Resultaten voor groen dak op schuin dak

groen dak op schuin dak
Groendak: types voor- en nadelen Mijn-dakwerker.be.
Prijs onderlagen: voor een licht groendak is € 25 à 35 per m vaak voldoende voor de onderlagen. In geval van een dikkere substraatlaag, reken je best op een prijs van € 55 à 80 per m. Er bestaan ook systemen van € 120 per m of meer, bijvoorbeeld voor zware intensieve groendaken. Prijs dakbegroening: zaden om direct te planten kan je al hebben voor zon € 5 per m. Voor voorgekweekte sedumtapijten of mostapijten betaal je gemiddeld € 25 per m. Voor grassen en kruiden is dat gemiddeld € 40 per m. Wil je een echte daktuin met bomen, dan ligt de prijs hoger. Let op: bij bovenstaande prijzen werd geen rekening gehouden met bijkomende werken, zoals dakisolatie, nieuwe dakbedekking EPDM: € 60 à 80 per m incl. btw en plaatsing, het aanpassen van de dakranden., Hoe bereken ik de kostprijs voor mijn dak? Hierbij moet je rekening houden met heel wat factoren: is een nieuwe dakbedekking nodig?
gd-energy.be
Sedumpakket voor schuindak Groendak Webshop.
Kant en Klaar pakketten. Folie en net. Afvoer - Goten - Putten. Home Sedumpakket voor schuindak. Sedumpakket voor schuindak. Kant en Klaar pakketten. Terra Roof 20 Green. Terra Roof 20 Green. Groendaksubstraat 20 liter. Groendaksubstraat 20 liter. BTW: € 38,08., Prijs per m. Beschikbaarheid: Op voorraad. Verlanglijst Product vergelijk. Omschrijving Beoordelingen 1. Sedumpakket voor schuindak. Compleet doe-het-zelf sedumpakket voor een schuin dak. Dit pakket kan goed worden aangebracht op alle schuine daken met een dakhelling van circa 11º tot 29º en met een extra draagvermogen van 75 kg/m. Het groendak is na aanleg onmiddellijk begroeid met een mix van sedumplantjes. Door sedummatten welke direct uitgerold kunnen worden is het startonderhoud beperkt tot een minimum. De volgende Groendak producten worden per m pakket toegepast.: Hydrodrain als een drainagelaag anti-afschuifmat.
Een groendak aanleggen: makkelijk uitgelegd in 4 stappen.
Bij voorkeur ga je dus voor XPS-, PIR- of PUR-platen. Tot slot, speelt ook de dakbedekking een rol. Is die nog in goede staat, m.a.w. volledig waterdicht, kan de bestaande dakafdichting als ondergrond dienen. Zo niet, zal deze vervangen moeten worden, bij voorkeur door een dakbedekking die ook wortelwerend is zoals EPDM. Behoud je de bestaande dakbedekking? Voorzie dan een wortelwerende laag die voorkomt dat de wortels van de begroeiing de dakbedekking kan beschadigen of perforeren. Vraag: Kan een groendak ook op een schuin dak? Ja, dat is mogelijk, zolang de hellingsgraad niet meer dan 35 graden bedraagt. Wel moet er een extra antischuiflaag voorzien worden om ervoor te zorgen dat alles op zn plaats blijft. Geef je daktuin net dat tikkeltje extra door middel van een groene dakbedekking! Stap 2 - Voorbereidende werken: draineren en filteren. Een tweede stap bestaat erin de watertoevoer te reguleren. Daarvoor heb je allereerst een drainagelaag nodig.
Checklist groen bouwen Details Hellend groendak.
Waarom groen bouwen? Niet alleen platte daken, ook hellende daken kunnen worden voorzien van vegetatie. Omdat het water sneller van het dak afloopt, wijkt de opbouw van een hellend groendak af van een plat dak. Hierom is een wat dikkere substraatlaag wenselijk. Een draagkracht v.a. 100 kg/m2 is noodzakelijk voor de dakconstructie. Het substraat geeft de juiste hoeveelheid voeding aan de planten. Er bestaan verschillende oplossingen. Om verschuiven te voorkomen, wordt doorgaans het substraat vastgehouden door een kunststof wapening of rasterplaat, waarop een sedummat ligt. De sedummat voor hellende daken is beplant met 12 verschillende soorten sedum.
Groendak - Bereik tot 289 dakwerkers rond Leuven.
Zowel voor intensieve als de extensieve groendaken bestaan er op de markt vele voorgevormde vegetatiematten die snel en eenvoudig kunnen worden aangebracht. Heeft u nog vragen over de vegetatie mogelijkheden voor uw sedumdak, daktuin of groendak? Doe vrijblijvend een aanvraag voor enkele offertes bij de ervaren dakwerkers uit Leuven of vraag hen om advies!
Sedumpakket voor schuindak - Sedummatten.info.
Eerst is het belangrijk om te kijken of de constructie van je dak het gewicht van een sedumdak aankan. Voor een schuin dak is er een aparte constructie nodig om te voorkomen dat de plantjes van het dak afvallen. Voor deze constructie moet je rekenen op al snel 80 kg per m2. Het dak moet dit gewicht wel kunnen dragen. Een bouwkundige kan dit eventueel voor je berekenen. Als de draagkracht voldoende is kan je eventueel een compleet sedumpakket voor schuin dak aanschaffen. In dit pakket zitten alle lagen die je nodig hebt om een groendak aan te leggen. Als je de juiste benodigdheden in huis hebt is het helemaal niet lastig om een groendak zelf te plaatsen. Opbouw in verschillende lagen. Een groendak wordt opgebouwd in verschillende lagen. We beginnen eerst met het aanbrengen van beschermende folie op het dak. Langs de randen van het dak leggen we een laagje grind. Zorg er ook voor dat er een werkende waterafvoer is. Op de afvoer plaatsen we een rooster en hier overheen leggen we grind. De laag grind helpt voorkomen dat de sedum planten wegspoelen.
A-stad.
Sorry, we merken dat je antwerpen.be niet zal kunnen gebruiken zoals wij het bedoeld hebben. Dit komt omdat je een verouderde versie van je internetbrowser gebruikt. Je kan dit verhelpen door een recente versie van je browser te installeren. Om verder te gaan, dient u JavaScript te activeren.
Sedumdak pakket voor hellend dak per m2 Groen op Dak.
Meteen na aanleg van dit hellende sedumdak is het al groen en heb je dus gelijk resultaat. Categorie: doe het zelf pakketten voor een sedumdak Tags: hellend, schuin, sedumdak, sedumdak pakket. Met dit pakket heb je alle materialen om een sedumdak op een schuin licht hellende dak te maken.
Sedumdak: voordelen nadelen.
Het voordeel is dat ze bijna overal op groeien. Ze zijn zowel geschikt voor schuine als platte daken. Wel is de keuze afhankelijk van de ligging van het dak hoeveelheid zon en schaduw en de eigenschappen van de plant winterhard, bloeiperiode. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen voor een sedumdak kan via de offertepagina. Voor -en nadelen sedumdaken.

Contacteer ons