Resultaten voor ervaringen sedum dak

ervaringen sedum dak
Groendak - Uuldriks Hoveniers. Groendak - Uuldriks Hoveniers.
Onze leveranciervan vegetatiematten, Sempergreen, heeft al meer dan zeventien jaar ervaring met groen op het dak. Een extensief groendak met vegetatiematten bestaat uit een wortelwerende laag of wortelwerende dakbedekking, eventueel een drainagelaag en een voedingsbodem waarop de vegetatie groeit. Subsidie op uw groendak.
Groendak onderhoud? groendak-antwerpen.be.
Onderhoud van een groendak. Afhankelijk van het type groendak is er meer of minder onderhoud nodig. Extensieve groendaken zijn onderhoudsarm. Dit wil niet zeggen onderhoudsvrij want dat bestaat natuurlijk niet.Vaak worden extensieve groendaken te rijk aangelegd waardoor ze meer onderhoud vragen. Intensieve groendaken vragen hetzelfde onderhoud als een tuin, het zijn ware daktuinen. Op hun dikke bodemlaag kunnen immers heel wat planten gedijen. Te rijk aangelegd Sedum groendak na 5 jaar zonder onderhoud. Onderhoud van een groendak met sedum. Tijdens de herfst verwijderen van de bladeren, deze verstikken de plantjes tijdens de winter. Ongewenst kruid verwijderen. Grassen, grof kruid en boompjes drogen uit in de zomer deze kan je best verwijderen. Regenwaterafvoer nakijken of deze niet verstop geraakt door beplanting of vallende bladeren. Bemesting, afhankelijk van de beplanting is één tot twee keer per jaar voldoende. Vervangen van dode planten. Net zoals bij tuinaanleg is het min of meer vanzelfsprekend dat het eerste jaar er een aantal planten kunnen sterven. Eventuele kale plekken kunnen makkelijk ingezaaid worden door sedum scheuten uit te strooien. Een sedumdak kan gerust enkele weken zonder water.
Voor-en nadelen groendak op een rij - Architectuur.nl. Voor-en nadelen groendak op een rij - Architectuur.nl.
Een groendak heeft duidelijke voordelen maar ook nadelen. In dit artikel worden ze op een rijtje gezet. Extensieve en intensieve groendaken. In het algemeen kan er onderscheid gemaakt worden tussen twee soorten groendaken: extensieve en intensieve groendaken. Een extensief groendak is een daktuin waar beperkt onderhoud nodig is. De opbouwhoogte en daardoor de belasting op de dakconstructie is bij dergelijke daken beperkt ca. Het dak heeft vaak één soort beplanting, bijvoorbeeld Sedum of gras.
Ervaringen groendak met een substraat groeimat. Consumentenbond Community.
Ervaringen groendak met een substraat groeimat. Ervaringen groendak met een substraat groeimat. 3 jaar geleden. 12 December 2018. Heeft iemand ervaring met een groendak van sedumplanten op een steenwol/substraat groeimat? Ik wil op het platte dak van mijn garage een groendak aanbrengen.
Groenedaken.net Reviews.
Het uitzoek en bestel process is prima geregeld.Heb gisteren alles zelf gelegd, nu maar kijken hoe alles hersteld na het stapellen en transport.Sommige tegels kale plekken, ik hoop dat deze plekken wel volgroeien door de sedum planten eromheen, maar houd het wel in de gaten. Altijd snelle service. Voor ons groendak bestel ik hier al een aantal jaren meststof. Ook voor adviezen kan je hier prima terecht. Jeannette van Alphen, Amersfoort. Reactie van het bedrijf. Dag JeannetteFijn dat we jullie elk jaar kunnen voorzien van meststof! elk jaar even bemesten en het dak blijft in topconditie mvgHenk. Heldere site, vriendelijke personeel en goede service, prachtig resultaat. Kan iedereen Groenedaken.net aanraden! Goeie informatie en correcte levering. Goede spullen en snelle communicatie die 'spot-on' is. Goede spullen en snelle communicatie die 'spot-on' is. Rene, Den dungen. Het bestellen en communiceren via mail en telefoon verliep prima. Ook een mailtje na de aanleg van het sedumdak met een vraag werd prima en duidelijk behandeld.
FAQ Groendakshop.be.
Grind kan u opsluiten met een L-profiel maar dit is niet noodzakelijk, wel zorgt dit ervoor dat de sedums minder makkelijk in het pad kunnen groeien. IS EEN GROENDAK BRANDGEVAARLIJK? Nee, planten bevatten van nature veel vocht. Daarnaast legt het WTCB regels op met betrekking tot brandveiligheid.: De wortelwerende dakdichting moet FLL gekeurd zijn. De substraatlaag moet minimum 3 cm dik zijn en mag maximaal 20 organisch materiaal bevatten. Ons substraat voldoet hieraan en ons 'dunste' groendakpakket bevat 6 cm substraat na compactering. Rond koepels, lichtstraten, dakdoorvoeren, dakranden en opgaande gevels moet minstens 30 cm dakdichting boven het groendak uitkomen, of u dient een niet-brandbare strook van minstens 30 cm breed te voorzien bijvoorbeeld met een grindstrook of betontegels. Groendaken mogen maximaal 40 meter lang zijn, of deze dienen gecompartimenteerd te worden door een niet-brandbare strook van minstens 80 cm breed bijvoorbeeld met een grindstrook of betontegels. KUNNEN VOGELS MIJN GROENDAK BESCHADIGEN? Wij hebben er weinig ervaring mee, maar in Nederland komt het iets vaker voor.
Groendak: types voor- en nadelen Mijn-dakwerker.be.
Ga snel naar.: Voordelen en nadelen. Vergelijk vrijblijvend offertes. Wat is een groendak? Een groendak is een dak dat voorzien is van een bepaalde soort vegetatie. Dat kunnen grassen zijn, kruiden, vetplanten of een ander soort vegetatie. Zo kan een dak bijvoorbeeld ook beplant worden met heide of duinplanten. De begroeiing kan bovendien gecombineerd worden met zonnepanelen of windmolens. In dat geval spreekt men van een energiedak. Groendaken zijn mogelijk op daken met een hellingsgraad van 1 tot 45 graden. Is de hellingsgraad groter dan 35 graden, dan moeten er speciale technieken worden toegepast om de diverse lagen op hun plaats te houden. Een drainagelaag is op een hellend dak niet altijd noodzakelijk. Het water kan immers door de helling van het dak op natuurlijke wijze afvloeien. We kunnen onderscheid maken tussen twee soorten groendaken, namelijk intensieve en extensieve groendaken. Soort groendak Prijs per m incl.
De Dakexpert Specialist in groendaken en sedumdaken.
Meteen groen vanaf de aanleg. Weinig of geen onderhoud. Een waterdicht dak. Aan de afwerking en details. zie je meestal het verschil. Wij kunnen niet genoeg woorden van lof vinden voor De Dakexpert. Vanaf het eerste contact zat het goed: vriendelijk, vlot, duidelijk. De jongens leverden topwerk, een waardig uithangbord voor hun firma. Zaakvoerder Claudio is zo gewoon en toch bijzonder vriendelijk en behulpzaam. Het kan misschien cliche klinken, maar morgen zouden we blindelings opnieuw ons vertrouwen schenken aan Claudio en zijn team. Simone en André. Ik ben heel tevreden, zowel over de aanpak als het resultaat. Op de beurs in Leuven werd ik vriendelijk onthaald en kreeg ik een volledige en heldere uitleg. Dat gaf mij meteen vertrouwen. Binnen de week stond er al iemand aan de deur om op te meten. De offerte was duidelijk en gedetailleerd.
Sedumdak: voordelen nadelen.
Een sedumdak is een dak dat begroeid is met vetplantjes. Deze plantjes zijn makkelijk in het onderhoud, en kunnen zelfs het regenachtige klimaat van Nederland aan. Het aanschaffen van een sedumdak is dan ook een mooie manier om een stukje natuur in huis te halen. Lees meer over het sedumdak in dit artikel. Wat is een sedumdak? Een sedumdak is een type groendak, wat elke soort dakbegroeiing inhoudt. Een sedumdak is de lichtste en dunste soort, omdat vetplantjes geen dikke bodem nodig hebben. Qua soort vetplantjes is er wel heel veel keuze: er zijn meer dan 250 soorten. Het voordeel is dat ze bijna overal op groeien. Ze zijn zowel geschikt voor schuine als platte daken.

Contacteer ons