Resultaten voor groen dak aanleggen

groen dak aanleggen
Groendaken - GR-OM - Groen en Omgevingswerken - Nieuwkerken-Waas.
In een woonomgeving met steeds minder buitenruimte en groen bieden dakbegroeiing, sierlijke daktuinen en groene dakterrassen een natuurlijke compensatie. Groendaken zijn daken waarvan de dakbedekking hoofdzakelijk bestaat uit levende planten, voornamelijk soorten die goed bestand zijn tegen wind, hitte, vorst en uitdroging. De aanleg van groendaken biedt heel wat voordelen voor het leefmilieu maar ook voor de dakeigenaar en de omwonenden. Groendaken zijn aantrekkelijk en ze leveren een positieve bijdrage aan het klimaat, de luchtkwaliteit en de waterhuishouding. Een groendak verlengt de levensduur van de dakbedekking, werkt geluidsisolerend en verhoogt de brandveiligheid. Alle voordelen van een groendak op een rijtje.: Langere levensduur van de dakbedekking. Thermische en akoestische isolatie van het dak. Positieve ecologische impact. Lucht- en waterzuiverend. Wanneer uw dak aan renovatie toe is, is het nuttig om verschillende opties te overwegen. Gaat het over een plat dak of een dak met een maximale helling van 45, dan is een groendak de perfecte oplossing voor u. Onze groendaken zijn duurzaam, waterdicht en goed geïsoleerd, en ze leveren bovendien ook een nuttige bijdrage op vlak van waterzuivering en fijnstoffiltering. Bij extensieve groendaken of vegetatiedaken is de begroeiing voornamelijk beperkt tot mossen, vetplanten en kruiden.
gd-energy.be
GROENDAK WEBSHOP ZELF AANLEGGEN? ZO DOE JE DAT! TIP.
Besteld u uiteindelijk een groendak systeem bij ons dan krijgt u de. Zelf uw groendak eenvoudigaanleggen! Een groendak zelf aanleggen is niet moeilijk. Het vereist enkelwat spierballen! Wij hebben voor onze doe-het-zelf groendaksystemen handige aanleginstructie gemaakt, die kunt u hieronderdownloaden.:
Zelf je eigen groendak aanleggen - bouwenwonen.net.
Zuivering van de lucht. De verschillende soorten Sedum filteren onder andere fijnstof uit de lucht. Ook CO2 wordt omgezet naar zuurstof. Op die manier draagt een Sedumdak dus bij aan het zuiveren van de lucht. Een groendak werkt warmte-isolerend doordat het voor 50 zonlicht absorbeert en daarnaast 30 reflecteert. In de zomer behoud je zo het huis wat koeler, omdat de temperatuur op het dak minder hard oploopt. In de winter werkt het juist andersom. Door het isolerend effect blijft de warmte nog beter binnen. Het kan zelfs zo zijn dat een groendak ervoor zorgt dat het algehele energielabel aangepast wordt, wat weer gunstig is voor de waarde van je woning. Ook draagt een groendak bij in het verlagen van het omgevingsgeluid. Tot slot, misschien wel de mooiste reden: wonen in een groene omgeving is ook nog eens een stuk meer ontspannend. Tip: Sommige gemeentes geven een subsidie uit voor de aanschaf van een groendak. Zeker de moeite waard om te kijken of dit ook voor jouw gemeente geldt. Aanleg van je eigen groendak. Grofweg zijn er twee keuzes als het gaat om een groendak aanleggen. Of je bouwt het helemaal zelf op met daktuinsubstraat, of je gebruikt kant-en-klare trays.
Vanwymelbeke Groendaken Kortrijk.
Groene-dak-experts kunnen je adviseren of je dakconstructie de dakbegroeiing kan dragen. De dunste variant van een paar centimeter dikte kan meestal zonder problemen worden aangelegd. Hoe is een groendak opgebouwd? Een groendak bestaat altijd uit ten minste drie lagen: een wortelkerende laag om je dak te beschermen, een grondlaag voor de platen en de beplanting zelf. Veel kant-en-klare bakken zijn op deze manier opgebouwd. Je kunt ook een vijflaagse daksandwich laten aanleggen.: eerst een 2-laags waterdichte en wortelbestendige dakbedekking.; dan een beschermlaag om mechanische beschadigingen van de dakbedekking te voorkomen.; daarop een drainagelaag van bijvoorbeeld kunststof of mineralen zodat het overtollige water goed wordt afgevoerd.; dan een filterlaag - een tussenlaag om te voorkomen dat drainagelaag en substraatlaag mengen.; daarop een substraatlaag, een arme voedingsbodem van korrels die het regenwater opnemen.; een ten slotte de vegetatielaag, oftewel de planten. Het dak heeft een water afvoer nodig en een dakopstand dakrand van acht tot tien centimeter. Bij een dakhelling van meer dan 30 zijn extra voorzieningen nodig om het groen vast te houden.
De 10 voordelen van een groen dak.
Meer rendement van zonnepanelen. Een groendak helpt u met het opwekken van groene stroom. Zoals eerder gezegd zorgen de vetplantjes ervoor dat uw dak minder warm wordt. Zonnepanelen werken beter bij lagere temperaturen en zijn dus efficiënter op een groendak. Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat u wel 16 meer rendement uit uw zonnepanelen haalt met een groendak. Als bijkomend voordeel zijn er verschillende planten die zich in de schaduw van de zonnepanelen vestigen. Dit is weer goed voor de biodiversiteit. Eenvoudig aan te leggen. Ziet u op tegen het aanleggen van een groendak? Nergens voor nodig. Een sedumdak bestaat namelijk uit lichtgewicht cassettes, die u eenvoudig in elkaar klikt. Dit is dan ook een vorm van dakbedekking die u makkelijk zelf aanlegt, wat weer in de kosten scheelt. Een cassette is een soort vierkante bak die is opgebouwd uit allemaal kleine bakjes. Hier groeien ten minste 6 verschillende sedumplantjes in. Deze bakken zijn niet zwaar en dus eenvoudig te verwerken. Door het kliksysteem zijn alle cassettes aan elkaar verbonden, wat voor een stevig geheel zorgt. Sluit de cassettes nog wel in met grind om te voorkomen dat het sedumdak opwaait. Voor alle soorten dakbedekking.
Groendak aanleggen - Hoe leg ik een groendak aan? - Sempergreen.
De Place n go Sedumtrays zijn lichtgewicht trays waarmee elk dak in een handomdraai groen te maken is. Deze trays zijn direct te plaatsen op daken met een hellingshoek van maximaal 15 graden. Aanleg Click 'n' go Sedumtrays. Met de Click n go Sedumtrays is het aanleggen van een groendak heel gemakkelijk. Deze kant-en-klare trays zijn gemakkelijk in elkaar te klikken voor een direct-groen resultaat. Ter bescherming van de dakbedekking is het aan te bevelen om een beschermdoek onder de trays aan te brengen. Sedum en een Sedumdak.
Wat zijn de kosten van het aanleggen van een groendak?
Vragen antwoorden groendak. Wat kost een groendak? Helaas is het laten plaatsen van een groendak niet op ieder dak mogelijk. Bij een groendak opbouw is de onderlaag, alsmede de constructie van uw dak, van belang. De ondergrond voor een groendak moet namelijk wortelbestendig zijn en de dakconstructie geschikt voor het gewicht van de beplanting. Veel mensen hebben bitumen dakbedekking, helaas is bitumen dakbedekking niet wortelbestendig. Het bitumen zal dan vervangen moeten worden door het veel gebruikte EPDM. Dit is een andere soort dakbedekking die bijzonder goed geschikt is als ondergrond voor uw groendak. Als de ondergrond van uw dak wel geschikt is dan moet u denken aan gemiddelde kosten van €50,-, tot €60,-, per uur voor het laten aanleggen van een groendak. De aanlegkosten variëren van ongeveer gemiddeld €30,-, euro per m voor een sedumdak tot ongeveer €100,-, per m voor een intensief begroeide daktuin. Deze prijs is inclusief BTW en montage.
Groendak Aanleggen - Groendaktotaal.
Een dak van dakpannen is niet geschikt als ondergrond voor een sedumdak. Kunststof kunnen het extra gewicht van een groendak niet dragen. Dakpannen vormen geen vlakke en stabiele ondergrond voor sedummatten of sedumcassettes. U kunt de dakpannen wel vervangen door een andere dakbedekking en op die nieuwe ondergrond vervolgens een groendak aanleggen.
Nudge - Leg een groendak aan.
Dit type vraagt weinig onderhoud en kan vaak op een bestaand hellend dak worden aangebracht. Er zijn ook daken met alleen mosbegroeiing, die zijn nog lichter in gewicht. Intensieve groene daken zijn complete daktuinen - met planten, struiken, bomen en zelfs vijvers. Dit type dak weegt al snel tussen de 1000 tot 1500 kg/m2 en is dus niet van toepassing voor een doorsnee woonhuis. Welke daken kun je vergroenen? Een groen dak is op élk dak mogelijk - er zijn ook groene wanden. Je dak hoeft dus niet plat te zijn.

Contacteer ons