Resultaten voor extensief groendak detail

extensief groendak detail
Groendak Kortrijk.
onder een groendak wordt verstaan: een extensief of intensief groendak, dat minimaal bestaat uit een wortel- en waterkerende laag, een draineerlaag, een substraatlaag en een vegetatielaag. dewoning moet gelegen zijn op grondgebied Kortrijk en heeft een permanent karakter. de aanlegger engageert zich om minimum tien jaar lang het groendak in goede staat te behouden. mislukte aanplantingen moeten hersteld worden. in de gevallen waar een bouwvergunning voor de aanleg van het groendak nodig is, kan de subsidie alleen worden toegekend als de vergunning verkregen werd.
aquilegia.be
Hoe leg ik een groendak aan?
Wat is een groendak? Een groendak is een kleine plantentuin die je op een plat dak aanlegt of laat aanleggen. Vaak bestaat de begroeiing uit mossen en sedumsoorten of kruiden en gras die mooi groen worden en je dak isoleren.
Groen dak - Wikipedia.
Verschillende combinaties van grassen en kruiden, vaak met een basis van sedum. De natuurlijke bedekking is relatief licht van gewicht, al naargelang de samenstelling. Grasdak bewerken brontekst bewerken. Een grasdak vereist een voedingslaag van minimaal 12cm bij een plat dak en minimaal 15cm bij een hellend dak. Deze belasting maakt een sterkere dakconstructie noodzakelijk. Grasdaken en gazondaken zijn twee verschillende typeringen, ook al hebben ze soms dezelfde begroeiing. Een grasdak is bedoeld als een natuurlijke bedekking van het dak, terwijl een gazondak bedoeld is als gazon waar men op kan recreëren. Vanwege de betredingsfunctie van een gazondak is een speciale dakbegroeiingsconstructie noodzakelijk en wordt gazondak gerekend tot de intensieve groendaken. Intensief groendak bewerken brontekst bewerken. Extensief vs intensief groen dak. Daktuin met een opbouwhoogte van meer dan 15cm dikte. De begroeiing kenmerkt zich door de aanwezigheid van struiken en bomen eventueel in combinatie met gazon en/of bodembedekkers. Deze begroeiing maakt het noodzakelijk intensief onderhoud te plegen voor de instandhouding van de beplanting.
De voor- en nadelen van een groendak.
Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf - http://www.wtcb.be3: -Waterbeheersing: Langetermijnafvoerfractie" e langetermijnafvoerfractie is de D verhouding tussen: de waterhoeveelheid die afgevoerd wordt van een bepaald dak de waterhoeveelheid die van het naakte referentiedak wordt afgevoerd 27Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf - http://www.wtcb.be3: -Waterbeheersing: Langetermijnafvoerfractie Afgevoerde Afgevoerde fractie in de fractie in de lente winter 6 à 51 86 à 98 28. Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf - http://www.wtcb.be: 3 -Waterbeheersing: LangetermijnafvoerfractieBesluiten: Groendaken voeren duidelijk minder water af dan de traditionele platte daken: een gedeelte wordt vastgehouden" In de lente wordt het meeste water vastgehouden in de winter het minste" Hoe groter de substraatdikte, hoe minder water er wordt afgevoerd - Extensieve daken reductie 30 dus 70 wordt afgevoerd - Intensieve daken reductie 50 29 Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf - http://www.wtcb.be: 3 -Waterbeheersing: LangetermijnafvoerfractieBesluiten: Een aangepaste dakopbouw speelt hierbij eveneens een invloed uit bv: waterophoudende lagen, dak T2 30.
Economisch groen dak ZinCo Fixodrain NBD-Online.
Met ZinCo Fixodrain Economisch groendak is er geen extra beschermlaag nodig. Meer weten over dit product? Stel een vraag of vraag documentatie aan.: CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten. Brochures en uitvoeringsvoorschriften. Projectondersteuning waar nodig. Stel hier uw vraag. Fixodrain, Economisch groen dak: Economische oplossing voor een duurzaam dak. Eenvoudige drainage, wateropslag en beschermmat toe te passen als alternatief voor één of twee laags extensieve groendaksystemen. Dankzij het onderling bevestigen van de drainagebanen is er geen extra beschermlaag nodig.; Wateropslag in het drainageelement.;
Hoe een groendak aanleggen? Hubo.
Ontdek in deze doe-het-zelf fiche hoe je zelf gemakkelijk een extensief groendak kan aanleggen. In een mum van tijd kan je genieten van de vele voordelen van een groendak: een isolerend effect, bescherming tegen UV-licht en temperatuurschommelingen, verlenging van de levensduur van uw dakbedekking., Het plat dak proper maken. Maak het dak proper. Verwijder al het vuil, stof en/of organisch materiaal. Controleer de dakbedekking op lekken, scheuren of beschadigingen en laat indien nodig de dakbedekking herstellen of vervangen door een vakman. Reinig en controleer alle afvoeren. Kijk na of er geen verstoppingen zijn. De wortelwerende doek. Indien je dak niet is voorzien van EPDM-folie of wortelwerende bitumen, moet het dak bedekt worden met een wortelwerende doek. Rol de wortelwerende doek uit over de waterdichting. Voorzie de nodige overlapping 50cm tussen de verschillende stroken doek. Laat ook voldoende wortelwerende doek over om de dakopkanten te bedekken tot 20cm. Rol de drainagelaag uit en snijd deze af op de gewenste lengte. Rol de drainageplaten uit over het dak en sluit ze tegen elkaar aan. Plaats ter hoogte van elke afvoer een controleput op de drainageplaat.
Groendaken.
Scheidingslaag S-Glass Fleece 120. Dampscherm Sarnavap 1000 E, 2000 E, 3000 M en 5000 E SA. Terug naar Boven. Oplossingen voor Groendaken met Sikaplan. Systeem voor Extensieve Groendaken. Standaard PVC membraan. Extensief groendak met beperkt onderhoud. Bodemlaag met planten min.
Daktuin Terras Groenbedrijf Van Vlierden.
Opbouw van een groendak. Een daktuin bestaat uit een complex samenspel van verschillende lagen, conform Technische Voorlichting 229 van het WTCB. Een voldoende krachtige draagvloer Het dak krijgt al snel een belasting van 110kg/m te verwerken bij een extensieve daktuin waarvan het substraat verzadigd is met water. Bij extensieve daktuinen kan dit gewicht oplopen tot 500 à 1.000kg/m. Er bestaan ook lichtgewicht groendaken vanaf 50kg/m. Isolatie De isolatiepanelen dienen drukvast te zijn. Waterdichting Voor de plaatsing van het groendak voeren we een dichtheidstest uit. Dakbedekking Het materiaal moet wortelwerend zijn volgens de FLL-normering. Drainagemateriaal Groenbedrijf Van Vlierden gebruikt hoogkwalitatief drainagemateriaal. Het verzekert een jarenlange vlotte afvoer van overtollig regenwater. Filterlaag Het filterdoek voorkomt verstoppingen van het drainagemateriaal. Substraat Groenbedrijf Van Vlierden werkt met vulkanisch substraatmateriaal, FLL-gekeurd. Beplanting en aanleg Afhankelijk van het type daktuin. Nieuwbouw en renovatie. Of het nu gaat om nieuwbouw of een renovatieproject, voor elk dak bestaat er een gepaste daktuinoplossing. Groenbedrijf Van Vlierden transformeert je dak in een heerlijke oase van groen.
Voormalige legerkazerne in Gent krijgt groendak van meer dan 1.000 vierkante meter Gent Het Nieuwsblad.
De subsidie zal worden gebruikt om 540 m2 extensief groendak en 5.600 m2 intensief groendak op verschillende gebouwen van de Leopoldskazerne aan te leggen. Het gaat om een binnentuin op het dak van de ondergrondse ruimte. De daktuin krijgt wandelpaden, terraszones, bloemrijke beplanting, een gazon en een bomenlaag.

Contacteer ons