Resultaten voor extensief groendak

extensief groendak
Extensief groendak: prijs voordelen Dakconstructie.be.
Wanneer dak vervangen? Zonneboiler op een plat dak. Een extensief groendak is een ecologische dakbedekking met kleine groene planten zoals vetplantjes, mossen, Hiermee heb je een uniek dak dat bovendien ook nog eens goed is voor het milieu. Ontdek hier de voordelen en prijzen van een extensief groendak. Ga snel naar.: Ontvang gratis offertes. Wat is een extensief groendak? Een extensief groendak is een soort groendak van minder dan 15 cm dik. Ze vereisen weinig onderhoud in vergelijking met de intensief groendaken met struiken en bomen. Daarom zie je ze vaker op daken van particulieren. Een extensief groene dakbedekking is vooral begroeid met vetplanten zoals sedum, kruiden en lage grassen. Het is geschikt voor zowel een plat dak, als een licht hellend dak. Extensief groendak prijs. De gemiddelde prijs van een extensief groendak bedraagt tussen de 40 euro en de 200 euro per vierkante meter, inclusief btw en montage. Uiteraard hangt deze prijs af van de soort planten die je kiest, de soort dakbedekking en de afmetingen van het dak. Als je van je extensief groendak een echte tuin wil maken, kan de prijs makkelijk oplopen tot 6.000 euro.
aquilegia.be
Groendaken - LB Groendaken.
Intensieve daken bevatten meer plantkeuze, zijn beloopbaar, maar kunnen pas geplaatst worden met de nodige stedenbouwkundige vergunning. Overzicht soorten groendaken. Een extensief groendak of een vegetatiedak kan niet belopen worden. In tegenstelling tot de intensieve dakbegroeiing, vraagt de extensieve dakbegroeiing weinig onderhoud en verzorging. Controlebeurt 2 à 3 maal per jaar. Opbouwhoogte en gewicht.
extensief groendak
Wat is een extensief groendak? - Sempergreen.
Plaats direct uw order. Offerteaanvraag groene gevel. Offerteaanvraag groene bodem. - choose your language -. North America us. Latin America co. Je bent nu hier: Sempergreen Oplossingen Groene daken FAQ's' groendak Wat is een extensief groendak? Wat is een extensief groendak? Onder een extensief groendak scharen we groendaken met vegetaties die zichzelf grotendeels in stand kunnen houden en zich verder ontwikkelen zonder al te veel onderhoud. Verschil extensieve en intensieve groendaken. Wat is nu het verschil tussen een extensief en intensief groendaken? Deze daken onderscheiden zich van elkaar in de dikte van de opbouwlaag, het gewicht van de opbouw en de mate van onderhoud die nodig is voor de planten. Grofweg hebben extensieve groendaken een opbouwdikte tussen de 4 en 17 cm en een gewicht tussen 45 en 220 kg/m2. Een groendak met een lichtgewicht oplossing van 45 kg/m2 bestaat alleen uit Sedumvegetatie terwijl de vegetatie van een groendak met een gewicht van 220 kg/m2 is samengesteld uit een combinatie van Sedums, grassen, kruiden of waardplanten. Een intensief dak kun je vergelijken met een normale tuin.
Groendaken Green Building Projects.
Bij deze groendaken worden echte tuinen gecreëerd, met onder meer bomen, heesters, vaste planen of grasmatten. Nagenoeg alles is mogelijk, zolang de draagstructuurvan uw dak sterk genoeg is. Intensieve groendaken hebben een gewichtsbelasting die kan oplopen tot meer dan 400 kg/m. Semi-intensieve groendaken: Zijn een combinatie van bovenstaande groendaken. Dit zijn groendaken met een intensief karakter die toch niet al teveel onderhoud vergen. Bloemen- en lavendelweides zijn hiervan enkele voorbeelden. Thermische isolatie in winter en zomer. Verplichting van een regenput kan wegvallen. Uitzicht, kleurverandering tijdens seizoen. Een groendak brengt leven op uw dak! Een groene omgeving maakt mensen gelukkig! U ontvangt subsidies. Bij een éénlaags groendak wordt op de dakdichting substraat geplaatst en wordt daarna beplant of ingezaaid. Een éénlaags groendak wordt niet meer geplaatst en wordt ook afgeraden door het WTCB Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf. Door het ontbreken van een drainagelaag kreeg men vaak te maken met verstopping en verzuring van het substraat.
Groendaken.
Scheidingslaag S-Glass Fleece 120. Dampscherm Sarnavap 1000 E, 2000 E, 3000 M en 5000 E SA. Terug naar Boven. Oplossingen voor Groendaken met Sikaplan. Systeem voor Extensieve Groendaken. Standaard PVC membraan. Extensief groendak met beperkt onderhoud. Bodemlaag met planten min.
DAKART Houtbouw Dakwerken Specialist in groendaken, daktuinen en dakterrassen.
Men kan hier wel spreken over een heuse daktuin met grassen, bloemen heesters, en houtachtige planten. -DAKART hellend groendak extensief tot semi-intensief groendak.: Hellende groendaken hebben eigenlijk dezelfde opbouw als platte groendaken EPDM dakbedekking, met als enig verschil dat dat er in de substraatlaag een schuifbeveiligingssysteem wordt voorzien die alles op zijn plaats moet houden. Zowel het DAKART licht extensief groendak als het licht natuurdak behoren hier tot de mogelijkheden. Hoe maken wij een groendak ecologisch waardevol? Om groendaken ecologische waarde te geven moet men aan zo veel mogelijk van de volgende criteria voldoen.: voldoende bodemdikte en variatie in bodemdikte. zo veel mogelijk variatie in beplanting. voldoende wateropslag en indien mogelijk oppervlaktewater. schuilplaats en voeding voor dieren en organismen oppervlaktewater, bodem, holtes en dood hout. zo veel mogelijk biodiversiteit. Subsidies en premies voor groendaken en daktuinen in de regio Leuven. Heel wat gemeenten geven premies of subsidies bij de aanleg van een groendak, hieronder een overzicht voor de regio Leuven. Leuven: Gemeentelijke subsidie van 50 van de gemaakte kosten voor materiaal en plaatsing groendak, tot maximaal€5000,00, link website Leuven.
Groendaken - GR-OM - Groen en Omgevingswerken - Nieuwkerken-Waas.
Wanneer uw dak aan renovatie toe is, is het nuttig om verschillende opties te overwegen. Gaat het over een plat dak of een dak met een maximale helling van 45, dan is een groendak de perfecte oplossing voor u. Onze groendaken zijn duurzaam, waterdicht en goed geïsoleerd, en ze leveren bovendien ook een nuttige bijdrage op vlak van waterzuivering en fijnstoffiltering. Bij extensieve groendaken of vegetatiedaken is de begroeiing voornamelijk beperkt tot mossen, vetplanten en kruiden. Aangezien deze planten natuurlijk voorkomen in rotsachtige gebieden, vergen ze weinig of geen onderhoud. Met een eerder geringe belasting van 20 tot 200 kg/m 2 is er voor deze begroeiing geen aangepaste dakconstructie vereist en kan ze dus ook op bestaande gebouwen aangeplant worden. In dat geval is het groendak niet toegankelijk, tenzij voor een eventueel nazicht en een klein jaarlijks onderhoud. Extensieve groendaken kunnen verder opgesplitst worden in sedum-, mos- en kruidendaken naargelang het aandeel van de verschillende plantensoorten. Intensieve groendaken - ook wel tuindaken genoemd - zijn te vergelijken met tuinen op de grond.
Groendak: soorten inclusief de prijzen.
het werkt kostenbesparend door verlaging van onderhoudskosten en energiekosten. Deze voordelen, met name de verlenging van de levensduur en hogere isolatiewaarde, zorgen ervoor dat dit een zeer verantwoorde keuze is. Het groendak geeft uw dak een natuurlijke uitstraling, en de praktische voordelen die eraan verbonden zijn zorgen ervoor dat dit dak de ideale oplossing biedt voor de echte tuin- en natuurliefhebber. Afhankelijk van het concept en type beplanting spreekt men over het extensieve en intensieve groendak. Extensieve groendaken zijn minder belastend voor de dakconstructie. De begroeiing van extensieve groendaken beperkt zich namelijk tot kruiden, mossen, grassen en vetplanten, en heeft daardoor weinig onderhoud nodig. Het voordeel van een extensief groendak is dat het op vrijwel elk dak geplaatst kan worden, zowel op het hellende als het platte dak. Op deze variant kan niet intensief getuinierd worden. Deze variant kenmerkt zich door de eigenschap dat hier werkelijk op getuinierd kan worden. Op deze daken bestaat de begroeiing namelijk veelal uit struiken en bomen, dit vergt dan ook redelijk veel onderhoud. Intensieve groendaken zijn bijna alleen geschikt voor nieuwbouw, omdat ze zorgen voor een grote belasting van de dakconstructie.
Groendak - daktuin - Fihuma - Construction.
Waarom een extensief groendak? Een extensieve daktuin op uw plat dak combineert talrijke voordelen.: Isoleert zowel in de zomer warmte, als in de winter koude. Bescherming van uw plat dak tegen uv-stralen. Drainage en vertraagde afvoer van regenwater. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor de aanleg van een extensieve daktuin. De Vlaamse Overheid kent ook subsidies toe voor het aanleggen van duurzame groendaken. Het subsidiëren van groendaken in Vlaanderen is afhankelijk van gemeente tot gemeente.

Contacteer ons