Resultaten voor groen dak sedum

groen dak sedum
Groendaken daktuinen van ecoworks - Ontdek ons en onze referenties!
Een volwaardige tuin met bomen, struiken en beloopbaar gras wordt mogelijk met het tuindak. Ecoworks bekijkt de mogelijkheden met de projectontwikkelaar en/of architect. Een ontmoetingsplek voor je medewerkers, een duurzame boveninrichting van een ondergrondse parking, een ontspanningsplek voor de bewoners van een woontoren, stadsvernieuwing van de 21e eeuw. 1 2 3 4 5 6 7 8 9. Waarom zijn groendaken. goed voor jou en je omgeving? Bescherming tegen wateroverlast. zware buien worden vlot geabsorbeerd, een waterbuffersysteem wordt overbodig. door betere isolatie maar ook door beter presterende zonnepalen, koelunits en airconditioning. de levensduur van je dak met 60 jaar verlengd. Meerdere daken uitgespaard. bekijk met je gemeente welke subsidie jouw groendak volledig terugbetaalt. en een tuingevoel op je dak. Gezonder leven werken. zuivere lucht, minder jn stof. en dan zwijgen we nog over alle vlinders, bijen en ander leven dat een groendak aantrekt, midden in de stad. Interesse in groendaken? Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf of woning en onze aanpak? Dan kan je altijd een vrijblijvend advies ontvangen. Doe alvast inspiratie op in onze brochure of bekijk onze referenties. Interesse in een groendak? advies ontvang gratis. onze brochure Graag zelf.
groen dak sedum
Meststof voor Groendak of Sedumdak Myco-sedum PRO.
Sedumdak in slechte staat groeiachterstand: 140 gram/m2 - 14 kg/100 m2. Samengestelde organische meststof NPK 6-2-6 waarin bacteriën en schimmels gemengd zijn. 6 Stikstof totaal N volledig organisch gebonden voortkomend uit vedermeel, beendermeel en vinasse. 2 Fosforzuuranhydride P2O5 oplosbaar in neutraal ammoniumcitraat. 6 Kaliumoxide K2O, oplosbaar in water. 65 Organische stof, voorkomend uit vedermeel, beendermeel en vinasse. 8 Zwavelzuuranhydride SO3 oplosbaar in water. Schimmels: Mycorrhizae 14 sporen/propagules/gram. Bacteriën: Bacillus sp 10 exp. Een totale voeding voor al je sedum planten!
groen dak sedum
Vice Verda Opbouw Moestuin Groendak.
Substraatlaag: de substraatlaag bevat een grotere hoeveelheid organisch materiaal. Dikte van het substraat varieert afhankelijk van het type vegetatie. Filterlaag: scheidingslaag tussen het substraat en de drainage. Laat overtollig water door en zorgt ervoor dat het water in de drainagelaag beschikbaar wordt voor de vegetatie d.m.v. Drainagelaag: drainageplaten met geïntegreerde druppelleidingen voor waterirrigatie. Bescherming- en absorptielaag: bescherming van het dak tegen mechanische beschadiging, terzelfdertijd wordt ook een hoeveelheid water gebufferd. Dakdichting: wortelwerende dakafdichting. Biodivers groendak te Torhout. Hellend groendak te Wortegem-Petegem. Extensief groendak te Waregem. Benieuwd naar onze groendak, gevel en tuin realisaties? Benieuwd naar enkele van onze uitgevoerde projecten? Laat je inspireren! Bekijk onze realisaties. Ontwerp en aanleg van groendakgroengevelgroentuin systemen. Specialisatie, kennis en passie voor ontwerp, uitvoering én duurzame instandhouding van uw groendak, groengevel en tuin! Onze klanten aan het woord. Heel professioneel team: ze zijn eerst komen kijken naar ons dakterras om ons op de beste manier te kunnen adviseren. Het resultaat met sedum trays is prachtig en helemaal geschikt voor ons dak. We hebben nu een prachtig groen uitzicht, in de stad!
Groen dak Verbouwkosten.com 2022.
De kosten beginnen bij ongeveer 45 euro per m voor het zelf aanleggen van een sedumdak tot 150 euro per m voor een intensief begroeide daktuin. Een sedumdak hoeft nauwelijks onderhouden te worden. Dat is anders als je een complete tuin op je dak aanlegt, net als een normale tuin moet deze ook onderhouden worden. Het onderhoud bestaat onder andere uit de afvoer controleren en leegmaken eens per jaar ongeveer, onkruid verwijderen en, als je planten kiest die aandacht vragen, het onderhoud hiervan. Het dak zelf zal iets minder onderhoud nodig hebben door het groen: de begroeiing zorgt ervoor dat UV-stralen en de zon minder snel schade kunnen aanrichten. Soort groen dak Gemiddelde prijs per m incl. montage en btw Levensduur. Extensief groen dak sedum. €45 - €120. Ongeveer 60 jaar. Intensief groen dak. €70 - €150. Ongeveer 60 jaar. €45 - €80. Tussen 40 en 60 jaar. Uiteraard kan een groen dak niet overal en heb je te maken met vergunning en de praktische ligging van het dak. De constructie van het dak onder de daktuin is bepalend wat je wel en wat je niet kunt maken.
Sedumdak: voordelen nadelen.
Sedum op schuin dak. Soorten groendaken: overzicht. Volgens type beplanting. Ontvang advies offertes van sedumdak specialisten! 100 gratis vrijblijvend. Uitsluitend van deskundige bedrijven. Vergelijk gratis offertes. Sedumdak: info voor- en nadelen. Een sedumdak is een dak dat begroeid is met vetplantjes. Deze plantjes zijn makkelijk in het onderhoud, en kunnen zelfs het regenachtige klimaat van Nederland aan. Het aanschaffen van een sedumdak is dan ook een mooie manier om een stukje natuur in huis te halen. Lees meer over het sedumdak in dit artikel. Wat is een sedumdak? Een sedumdak is een type groendak, wat elke soort dakbegroeiing inhoudt. Een sedumdak is de lichtste en dunste soort, omdat vetplantjes geen dikke bodem nodig hebben. Qua soort vetplantjes is er wel heel veel keuze: er zijn meer dan 250 soorten. Het voordeel is dat ze bijna overal op groeien. Ze zijn zowel geschikt voor schuine als platte daken. Wel is de keuze afhankelijk van de ligging van het dak hoeveelheid zon en schaduw en de eigenschappen van de plant winterhard, bloeiperiode.
Zelf sedumdak of groendak leggen? HORNBACH. Alles voor je project! Vinden.
Vul eventuele openingen of gleuven met restjes van de vegetatiematten. Snij tot slot de uitstekende wortelbeschermingsfolie ter hoogte van de dakrand af - maar niet te kort, zodat er geen water overheen kan stromen. Gebruik ook hier een haakmes, en let op datje de waterafdichting niet beschadigt. Vegetatiemat bewateren en bemesten. Geef de vegetatielaag water totdat deze volledig verzadigd is. Hiervoor kan je een slang met douchekop of een tuinsproeier gebruiken. Controleer ook of de steenwol onder de vegetatiemat het water heeft opgenomen en volledig verzadigd is. Zo maak je het later makkelijk voor jezelf om ervoor te zorgen. Vooral na het aanleggen is het belangrijk om de planten goed water te geven, zodat ze kunnen wortelen. Controleer gedurende de eerste 4 - 6 weken daarom regelmatig de vochtigheid, en geef indien opnieuw water. In het voorjaar, wanneer de planten beginnen te groeien, raden we aan te bemesten met een langzaam vrijkomende meststof. Wanneer de planten verder gegroeid zijn moet je één of twee keer per jaar bemesten. Verder is je groendak zeer eenvoudig te onderhouden.
Hoe leg je een groendak aan? Natuurpunt.
Lees het hier of hier. Vraag hier je gratis, vrijblijvende offerte aan. Gratis e-book voor een tuin vol leven. Hoe maak je van jouw tuin een paradijs voor dieren, planten en jezelf? Ga aan de slag met de eenvoudig toe te passen tips in deze prachtig geïllustreerde gids van 52 pagina's. Vraag hier je gratis tuingids aan. Extensief, semi-intensief of intensief groendak? Kies op basis van je dakconstructie of je persoonlijke voorkeuren welk groendak je gaat aanleggen. Een extensief groendak met sedum is de lichtste opbouw die op elk dak mogelijk is.
Wat is een sedumdak - groendak?
De vetplantjes beschermen het dak. De levensduur van een Sedumdak is veel langer dan een standaard dakbedekking. Het isoleert het dak. In de winter houdt het de warmte vast en in de zomer zorgt het voor een koelend effect. Geluiddempend, niet enkel is het dak geluid isolerend maar door de weerkaatsing en absorptie van omgevingsgeluiden luiden zal het geluidsniveau in huis veel aangenamer zijn. Welke Sedum planten zijn geschikt voor op een plat dak?
Makkelijk en duurzaam: een groen dak van sedum Blooming Home.
Hoe leuk en mooi is sedum bijvoorbeeld op het dak van je tuinhuis, schuur of uitbouw? Toen wij een overkapping gingen maken naast ons huis kozen wij voor een groen dak. We laten je zien hoe makkelijk het is om een sedum dak zelf te leggen, vertellen je over de voordelen van een groen dak en geven je praktische tips.

Contacteer ons