Resultaten voor extensief groen dak

extensief groen dak
Hoe leg je een groendak aan? Natuurpunt.
Natuurlijk moet je dak deze zware opbouw kunnen dragen. De basis van elk groendak is de substraatlaag: vulkanische korrels puimsteen, kleikorrels en lavakorrels gemengd met organisch materiaal. extensief groendak met sedumsoorten: minimaal 6 cm. semi-extensief groendak met sedum, gras en kruiden: minimaal 10 à 12 cm. intensief groendak: substraatlaag van minimaal 25 cm, voor grote struiken aan te planten moet dat minstens 30 tot 50 cm zijn. Zet ook een bijenhotel op je groendak. Bijen trekken steeds vaker naar de stad omdat de diversiteit aan planten groter wordt. Op het platteland zorgt de landbouw vaak voor een vermindering aan plantenrijkdom. Plant speciaal voor de bijen ook gele en witte muurpeper. Met roze hemelsleutel trek je veel vlinders aan. Als je een groot dak hebt, kan je een beestentoren overwegen. En op een intensief groendak kan je alle acties ondernemen om je tuin natuurvriendelijk in te richten vogels voederen, nestkastjes hangen, een vijver aanleggen, bomen en struiken planten, een blote-voetpad aanleggen. Een groengevel kan ook. Wanneer je dak niet geschikt is voor een daktuin, kan je een groengevel aanleggen met muurplanten. Dat heeft ook voordelen.
extensief groen dak
Hoe kun je goedkoop een groendak maken? DakwerkWijzer.be.
Benader dakwerkers uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Dankzij deze vergelijking kun je tot wel 25 op de totale kosten besparen. Deze service is gratis en vrijblijvend. Bekijk hier 70 artikelen. - Dak ontmossen. - Dakgoot repareren. - Loodslab vervangen. - Plat dak vernieuwen. - Schuurdak vervangen. - Schoorsteen vegen. - Rieten dak maken. - Overkapping maken. - Draagkracht berekenen. - EPDM over bitumen. - Prijs m2. - Dakshingles prijzen. - EPDM dakbedekking prijs per m2. - Dakkapel prijs berekenen. - Nieuw dak kosten. - Schoorsteenveger prijs. - Uurloon dakwerker. - Uurtarief dakwerker. - Kosten per m2. - Dakopbouw prijs. - Goedkope dakwerker. Bespaar tot wel 25! Ontvang offertes van dakwerkers. DakwerkWijzer.be is een complete website over dakwerken en dakrenovatie. Contact met de redactie. Een aanbetaling doen? Hoe kies je een dakwerker? Hoe goedkoop groendak maken? Wat kost dakwerken per m2? Wat kost een dakwerker per uur? Zelf doen of dakwerker?
aquilegia.be
Wat is een extensief groendak? - Sempergreen.
Plaats direct uw order. Offerteaanvraag groene gevel. Offerteaanvraag groene bodem. - choose your language -. North America us. Latin America co. Je bent nu hier: Sempergreen Oplossingen Groene daken FAQ's' groendak Wat is een extensief groendak? Wat is een extensief groendak? Onder een extensief groendak scharen we groendaken met vegetaties die zichzelf grotendeels in stand kunnen houden en zich verder ontwikkelen zonder al te veel onderhoud. Verschil extensieve en intensieve groendaken. Wat is nu het verschil tussen een extensief en intensief groendaken? Deze daken onderscheiden zich van elkaar in de dikte van de opbouwlaag, het gewicht van de opbouw en de mate van onderhoud die nodig is voor de planten. Grofweg hebben extensieve groendaken een opbouwdikte tussen de 4 en 17 cm en een gewicht tussen 45 en 220 kg/m2. Een groendak met een lichtgewicht oplossing van 45 kg/m2 bestaat alleen uit Sedumvegetatie terwijl de vegetatie van een groendak met een gewicht van 220 kg/m2 is samengesteld uit een combinatie van Sedums, grassen, kruiden of waardplanten. Een intensief dak kun je vergelijken met een normale tuin.
extensief groen dak
Groendaken - LB Groendaken.
Een extensief groendak of een vegetatiedak kan niet belopen worden. In tegenstelling tot de intensieve dakbegroeiing, vraagt de extensieve dakbegroeiing weinig onderhoud en verzorging. Controlebeurt 2 à 3 maal per jaar. Opbouwhoogte en gewicht. Substraatlaag: 4 cm tot 8 cm. Verzadigd gewicht systeemopbouw.: Soorten extensieve groendaken. kan op vraag gecombineerd worden. o Sedum kruidendak. MEER INFO EXTENSIEVE GROENDAKEN. Een semi-intensief groendak vraagt minder onderhoud dan een intensief dak maar heeft een beperkte plantkeuze omwille van het te respecteren substraatlaag. Gemiddeld: periodieke en/of regelmatige bewatering. Opbouwhoogte en gewicht. Substraatlaag: 20 cm tot 30 cm. Verzadigd gewicht systeemopbouw.: Strenge voorwaarden voor het plaatsen van semi-intensieve daken. Vergunning noodzakelijk voldoende draagkracht. MEER INFO SEMI-INTENSIEVE GROENDAKEN. Een intensief groendak vraagt intensief onderhoud. Dit type groendak wordt vaak gebruikt voor beloopbare daktuinen.
Wij leggen uw extensief of intensief groendak aan!
We weten dat er meerdere soorten dakbegroeiing zijn, waarbij men verschil maakt tussen intensief en extensief. Bij een intensief groendak gaat het vooral om een combinatie van beplanting, een terras en paden. Bij een extensief groen dak moet u denken aan alleen dakbegroeiing. Als u een keuze heeft gemaakt tussen intensief en extensief, is het aan u om de soort begroeiing te kiezen voor op uw groen dak. Denk aan een sedumdak, met alleen vetplanten, een grasdak met gras of een daktuin, met bloemen, planten en gras. Het hangt van uw voorkeuren af wat voor begroeiing er geplaatst wordt op uw groendak. Het aanleggen van een groendak of sedumdak laat u aan een specialist over. In overleg met de vakman maakt u een keuze voor een intensief of een extensief groendak, waarna hij aan het werk gaat met het aanleggen van uw extensief grasdak, sedumdak of intensief groen dak. Als u kiest voor extensief, is het vaak mogelijk om deze zelf aan te leggen. Bij daken die extensief zijn wordt namelijk alleen het groen geplaatst. Bij een intensieve variant hangt het af van de wensen die u heeft of u dit zelf uit kan voeren.
Groendaken - GR-OM - Groen en Omgevingswerken - Nieuwkerken-Waas.
Neem contact op met uw gemeentelijke groen-, milieu-, of duurzaamheidsambtenaar of kijk op www.premiezoeker.be om een persoonlijke berekening uit te laten voeren. Voor meer info kan u ook terecht bij de afdeling Bos en Groen van de Vlaamse Gemeenschap dhr. Dirk Demeyere tel. 02.553.81.13, email dirk.demeyere@lin.vlaanderen.be alsook bij organisaties zoals VIBE www.vibe.be of Bond Beter Leefmilieu www.bondbeterleefmilieu.be. ONZE REALISATIES BINNEN GROENDAKEN. PAKT Antwerpen noemt zichzelf 'een' hotspot en hutsepot van ondernemers en stadslandbouwers die het hart van Antwerpen voeden met creativiteit en culinaire experimenten. Op het dak van dit bedrijvencentrum realiseerde GR&OM 1800 m 2 aan groendaken. Aanleg extensief groendak van maar liefst 2000 m 2.
Groendaken.
80 mm dik en 80 kg/m. Drainagelaag Aquadrain 550. PVC membraan Sikaplan SGmA. Scheidingslaag S-Glass Fleece 120. Dampscherm Sarnavap 500 E, 1000 E, 2000 E, 3000 M en 5000 E SA. Systeem voor Intensieve Groendaken. Standaard PVC membraan. Daktuin intensief groendak.
Groendak - daktuin - Fihuma - Construction.
Waarom een extensief groendak? Een extensieve daktuin op uw plat dak combineert talrijke voordelen.: Isoleert zowel in de zomer warmte, als in de winter koude. Bescherming van uw plat dak tegen uv-stralen. Drainage en vertraagde afvoer van regenwater. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor de aanleg van een extensieve daktuin. De Vlaamse Overheid kent ook subsidies toe voor het aanleggen van duurzame groendaken. Het subsidiëren van groendaken in Vlaanderen is afhankelijk van gemeente tot gemeente.
Extensief groendak op een geprofileerd staaldak.
Designers Associates Studio, Architect Casati Designer. De beste manier om een veilig extensief groendak op een metalen structuur te garanderen, is door middel van FOAMGLAS isolatie. De compacte verlijming van de cellulaire glasisolatie maakt de constructie volledig waterdicht, brandwerend en geschikt voor kleine, lage vegetatie.

Contacteer ons