Resultaten voor groen dak lichtgewicht

groen dak lichtgewicht
Lichtgewicht groendak op plat dak - systeemopbouw - Sempergreen.
Voorbegroeide Sedummixmat, bestaande uit een mix van 6-8 verschillende soorten Sedum. Begroeiingspercentage bij levering: minimaal 95. 2 Substraatrol 20 mm. Substraatrol is een lichtgewicht groendak substraat., vervaardigd uit lange steenwolvezels.Het is een goed groeimedium. en zorgt voor een uitstekende wateropname en vasthoudendheid. 3 Drainage inclusief filtervlies 11-20 mm. Dikte drainagelaag is afhankelijk van de opbouw van het dak en de benodigde waterbergende capaciteit afhankelijke van het klimaat. Bekijk hieronder de installatievideo van een lichtgewicht groendak. Aan de slag met BIM? Sempergreen is BIM-Ready! Download de gratis BIM-bibliotheek van onze groendak-systemen. 31 6 499 265 42. neem contact op.
groen dak lichtgewicht
lichtgewicht drainage Groendak Webshop.
Door het Geocell lichtgewicht 150 kg/m gewicht kan de onderconstructie bij een berijdbaar dak duidelijk dunner geconstrueerd worden. De omliggende grond moet goed waterafvoerend zijn. In de aanwezigheid van samenhangende of gelaagde grond die tot verstopping of lagen van het water kan leiden dient Geocell in combinatie met een drainagesysteem aangebracht te worden. Geocell heeft een korrelgrootte van 3 8 cm en een laag vochtvasthoudend vermogen. Het gemakkelijk verwerkbare drainagesubstraat is licht van gewicht, goed drainerend en een perfecte groeibodem voor dakvegetaties. Geocell kan geleverd worden in big bags. Korrelgrote: 3 8 cm. 150 kg / m. Verzadigd gewicht: ca. 155 kg / m. Prijs per big bag van 1000 liter. Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald! Oordeel: Slecht Goed. Voer onderstaande code in.: Groendak adviseert levert en realiseert groen, gras en sedumdaken of daktuinen.
Groendaken.
Lichtgewicht en onderhoudsarm groendak systeem, waarbij de begroeiing een bont tapijt van sedums en droogte minnende soorten vormt. Extensieve PLUS groendaken. Door een substraatlaag van 8 cm toe te passen wordt het standaard sedumdak aangevuld met hoger bloeiende soorten, siergrassen, anjers en kruiden.
Groendaken Renodak Systems N.V.
Afhankelijk van het soort beplanting en het concept, spreekt men over extensieve of intensieve groendaken. Intensieve groendaken of daktuinen zijn bijna alleen geschikt voor de nieuwbouw, omdat ze zorgen voor een grote belasting van de dakconstructie. Ze zijnvergelijkbaar met gewone tuinen waarin geleefd kan worden. De begroeiing van intensieve groendaken bestaat uit grassen, kruiden, struiken en soms zelfs bomen. Intensieve groendaken vergen net als gewone tuinen veel onderhoud Extensieve groendaken of vegetatiedaken zijn lichtgewicht groene daken en daardoor veel minder belastend voor de dakconstructie. Een extensief groendak isgeschikt voor bijna alle typen daken, ook van bestaande gebouwen. De begroeiing van extensieve groendaken beperkt zich tot mossen, vetplanten sedum en kruiden. Een extensief groendak vergt daarom los van een jaarlijkse inspectie weinig tot geen onderhoud. Extensieve groendaken hebben voldoende aan natuurlijke regenval. Op extensieve groendaken kan niet geleefd worden of maw zijn niet beloopbaar. Tevens bestaan nog varianten semi-intensief die verschillende soorten vegaties en diktes van de ondergrond bevatten. Hoe wordt de begroeiing aangebracht? spontane begroeiing: weinig toegepast wegens de lange ontwikkelingstijd en het grote erosiegevaar.
Sedumworld - Uw Sedumdak groendak lichtgewicht specialist.
Sedum Eco cassettes. Meest gestelde vragen. Dak aanleg team. Sedumdak 123 lichtgewicht systeem. Prijs vanaf €36,90, m. Sedumdak 123 bekijken Laagste prijs? Sedummatten voor tuinaanleg. Prijs vanaf €21,95, m. Lichtgewicht systeem met 3 matten. Extra staffelvoordeel bij buurtprojecten. Zeer eenvoudige aanleg, Geen vakkennis vereist. Grootste online Sedum leverancier van Nederland. Levertijd vijf werkdagen. 123 systeem bekijken. Gratis meegeleverd bij het 1-2-3 systeem. Houten snijplank 120 cm. Speciaal snijmes 18 mm. Draagtas voor Sedum matten. Belangrijk onderhoud van het Sedumdak. Dak 2 x per jaar bemesten. Per 20 m2, 1 kg Sedummest. Eerste strooibeurt maart/april. Tweede strooibeurt augustus. Extra water bij lange droogte. Voordeel 123 Economisch. Koelt uw dak in de zomermaanden. Extra isolatie in de wintermaanden. Dakbedekking krijgt dubbele levensduur. Geluidsisolatie dak verbetert sterk. Verhoogt de waarde van uw pand. Sedumdak 1-2-3 bekijken. Voordeel 123 Ecologisch. Het Sedumdak bindt CO2 en fijnstof.
Sedum Cassettes groendak - Extra snel te plaatsen, licht van gewicht. Graent groendakmateriaal - Urpaco Trading bv.
Planten en zaden. Planten of bomenbakken, moestuinbakken. Bestel en bezorginfo. Wegwijs door onze webshop. Eisen gesteld aan mijn dak en andere vragen. Eisen gesteld aan mijn dak - Download. De verschillende groendak systemen. Sedum Cassettes groendak - Extra snel te plaatsen, licht van gewicht. Sedum stekjes groendak - Drielaags groendak met in te zaaien sedumstekken. Voor als het iets meer mag zijn. Sedum tapijt groendak - Drielaags groendak met voorgekweekte sedummatten. Als het direct groen moet zien. Natuurdak - Als biodiversiteit een must is, of gewoon omdat het super mooi is om naar te zien. Intensieve daktuin, of gebruiksdak. Als een dak het verlengde is van uw woning - Rooftop" style." Voor architecten en vaklui. Bent u architect, tuinaannemer, dakdekker. contacteer ons rechtstreeks voor advies en ondersteuning. Als Urpaco Trading bv zijn wij niet alleen exclusief verdeler van de optigrün groendak- en daktuin- systemen. Wij adviseren ook op project basis en geven opleidingen omtrent het aanleggen van groendaken en daktuinen.
Aanleg instructie lichtgewicht Sedumdak 123 systeem - Sedumshop - De Sedumdak groendak specialist.
klik hier voor contact! Bereikbaar: ma-vr 09:00: - 17:00.: Sedumshop - De Sedumdak groendak specialist. Meest gestelde vragen. Aanleg instructie 123 Sedumdak. Onderhoud van daken. Meest gestelde vragen. Aanleg instructie 123 Sedumdak. Onderhoud van daken. Aanleg instructie lichtgewicht Sedumdak 123 systeem. Aanleg instructie lichtgewicht Sedumdak 123 systeem. Zorg er voor dat dak bezemschoon is en dat de hoogte van de dakrand minimaal 5 cm is. Aanleg is van dakrand tot dakrand. Dakgrind is niet nodig. Snij de drainagemat met meegeleverd snijmes en snijplanken op maat en plaats de mat op het dak met flap aan de bovenzijde. Maak uitsparing van 30 x 30 cm bij ieder regenwater afvoerpunt en plaats daar de bladvanger. Snij de substraatmat op maat en plaats deze op de drainagemat. Breng de Sedummatten in de meegeleverde draagtas naar het dak.
Waarom groen dak - gewicht kosten aanleggen onderhoud voordelen en nadelen.
Ook vindt u hier alle informatie over het verzorgen van een groendak en alles wat u nodig heeft voor een gezond én vooral mooi groen dak. Wij leveren vervolgens uw groene dak tot helemaal aan uw tuin. Welke voordelen kent u nog? Heeft u tips en zou u graag deze blog willen aanvullen met informatie? Neem dan contact met ons op. Nadelen van een groen dak. Relatief beperkte keuze plantsoorten. Één nadeel van groene sedumdaken zijn het beperkte aantal keuze van tuinplanten. Niet alle tuinplanten zullen het zelfde effect hebben als bovenstaande voordelen, daardoor zijn er maar een beperkt aantal plantsoorten die u kunt gebruiken voor het aanleggen van groenedaken. Het is belangrijk dat de planten isolerend werken, bestand zijn tegen droogte én tegen de hitte. Maar ook dat de wortels van de gekozen plant niet te diep hoeven te groeien. Sedumplanten en mossoorten zijn hiervoor uitermate geschikt. In de groenedak cassettes van Mobilaine zitten 7 verschillende sedumplantjes met allemaal een verschillende kleur, vorm en structuur. In de cassettes van Covergreen zitten 10 verschillende soorten. Het dak van uw huis, schuurtje of tuinhuis dient het extra gewicht van de planten wel te kunnen verdragen.
Lichtgewicht sedumdaken - Van Venrooy.
40 à 50 kg is overigens het minimale gewicht wat een sedumdak echt nodig heeft om jarenlang mooi te blijven. Indien een sedumdak minder kilo per m2 omvat of een slechte kwaliteit substraat heeft, zal het sedumdak in een aantal jaarkaal worden en uit mos bestaan.

Contacteer ons