Resultaten voor groen dak

groen dak
Intensieve groene daken Amsterdam Rainproof.
Intensieve groene daken. Een intensief groen dak, ook wel natuurdak genoemd, heeft een gevarieerde beplanting en kan daardoor in vergelijking met extensieve groene daken, relatief veel regenwater vasthouden. Intensieve groene daken verhogen de sponswerking van de stad. Door directe en indirecte verdamping via planten en waterberging in de substraatlaag stroomt er minder regenwater van het dak af. En er zijn nog meer voordelen: groene daken kunnen een bijdrage leveren aan een grotere biodiversiteit in de stad, geluidsreductie bevorderen en fijnstof binden. Water dat afstroomt van groene daken is bovendien schoner. Daarnaast beschermen groene daken de bitumeuze dakbedekking waardoor deze minder vaak vervangen hoeft te worden. Natuurdaken hebben afhankelijk van de plantkeuze wel onderhoud nodig, zoals water geven, snoeien, bemesten en onkruid wieden. Ook zijn natuurdaken hoger in gewicht en kostbaarder in aanleg dan sedumdaken. Ruime keuze in bedekking en beplanting. Een natuurdak heeft meer gevarieerde beplanting dan een eenvoudig sedumdak.
gd-energy.be
Groendak CPE.
Hoe intensiever het groendak, hoe zwaarder de belasting. Dakhelling: een minimale helling van 2 is nodig. Voor hellende daken met meer dan15 helling dien je specialemaatregelen te nemen tegen afschuiven. Onderhoud van een groendak. Een intensief groendak vraagt meer onderhoud dan een extensief. De keuze van vegetatie bepaalt welk onderhoud er nodig is. Voor een extensief dak adviseren wij.: onkruid verwijderen: 1x per jaar. bemesting: 1x per 1 of 2 jaar. controle regenwaterafvoeren: 1x per jaar. irrigatie: sproeien na meer dan 6 weken droogte. Waarom een groendak via CPE? alle dakmaterialen geleverd door 1 bedrijf. enkel gekeurde producten conform de geldende richtlijnen. projectopvolging van A tot Z. Ontleden van lastenboek. Uittellen van plan voor materialen. Calculatie en ondersteuning voor opmaak offerte aan klant. Werfopvolging tijdens en na de plaatsing. Wil je meer info of advies over uw groendakproject? Onze groenspecialist Philip Bruon staat voor u klaar. Via ons private label BossCover Green bieden wij u de volledige opbouw van uw groendak aan. BossCover Green biedt oplossingen voor lichtgewicht toepassingen alsook voor toepassingen op hellende daken. Dit zowel voor nieuwbouw als renovatieprojecten. Ontdek de voordelen van BossCover Green.
Groendak: Premieaanvraag - Mechelen Klimaatneutraal.
De premie bedraagt maximum 31,00, euro per m groendak dat wordt aangelegd. Een intensief groendak of daktuin komt niet in aanmerking voor de premie. Indien de kosten inclusief BTW voor de aanleg minder dan 31,00, euro per m bedragen, wordt het bedrag van de premie verminderd tot de werkelijke kostprijs.
Een groen dak: dé remedie tegen hete zomers - OneWorld.
Een groen dak - of een groene gevel - heeft geen vijanden. Hoeveel kost zoiets nou? Heb je genoeg aan een eenvoudig sedumdak en kun je met de buren samen een offerte aanvragen voor je schuur, carport of het platte dak van je huis, dan ben je 50 à 60 euro per vierkante meter kwijt. Daar gaat dan in veel gemeenten nog een royale subsidie van tussen de 20 en 30 euro per vierkante meter vanaf. Zelf doen met speciale pakketten kán bij een eenvoudig dak en bespaart aanzienlijk. De kosten lopen op als je een intensiever begroeide daktuin wil, met verschillende planten die insecten en vogels aantrekken.
Groen dak aanleggen: alles wat je moet weten vtwonen.
Zoek in de shop naar: Zoek in de website naar.: inspiratie terug inspiratie. kies je ruimte terug naar inspiratie. indelen ver bouwen terug naar inspiratie. dit is belgisch. tv terug tv. NAAR DE SHOP. KIES JE RUIMTE. vttv: online video's.' binnenkijken bij jou thuis. binnenkijken in jouw keuken. dit is Belgisch. buitenkijken in jouw tuin. tuin en terras. ontwerp je eigen tuin. special: vtwonen tuin. quiz: welke tuin past bij jou? quiz: test je tuinkennis! quiz: welk bbq type ben jij? Interieurtalent gezocht met vtwonen. vraag het vtwonen. een frisse start met vtwonen. VTTV: ONLINE VIDEO'S.' bekijk alle afleveringen. stylingtips van marianne. vtverbouwen extra m2. indelen en ver bouwen. op de vloer. op de muur. ontwerp je eigen tuin. Een groen dak heeft voordelen voor isolatie en voor het milieu.
Groendak Vlaanderen.be.
Met de online premiezoeker opent in nieuw venster kunt u nagaan of uw gemeente zo'n' subsidie geeft u vindt groendak onder de rubriek 'plaatsen, verbeteren of vervangen van '' dak. Vraag bij de gemeente ook na of u voor het groendak een bouwvergunning nodig hebt.
Urbanscape Groendak Systeem Knauf Insulation. Search. Search. Search. Close search.
Meer over groendak. Meer over houtwol. Urbanscape is een innovatief en lichtgewicht systeem met een hoge waterbuffer capaciteit. Speciaal ontworpen voor een eenvoudige installatie op woningen, kantoren en bedrijfspanden.Het Urbanscape systeem is een compleet systeem, opgebouwd uit een wortelwerend doek, Urbanscape drainage systeem, een uniek gepatenteerd steenwol substraat Green Roll en een vegetatielaag. Urbanscape Systeem Voordelen. Het Urbanscape systeem is voorzien van makkelijk te installeren lagen. Deze worden direct aan de klant geleverd. Door het nieuwe innoverende Urbanscape substraat is er geen speciaal en/of duur materiaal nodig. Het Urbanscape substraat is 8 keer lichter dan klassieke substraten en kan op de meeste daken worden toegepast zonder afbreuk te doen aan de stabiliteit van het dak.
Extensief groendak: prijs voordelen Dakconstructie.be.
Wanneer dak vervangen? Zonneboiler op een plat dak. Een extensief groendak is een ecologische dakbedekking met kleine groene planten zoals vetplantjes, mossen, Hiermee heb je een uniek dak dat bovendien ook nog eens goed is voor het milieu. Ontdek hier de voordelen en prijzen van een extensief groendak. Ga snel naar.: Ontvang gratis offertes. Wat is een extensief groendak? Een extensief groendak is een soort groendak van minder dan 15 cm dik. Ze vereisen weinig onderhoud in vergelijking met de intensief groendaken met struiken en bomen. Daarom zie je ze vaker op daken van particulieren. Een extensief groene dakbedekking is vooral begroeid met vetplanten zoals sedum, kruiden en lage grassen. Het is geschikt voor zowel een plat dak, als een licht hellend dak. Extensief groendak prijs. De gemiddelde prijs van een extensief groendak bedraagt tussen de 40 euro en de 200 euro per vierkante meter, inclusief btw en montage. Uiteraard hangt deze prijs af van de soort planten die je kiest, de soort dakbedekking en de afmetingen van het dak. Als je van je extensief groendak een echte tuin wil maken, kan de prijs makkelijk oplopen tot 6.000 euro.
Waarom een groendak een uitstekende investering is Openbaar groen. arrowhead-left. arrow-ios-forward. arrow-forward. calendar. bookmark. pricetags. clock. close. Facebook-color. person. Facebook-color. printer. grid. home. info. Facebook-color. menu. lock
Dankzij groendaken wordt tot 50 van het water geabsorbeerd en gefilterd. En loopt het water door de verschillende lagen vertraagd weg naar het riool. Het buffervermogen van een groendak is gelijk aan dat van een regenwaterput van 5000 l per 100 m bij een bergingscapaciteit van 40 mm. Het vermogen tot waterretentie hangt af van de dakhelling, het gebruikte substraat, de beplanting en de seizoenen. Minimum 40 tot zelfs 90 water wordt zo weerhouden. In de winter en natte periodes, wanneer het substraat meer verzadigd is, is de retentie natuurlijk lager dan bij korte hevige zomerse buien. De biodiversiteit neemt toe. Een groendak is ideaal als tijdelijk woongebied, en zelfs als basisverblijfplaats, voor heel wat planten- en diersoorten. Als de omstandigheden goed zitten vind je op daktuinen of intensieve groendaken vaak duiven, merels, eksters en zeldzame insecten. Met een juiste plantenkeuze en nestgelegenheid wordt een groen dak een paradijs voor wilde bijen.

Contacteer ons