Resultaten voor groen dak op hellend dak

groen dak op hellend dak
Extensief groendak: prijs voordelen Dakconstructie.be.
Wat is een extensief groendak? Een extensief groendak is een soort groendak van minder dan 15 cm dik. Ze vereisen weinig onderhoud in vergelijking met de intensief groendaken met struiken en bomen. Daarom zie je ze vaker op daken van particulieren. Een extensief groene dakbedekking is vooral begroeid met vetplanten zoals sedum, kruiden en lage grassen. Het is geschikt voor zowel een plat dak, als een licht hellend dak. Extensief groendak prijs. De gemiddelde prijs van een extensief groendak bedraagt tussen de 40 euro en de 200 euro per vierkante meter, inclusief btw en montage. Uiteraard hangt deze prijs af van de soort planten die je kiest, de soort dakbedekking en de afmetingen van het dak. Als je van je extensief groendak een echte tuin wil maken, kan de prijs makkelijk oplopen tot 6.000 euro.
aquilegia.be
groendak, groen dak, vegeatiedak. groendak, groen dak, vegeatiedak.
- door het vrijwel ontbrekenvan wortels kan het mos van het dak waaien; in 2013 is in Groningen 20.000 m2mosdak van vierhonderd woningen verwijderd, nadat een deel van het mosdak dooreen stormachtige wind van het dak waaide artikeluit Roofs de mosdaken lagen er vier jaar. - door de geringe dikte houdt het ook minder water vast. Bij een afweging tussen een mosdak en een sedumdak gaat de voorkeur daarom uit naar eendak met sedum. klik op de afbeeldingen voor groter. groendak, bibliotheek tu delft foto joostdevree.: groendak, marriot hotel, victoria bc, canada copyright pnwra. extra gewicht per m2 waterloket vlaanderen. cassette of rasterplaat hoogte ca. 5 cm voor groendak op hellende daken groendak. groendak in sterk hellende daken, vegetatiemat xeroflor xf317, de" mat is voorzien van een niet-verteerbare driedimensionale wapening die zorgt voor een blijvende wind- erosie bestendigheid" klik voor groter mostert de winter. extensief: sedum en mossen.: - Richtlijnbegroeide daken 2.1 van de branchevereniging Vereniging Bouwwerk BegroenersVBB. -Brochure Groenop hoog niveau van MostertDe Winter. - TPOdakbanen voor o.m. groendaken van KsterAfdichtingssystemen. - MobiRoofKant-en-klare groene dakcassette van Mobilane. Voor leveranciers, installateurs e.d.
Sedumdak pakket voor hellend dak per m2 Groen op Dak.
Alle materialen om op jouw hellende dak een sedumdak te kunnen maken. Dit pakket bevat sedummixmatten, 4 cm substraat per m én een drainagemat voor hellende daken. Meteen na aanleg van dit hellende sedumdak is het al groen en heb je dus gelijk resultaat. Categorie: doe het zelf pakketten voor een sedumdak Tags: hellend, schuin, sedumdak, sedumdak pakket.
Een groendak maakt je woning duurzaam én klimaatbestendig - Groener Wonen.
Kortom, een groendak geeft je meer comfort, lagere energiekosten, een langere levensduur van het dak en het is goed voor het milieu. Hellend of plat dak, zeg het maar. De Ekogras dakbegroeiingssystemen zijn toepasbaar op platte én hellende daken, zelfs tot een hellingshoek van 70. Voor op woningen, garages, terrasoverkappingen, carports, tuinhuisjes en flatgebouwen. Zowel voor nieuwbouw als voor renovatie, omdat het systeem rechtstreeks over de bestaande dakopbouw kan worden aangebracht. Ekogras past voornamelijk Sedum als begroeiing toe. Deze vetplanten blijven laag, kunnen goed tegen droogte, geven kleur aan je dak en fungeren als idool voor vlinders, hommels en bijen. Ekogras Groendaken heeft een eigen moderne kwekerij waardoor de kwaliteit van de planten gewaarborgd is. De diverse systemen zijn zodanig samengesteld dat er of recycle producten of producten met de minst milieubelastende eigenschappen worden toegepast. De SEDUMROLL-EKO matten bijvoorbeeld bestaan uit een plantaardige drager die volledig verteerd binnen een beperkt aantal jaren. Het in eigen huis samengestelde substraat bevat o.a. geen toeslag van veen. Eisen aan de dakbedekking en dakconstructie. De ondergrond van het dak kan bestaan uit beton, hout sandwichpanelen, metaal damwand. De constructie dient berekend te zijn op het aanbrengen van dakbegroeiing.
Een groendak aanleggen: makkelijk uitgelegd in 4 stappen.
Geef je daktuin net dat tikkeltje extra door middel van een groene dakbedekking! Stap 2 - Voorbereidende werken: draineren en filteren. Een tweede stap bestaat erin de watertoevoer te reguleren. Daarvoor heb je allereerst een drainagelaag nodig. Deze laag zorgt ervoor dat er een continue reserve aan water beschikbaar blijft, terwijl het overtollige regenwater wordt afgevoerd. Door het delicate evenwicht tussen deze twee taken, besteed je best voldoende aandacht aan deze laag van je groendak. Daarnaast wil je ook niet dat steentjes of ander vuil in de drainagelaag terechtkomen. Gebeurt dat wel, kan het systeem verstopt geraken. Hiervoor zorgt de filterlaag. Stap 3 - Het leuke gedeelte: begroeiing planten. Stap 3 vinden de meeste mensen het leukste: de begroeiing kiezen. Dat is allesbepalend voor het uitzicht van je groendak. Het soort vegetatie die mogelijk is, hangt af van volgende keuze: ga je voor een extensief of intensief groendak. Werk je niet graag in de tuin en zoek je dus een groendak dat zo onderhoudsarm mogelijk is? Dan is een extensief groendak met lage begroeiing zoals sedums vetplanten iets voor jou. Wil je juist een echte tuin zo waarheidsgetrouw mogelijk gaan nabootsen? Of wil je op je daktuin kunnen lopen?
Groendak gaat oververhitting steden tegen. Search. Search. Search. Close search.
Fraaier uitzicht op een groen dak dan eenbitumen dak. Extensief groendak systeem. Urbanscape is een lichtgewicht groen dak systeem met een uitzonderlijke waterbuffering van 37 liter. Het maximum gewicht verzadigd met water en het systeem komen niet uit boven de 60 kg. Hoe leg je een groendak systeem aan? We voorzien een plat dak of hellend dak van noppenfolie.
Sterk hellend groendak 25-45 - systeemopbouw - Sempergreen.
Voorbegroeide Sedummixmat type T, bestaande uit een mix van 6-8 verschillende soorten Sedum. De basis van deze vegetatiemat heeft aan de onder- en bovenzijde een kunststofwapening, die deze mat geschikt maakt voor zeer hellende toepassingen. Begroeiingspercentage bij levering: minimaal 95. 2 Daktuinsubstraat extensief 50 mm. Extensief daktuinsubstraat bestaande uit lava, bims en compost. Geproduceerd conform FLL richtlijnen. De substraathouder is een kunststof raster gemaakt van gerecycled LDPE/HDPE. De substraathouder voorkomt het afschuiven van substraat op hellende toepassingen. 4 Waterbufferend vlies 10 mm. Het waterbufferend vlies is een doek van gerecyclede vezels. Het vlies heeft een waterbergende capaciteit en wordt toegepast ter bescherming van de dakbedekking. Daarnaast functioneert het als wateropslag voor de vegetatiemat. Voorbeeld van een sterk hellend groendak, een jaar na aanleg. Aan de slag met BIM? Sempergreen is BIM-Ready! Download de gratis BIM-bibliotheek van onze groendak-systemen. 31 6 499 265 42. neem contact op. Direct aan de slag? In 5 stappen advies op maat voor uw project - direct op uw scherm! Naar online advies. Benieuwd hoe Sempergreen groendaken er in de praktijk uit zien?
Kosten groendak - Dakwerker-prijzen.be.
Zo heb je minder CO2 uitstoot en kan je geld uitsparen op je energierekening. Groendaken gaan langer mee, omdat het door de planten wordt beschermd van direct zonlicht en regen. Een groendak gaat gemiddeld 40 jaar langer mee dan een conventioneel dak. Je onderhoudskosten gaan dus ook naar beneden. Het staat natuurlijk erg mooi om een groendak te hebben en je krijgt punten voor je Green Building Certificering zodat het de waarde van je woning omhoog haalt. Om al deze voordelen wil de overheid je helpen met het aanleggen van een groendak en dit doen ze door middel van een subsidie. De kosten van een groendak. De volgende tabel geeft de kosten weer van het investeren in een conventioneel dag en tegenover een groendak en laat zien hoeveel je bespaart op je energierekening. De prijzen zijn per vierkante meter en hangen af van de afmetingen van het dak, de bereikbaarheid van het dak, het soort dakbedekking dat je er op wilt en het soort beplanting waar je voor kiest. Kosten per m2.
Duurzame dakbedekking: groen dak - Duurzaamheidskompas. Duurzame dakbedekking: groen dak - Duurzaamheidskompas.
Hierbij bestaat de begroeiing op het dak uit mossen en vetplanten en geen grote, kleurrijke bloemen en planten. Dit type groendak is veel lichter en belast je dak minder, waardoor er meestal niets aan je dak aangepast hoeft te worden. Op extensieve daken kan je ook niet lopen. Mossen en vetplanten kunnen zonder veel aandacht blijven groeien. Extensieve daken vragen weinig onderhoud en hoeven alleen in droge perioden gewaterd te worden. Andere soorten duurzame daken. Naast groendaken, zijn er ook andere soorten dakbedekkingen die duurzamer zijn dan de reguliere soorten productieproces buiten beschouwing gelaten. Zo is er bijvoorbeeld wit PVC, dat een deel van de zonnestralen die op het dak komen terugkaatst. Hierdoor wordt de temperatuur op je dak minder hoog en gaat je dakbedekking langer mee dan wanneer het een zwarte kleur heeft. Tegenwoordig wordt bitumen dakbedekking steeds vaker gerecycled om het milieu te ontlasten en bewust om te gaan met materialen. Als het bitumen goed wordt gescheiden van andere lagen, kan het goed hergebruikt worden. Lees tip: Op zoek naar dakisolatie? Kijk naar de mogelijkheden voor een groen dak!

Contacteer ons