze van vegetatie bepaalt welk onderhoud er nodig is. Voor een extensief dak adviseren wij.: onkruid verwijderen: 1x per jaar. bemesting: 1x per 1 of 2 jaar. controle regenwaterafvoeren: 1x per jaar. irrigatie: sproeien na meer dan 6 weken droogte. Waarom een groendak via CPE? alle dakmaterialen geleverd door 1 bedrijf. enkel gekeurde producten conform de geldende richtlijnen. projectopvolging van A tot Z. Ontleden van lastenboek. Uittellen van plan voor materialen. Calculatie en ondersteuning voor opmaak offerte aan klant. Werfopvolging tijdens en na de plaatsing. Wil je meer info of advies over uw groendakproject? Onze groenspecialist Philip Bruon staat voor u klaar. Via ons private label BossCover Green bieden wij u de volledige opbouw van uw groendak aan. BossCover Green biedt oplossingen voor lichtgewicht toepassingen alsook voor toepassingen op hellende daken. Dit zowel voor nieuwbouw als renovatieprojecten. Ontdek de voordelen van BossCover Green.
Groendaken Resitrix.
De mogelijkheden zijn legio, maar heel veel is afhankelijk van het type en de sterkte van de dakconstructie. Waarom een groendak? In stedelijke gebieden heeft de natuur moeten plaatsmaken voor bakstenen en beton. Er is heel wat natuur verloren gegaan door de stijgende verstedelijking. Met groendaken kleurt VM Building Solutions de stad opnieuw groen: groendaken zorgen voor een duurzame, groene leefomgeving voor mens en dier. Platte daken zijn vaak vergeten, en niet-benutte ruimtes in de stad. Groendaken vullen deze levenloze daken opnieuw in en verruimen de bestaande leefoppervlakte. Groendaken zijn moderne, innovatieve oases waar u ten volle kunt genieten van rust en natuur middenin een verstedelijkte omgeving. Ontdek de voordelen van een groendak. Over VM Building Solutions groendaksystemen. VM Building Solutions groendaksystemen. VM Building Solutions cares for nature. Klik hier en vraag online uw garantie-certificaat aan.
Urbanscape Groendak Systeem Knauf Insulation. Search. Search. Search. Close search.
Click on this image to search. Click on this image to search. Click on this image to close search. Vind je product. Afdichtingssystemen Homeseal LDS. Meer over glaswol. Meer over inblaaswol. Supafil Timber Frame. Supafil Cavity XL. Meer over groendak.
De 10 voordelen van een groen dak.
Bovendien nemen groene daken veel regenwater op, wat voor een ontlasting van het riool zorgt. Een sedumdak is onderhoudsarm en eenvoudig zelf aan te leggen. Met subsidie van de gemeente krijgt u ook nog een deel van uw investering terug. Heeft u nog meer redenen nodig om een groendak aan te leggen? Lees dan verder voor de 10 voordelen van een groen dak. Het aanleggen van een sedumdak vraagt om een kleine investering.
Hoe leg je een groendak aan? Natuurpunt.
Wanneer je dak niet geschikt is voor een daktuin, kan je een groengevel aanleggen met muurplanten. Dat heeft ook voordelen. Muurplanten dragen bij tot de energie efficiëntie van gebouwen. Muurplanten bieden kansen aan hagedissen, insecten en vogels om in te schuilen en te nestelen. Wortels van echte muurplanten beschadigen je gevel niet, meestal kiest men voor rankers die op een kabelsysteem groeien. Ga uit je groendak.
Groendak - Vlaamse Milieumaatschappij.
Er bestaan 2 soorten groendaken, nl. intensieve en extensieve groendaken. Intensieve groendaken of daktuinen komen minder voor. Extensieve groendaken met een lage begroeiing van onder meer mossen en vetplantjes, komen het vaakst voor. Aangezien een groendak een bufferende werking moet hebben, is het van belang de nodige aandacht te schenken aan de wateropslagcapaciteit. Een ideale berging van 50 liter per m of 50mm is het streefdoel. Voor de gewestelijke stedenbouwkundige verordening hemelwater geldt een minimum van 35mm. Let wel, 50mm berging betekent dat de overloop een stuk hoger dan 50mm moet geplaatst worden. De berging van het regenwater gebeurt immers in de drainagelaag en het substraat die ook een zeker volume innemen. Voor de plaatsing van een groendak en het nagaan van de mogelijkheden bij bestaande gebouwen, neem je best contact op met een architect of een professional. De VMM maakt bouwheren en professionals wegwijs in de wettelijke verplichtingen en de goede praktijk bij het duurzaam waterbeheer binnen nieuwbouw- of verbouwingsprojecten. Waar kan je terecht met een vraag? Alle resultaten, data, statistieken. Alle rapporten en publicaties op een rijtje. Wetgeving, omzendbrieven, adviezen. Wat kan jij doen?

Contacteer ons