Resultaten voor extensief sedumdak

extensief sedumdak
Extensief groendak: prijs voordelen Dakconstructie.be.
Wat is een extensief groendak? Een extensief groendak is een soort groendak van minder dan 15 cm dik. Ze vereisen weinig onderhoud in vergelijking met de intensief groendaken met struiken en bomen. Daarom zie je ze vaker op daken van particulieren. Een extensief groene dakbedekking is vooral begroeid met vetplanten zoals sedum, kruiden en lage grassen. Het is geschikt voor zowel een plat dak, als een licht hellend dak. Extensief groendak prijs. De gemiddelde prijs van een extensief groendak bedraagt tussen de 40 euro en de 200 euro per vierkante meter, inclusief btw en montage. Uiteraard hangt deze prijs af van de soort planten die je kiest, de soort dakbedekking en de afmetingen van het dak. Als je van je extensief groendak een echte tuin wil maken, kan de prijs makkelijk oplopen tot 6.000 euro.
aquilegia.be
Extensief groendak op een geprofileerd staaldak.
Designers Associates Studio, Architect Casati Designer. De beste manier om een veilig extensief groendak op een metalen structuur te garanderen, is door middel van FOAMGLAS isolatie. De compacte verlijming van de cellulaire glasisolatie maakt de constructie volledig waterdicht, brandwerend en geschikt voor kleine, lage vegetatie.
Groendak: soorten inclusief de prijzen.
Ontvang gratis offertes van 6 dakwerkers in uw regio en bespaar tot 40. Een groendak heeft dezelfde voordelen als een echte tuin. U kunt erop tuinieren, in de zon zitten, en gezellig met de familie barbecueën. Bent u benieuwd of een groendak bij u mogelijk is? U leest het hier. Prijs van een groendak. De prijs voor het laten plaatsen van een groendak is afhankelijk van verschillende factoren.: afmetingen van het dak. bereikbaarheid van het dak drukke stad of in een rustig dorp. In onderstaande schema staan de prijzen gebaseerd op een goed bereikbaar plat dak. Soort dak Prijs per m incl. btw en montage Levensduur. €45 - €100. €120 - €200. Nieuwe onderlaag EPDM. €40 - €50. in combinatie met groendak 60 jaar. Wanneer u van uw platte dak met een oppervlakte van 50 m een prachtige extensieve tuin wilt maken kunt u rekening houden met een totaalprijs van ongeveer €6.000,-. Deze prijs is inclusief een nieuwe onderlaag EPDM en beplanting. In de meeste gevallen wordt er namelijk een nieuwe ondergrond geplaatst omdat de huidige dakbedekking oud of versleten is. Bent u benieuwd naar wat de exacte kosten voor uw persoonlijke groendak zijn?
Wat is een extensief groendak? - Sempergreen.
Plaats direct uw order. Offerteaanvraag groene gevel. Offerteaanvraag groene bodem. - choose your language -. North America us. Latin America co. Je bent nu hier: Sempergreen Oplossingen Groene daken FAQ's' groendak Wat is een extensief groendak? Wat is een extensief groendak?
soorten groendaken groendak-antwerpen.be.
Extensief- en intensief zijn benamingen die in de bouwwereld gebruikt worden voor de soorten groendaken. Ze maken een verschil in gewichtsklasse wat belangrijk is voor het dak. Een extensief groendak weegt maximaal 110 kg/m en mag zonder bouwvergunning op elk correct gedimensioneerd dak aangelegd worden. Een intensief groendak weegt meer dan 200 kg/m, hierop moet de dakconstructie voorzien zijn en is er steeds een vergunning nodig. Omdat de beplanting de dikte en het gewicht van de voedingsbodem bepalen bestaat ereen waaier aan mogelijkheden en soorten groendaken, hier enkele voorbeelden. Dunne substraatlaag: 6 tot 8 cm. Verzadigt gewicht systeemopbouw: 80 tot 110 kg/m. Groendak met Sedum. Dit zijn de meest populaire groendaken omdatze bijna op elkdakpassen. Het zijn lichtgewicht groendaken aangeplant met Sedum die metweinigwater kunnen overleven. De Sedum plantjes kunnen veelvocht in hun bladerenopslaanen overleven zo perioden van droogte. Devoedingsbodemdie Sedum verkiest is arm en hetmeeste onkruid kan er niet in overleven. Juist daarom hebben Sedum daken weinig onderhoud nodig. Ze worden vooral toegepast op platte daken, maar zijn ook mogelijk op schuine daken met helling tot 45. Groendak op een plat dak. Groendak op een hellend dak.
Extensieve groene daken Amsterdam Rainproof.
In Nederland zijn platte daken over het algemeen berekend op een belasting van 100 kg/m2 voor de grindlaag. In bestaande situaties kan de grindlaag bijna altijd vervangen worden door een extensief groen dak zonder extra constructieve maatregelen. Een verzadigd groen dak met een dikte van circa 7 cm blijft onder deze toegestane belasting. Bij groene daken die dikker zijn en voor intensieve groene daken in bestaande en in nieuwbouwsituaties dient per geval onderzocht te worden of extra constructieve maatregelen vereist zijn. Groendak als totaalpakket.
Extensief Groendak MASTUM bv.
Aannemer Architect Projectontwikkelaar Corporaties en gemeenten Gebouwbeheerder / VVE Particulier. Samen sterk op daken Wij zijn bereikbaar! Werken bij MASTUM Onze aanpak MVO Dakmerk: optimale garantie Nieuws. Groendaken worden steeds populairder. Zeker in binnenstedelijke omgevingen, waar er minder ruimte is voor aantrekkelijk groen op maaiveldhoogte. Groendaken worden gesplitst in extensieve groendaken en intensieve groendaken. Intensieve groendaken zijn beloopbare groendaken en extensieve groendaken zijn daken met louter en alleen begroeiing. Ze kunnen zijn voorzien van paden, een terras of een tuinhuis. Een echt gebruiksdak dus. Dat geldt in mindere mate voor een extensief groendak. Die bestaat louter en alleen uit begroeiing. Afhankelijk van de onderconstructie kan een extensief groendak op elk type dag worden aangelegd. Extensieve groendaken vind je op daken die verder geen gebruiksfunctie hebben, zoals bij het intensief groendak het geval is of waarbij het niet mogelijk is om deze gebruiksfunctie te creëren. Groendaken brengen vele voordelen met zich mee. Ze dragen bij aan een gezond leefklimaat, zorgen voor isolatie en voor een betere waterhuishouding.
Groendak - daktuin - Fihuma - Construction.
GCS bv - filiaal Fihuma. Oud Sluisstraat 9, 2110 WIJNEGEM. 32 3 314 29 03. Fihuma - Construction. Fihuma - Industry. Fihuma - Nutrition. Groendak - daktuin. Isoleren met schelpen. Groendak - daktuin. Isoleren met schelpen. Groendak - daktuin. U bent hier.: Groendak - daktuin. Groendak - daktuin. Isoleren met schelpen. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan. Totaalservice voor groendaken en daktuinen. Daktuinen aanleggen op uw plat dak, dat is één van de specialisaties van Fihuma.Wij werken zowel in onderaanneming als rechtstreeks voor de eindklant. Onze totaalservice omvat het aanbrengen en plaatsen van zowel extensieve groendaken als intensieve groendaken. Afhankelijk van de gewenste opbouw, bieden wij aan.: Drainagematten inclusief scheidingsweefsel. Lavasubstraat extensief en intensief. Hydraulisch inzaaien, sedum- of grasmatten. Opbouw extensief groendak STANDAARD. Opbouw extensief groendak OPTIONEEL. Daarnaast voorzien wij ook de nodige service na het aanleggen van uw groendak of daktuin. Zo brengen wij u standaard nog éénmaal een bezoek, dit voor het eventueel bemesten en bijkomend bezaaien van overblijvende kale plekken in uw daktuin. Waarom kiezen voor Fihuma voor het aanleggen van uw daktuin?
Groendak: types voor- en nadelen Mijn-dakdekker.nl.
Groendaken worden steeds populairder, zeker bij huisbezitters die oog hebben voor de natuur en bij bedrijven en gemeentes die steeds meer aandacht besteden aan een ecologische bedrijfsvoering. Ontdek hier alles over onder meer de voordelen, soorten en kosten van een groendak. Ga snel naar.: Voordelen en nadelen. Vergelijk vrijblijvend offertes. Wat is een groendak? Een groendak is een dak dat voorzien is van een bepaalde soort vegetatie. Dat kunnen grassen zijn, kruiden, vetplanten of een ander soort vegetatie. Zo kan een dak bijvoorbeeld ook beplant worden met heide of duinplanten. De begroeiing kan bovendien gecombineerd worden met zonnepanelen of windmolens. In dat geval spreekt men van een energiedak. Groendaken zijn mogelijk op daken met een hellingsgraad van 1 tot 45 graden. Is de hellingsgraad groter dan 35 graden, dan moeten er speciale technieken worden toegepast om de diverse lagen op hun plaats te houden. Een drainagelaag is op een hellend dak niet altijd noodzakelijk. Het water kan immers door de helling van het dak op natuurlijke wijze afvloeien. We maken onderscheid tussen 2 soorten groendaken: intensieve groendaken daktuin en extensieve groendaken sedumdak. Soort groendak Prijs per m incl.

Contacteer ons