Resultaten voor groen dak op bestaand dak

groen dak op bestaand dak
Welkom op www.antwerpen.be - GEMEENTELIJKE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING - BOUWCODE- gecoördineerde versie.
Voor een groendak of rieten dak zijn soms speciale voorzieningen zoals filter of voorbehandeling nodig wanneer het afgevoerde water wordt opgevangen in een hemelwaterput. Daarenboven vloeit er een veel kleinere hoeveelheid regenwater naar de hemelwaterput. Daarom heeft het weinig zin om de afwatering ervan verplicht aan te sluiten aan de hemelwaterput. Groendaken zijn verplicht bij nieuwe daken van gebouwen. Dat zijn daken waarbij de hele constructie van het dak nieuw wordt aangelegd en dit zowel bij nieuwbouw, herbouw of renovatie. Glazen daken en dakherstellings- of instandhoudingswerken van bestaande daken vallen niet onder dit artikel. In afwijking van 1 moet het dak van ruimten waarvan het plafond zich bevindt onder het aangrenzende maaiveld, voorzien worden van een grondlaag met een dikte van minimaal 1 meter, tenzij een gelijkwaardig groenplan met plantgaten wordt voorgelegd. Indien op het dak energieopwekkende systemen, zoals zonnepanelen of -collectoren, geplaatst worden, of een dakterras aangelegd wordt, dan vervalt de verplichting om een groendak te plaatsen voor de oppervlakte die deze voorzieningen innemen op het dak. Energieopwekkende systemen en dakterrassen zijn perfect te combineren met een groendak. Studies hebben aangetoond dat een combinatie van zonnepanelen met groendaken elkaar zelfs in positieve zin beïnvloeden.
Aanleg van een groen dak EcoRoof.
EcoRoof cassette systeem is gekozen voor de volgende opbouw.: Daktuinsubstraat in zakgoed 20 liter. Sedummatten premium opkweek op basis van substraat. Indien gewenst de benodigde hoeveelheid grind. Dit systeem passen we hoofdzakelijk toe bij hellende daken vanaf 15 tot circa 30. Het inmeten van het dak. Om te voorkomen dat u te veel of te weinig besteld is het belangrijk om het dak goed in te meten. Kortom opmeten van dakrand tot dakrand is het advies. Tijdens het afronden van het bestelproces, of indien u een aanvraag doet, is het goed om deze maten te vermelden zodat wij nog een extra check kunnen doen. Mocht u toch twijfels hebben kunt u altijd contact met ons opnemen. Eenvoudig zelf aan te leggen met ons unieke EcoRoof groendak systeem. VEILIG ONLINE BETALEN. Aanleg van een groendak.
Subsidie Groene Daken Gemeente Gorinchem.
Zijn de werkzaamheden klaar, dan geeft u dit door aan de gemeente. U kunt de subsidie Groene Daken niet met terugwerkende kracht aanvragen voor een groen dak dat al is aangelegd. Op de pagina Groene daken vindt u meer informatie over groene daken. Wat heeft de gemeente van u nodig? Om de subsidie Groene Daken aan te vragen, heeft de gemeente de volgende documenten van u nodig.: Gespecificeerde begroting of een offerte van de kosten. Planning van de werkzaamheden. Foto van het bestaande dak als het om een bestaand dak gaat. Schriftelijk akkoord van de verhuurder wanneer u deze subsidie als huurder aanvraagt. Bent u inwoner en wilt u de subsidie Groene Daken aanvragen, dan kunt u dat doen met DigiD. Wanneer u inlogt met uw DigiD om de aanvraag in te dienen, bent u de aanvrager.
Prijs nieuw groendak plaatsen: soorten, tips advies.
Intensieve en extensieve groendaken. Er zijn twee soorten groendaken: intensieve en extensieve groendaken. Een intensief groendak kun je het best beschouwen als daktuin. Je kunt erop lopen en het het heeft ruwweg hetzelfde onderhoud nodig als een normale tuin. Voor dit type groendak heb je normaal gesproken wel een extra verstevigde dakconstructie nodig, want de dikke substraatlaag vormt een flinke belasting voor het dak. Een extensief groendak, ook wel vegetatiedak genoemd, is veel lichter en geschikt voor begroeiing met mossen, sedumplanten en kruiden. Dit type dak is het meest populair. Intensief groendak daktuin. Extensief groendak vegetatiedak sedumdak. Veel onderhoud nodig. Weinig onderhoud nodig. Allerlei planten zijn mogelijk. Geschikt voor heide- en sedumplanten. Laagdikte: minimaal 20 cm. Laagdikte: minimaal 6 à 7 cm exclusief bufferlaag. Dakbelasting: 40-110 kg per m. Dakbelasting: 200 kg per m. Niet of nauwelijks beloopbaar. Hellingsgraad dak: 1-4 graden. Hellingsgraad dak: 1 tot 45 graden. Een groendak kan uit één, twee of drie lagen worden opgebouwd. Het meest degelijke systeem is een drielagig systeem. Het bestaat uit een drainagelaag, een bufferlaag en een substraatlaag. Het grote voordeel van dit systeem is dat de planten altijd kunnen beschikken over voldoende water.
INFO PLAATSING Groendakgigant.be.
Daarmee worden vaak onnodige kosten vermeden. Vertrekt u vanaf een bestaand dak, dan is het interessant om te weten welke varianten er mogelijk zijn qua beplanting, gewichtsbelasting, hoogte van het groendak, etc. Is het dak wel geschikt voor een groendak? Al onze plaatsers hebben een degelijke opleiding en ervaring in de groensector. Groendakgigant organiseert bovendien opleidingen over groendaken.: De juiste handelingen op het dak, productkennis, de verschillende opbouwsystemen en kennis van planten op het dak, komen in onze opleidingen uitvoerig aan bod. Het is immers belangrijk dat de opbouw van uw groendak goed is afgestemd op het type dak en de gewenste beplanting. De planten worden zorgvuldig uitgekozen in functie van oa. de hoogte van het substraat en de ligging van het dak tov de zon terwijl er steeds rekening moet gehouden worden met de maximale belasting.
Groendak aanleggen ECCOsedum.
Er moet geen anti-wortelfolie gebruikt worden bij EPDM en PVC tenzij op uitdrukkelijk verzoek van de fabrikant. Bij dakdichtingsmateriaal dat bestaat uit asfaltmembranen is dit wel het geval. Het anti-worteldoek zorgt ervoor dat wortels van planten geen beschadiging aan uw dakdichting kunnen veroorzaken. Vraag steeds advies aan uw fabrikant van dakbedekkingsmateriaal. Plaatsen beschermlaag ECCOprotect 400. Plaats de rollen ECCOprotect 400 steeds met een overlap van 10 cm. Bij ECCOprotect 400 wordt een niet-organisch viltdoek aangebracht op een geweven PP-doek afmetingen: 2,1, m x 40 m. Deze laag bestaat uit een doek die het dakmembraan een extra bescherming biedt tegen scherpe voorwerpen. Deze voorwerpen zouden het dak kunnen beschadigen tijdens de plaatsing.
Vergroen je dak Huisje Boompje Beter.
Maak deze actie favoriet. Het is mooi om te zien hoe mijn eigen kinderen kunnen genieten van een levende tuin en zelf op ontdekkingstocht gaan. Amar Sjauw En Wa. Hoogteverschillen in de tuin. Maak deze actie favoriet. Amar Sjauw En Wa. Hagen en groene erfafscheidingen. Maak deze actie favoriet. Amar Sjauw En Wa. Maak deze actie favoriet. Ook zonder groene vingers is het mij gelukt om toch wat groen in mijn tuin te creëren. Alexandra Dietzsch Architectuur. Vergroen je dak. Maak deze actie favoriet. Vergroen je balkon of dakterras. Maak deze actie favoriet. Amar Sjauw En Wa. Maak deze actie favoriet. Een vijver in je tuin. Maak deze actie favoriet. Infiltratiegreppel of wadi. Maak deze actie favoriet. Op mijn kleine balkon heb ik toch aardig wat bloeiende planten kunnen plaatsen met bloempotten en hangende bakken. Amar Sjauw En Wa. Maak deze actie favoriet. Maak deze actie favoriet. Amar Sjauw En Wa. Maak deze actie favoriet. Onze schuur hebben we van een groen dak voorzien, en het ziet er vanuit ons huis ook nog mooi uit.
Zonnepanelen in combinatie met een groendak Solar Concept.
Zonnepanelen op een groen dak. Op zoek naar de beste manieren om zo veel mogelijk uit jouw zonnepanelen te halen? Dan is het aanleggen van een groendak een verstandige keuze. In dit artikel lees je meer over groene daken en hun positieve invloed op jouw rendement qua zonnepanelen. Wat is een groen dak? Steeds meer mensen hebben het: een tuintje op hun dak. Planten bovenop de dakbedekking helpen bij de isolatie en een gelijkmatigere temperatuurregeling in huis. Er bestaan twee soorten groendaken: een extensief en intensief groendak. Kort gezegd zijn extensieve groendaken grotendeels zelfvoorzienend, bestaande uit kruiden of andere vegetatie. Intensieve groendaken vragen om meer onderhoud en kun je vergelijken met een normale tuin, waardoor ze ook wel tuindak worden genoemd. Zonnepanelen op je groene dak? Jij bent goed bezig! Vul hier je postcode huisnummer in. Dan nemen we gelijk een kijkje op je dak. Bereken je besparing. Waarom een groendak onder mijn zonnepanelen?
Vanwymelbeke Groendaken Kortrijk.
Groene-dak-experts kunnen je adviseren of je dakconstructie de dakbegroeiing kan dragen. De dunste variant van een paar centimeter dikte kan meestal zonder problemen worden aangelegd. Hoe is een groendak opgebouwd? Een groendak bestaat altijd uit ten minste drie lagen: een wortelkerende laag om je dak te beschermen, een grondlaag voor de platen en de beplanting zelf. Veel kant-en-klare bakken zijn op deze manier opgebouwd.

Contacteer ons