Resultaten voor epdm groendak

epdm groendak
Groendak op EPDM Groendaktotaal - Groendaktotaal.
Een dakbedekking van EPDM kan een prima onderlaag voor uw groendak vormen. Hierna wordt uitgelegd wat EPDM is, wat de voordelen van dit materiaal zijn en hoe u dit op uw dak krijgt. Binnen 1 dag uw persoonlijke offerte! De prijs van groendaken is maatwerk. Wat is EPDM?
aquilegia.be
Groendaken Resitrix.
Groendaken zijn daken waarvan het platte of hellende deel hoofdzakelijk bestaat uit levende planten. Ze bestaan al sinds mensenheugenis; denk maar aan de beroemde hangende tuinen van Babylon zesde eeuw vóór Christus. De eerste groendaken in Europa werden gecreëerd in Scandinavië: graszoden werden op teelaarde aangebracht en als dakbedekking toegepast. In de jaren 1960 werden groendaken in onder andere Duitsland herontdekt als een interessante optie om de natuur in de stad te introduceren. Sindsdien is er al veel onderzoek gedaan en zijn groendaken in opmars. Men onderscheidt men twee types van groendaken. Intensieve groendaken of daktuinen zijn vergelijkbaar met gewone tuinen. Ze bestaan uit grassen, struiken en eventueel ook bomen. Zelfs dakterrassen en waterpartijen zoals vijvers zijn mogelijk, alsook echte dak parken.Zulke groendaken vergen veel onderhoud en vormen een sterke belasting zodat een aangepaste dakconstructie noodzakelijk is. Extensieve groendaken of vegetatiedaken zijn voornamelijk begroeid met vetplanten sedum en kruiden. Deze daken vergen dan ook weinig onderhoud en behoeven geen aangepaste dakconstructie. Er is uiteraard een breed spectrum aan varianten te bedenken en te realiseren die niet zuiver tot deze tweedeling te herleiden zijn. De mogelijkheden zijn legio, maar heel veel is afhankelijk van het type en de sterkte van de dakconstructie.
epdm groendak
De Dakexpert Specialist in groendaken en sedumdaken.
WAAROM KIEZEN VOOR DE DAKEXPERT. Dankzij onze opleidingen en ervaring zijn wij gecertificeerd plaatser van groendaken. Wij werken enkel met deugdelijke en duurzame materialen en specifiek gekweekte vegetatiematten. Je hebt de keuze tussen diverse vegetatiematten: wilde bloemen, sedum, gras, kruiden. Meteen groen vanaf de aanleg. Weinig of geen onderhoud. Een waterdicht dak. Aan de afwerking en details. zie je meestal het verschil. Wij kunnen niet genoeg woorden van lof vinden voor De Dakexpert. Vanaf het eerste contact zat het goed: vriendelijk, vlot, duidelijk. De jongens leverden topwerk, een waardig uithangbord voor hun firma. Zaakvoerder Claudio is zo gewoon en toch bijzonder vriendelijk en behulpzaam. Het kan misschien cliche klinken, maar morgen zouden we blindelings opnieuw ons vertrouwen schenken aan Claudio en zijn team. Simone en André. Ik ben heel tevreden, zowel over de aanpak als het resultaat. Op de beurs in Leuven werd ik vriendelijk onthaald en kreeg ik een volledige en heldere uitleg.
groendak, groen dak, vegeatiedak. groendak, groen dak, vegeatiedak.
Een tussenvorm is het grasdak. klik op de afbeeldingen voor groter! Het aanleggen van een groendak is specialistisch werk, er dienen uiteraard extra maatregelen genomen te zijn i.v.m. - drainage d.w.z. waterafvoer als er teveel water is; ook moet er toch enig afschot zijn om het watergoed af te voeren minimaal ca. - eventueel wateraanvoer t.b.v. de planten; bij lange periodes van droogte heeft het groendak eigenlijk extra water nodig wil het groen" blijven; wellicht is een speciale water retentielaag voldoende. - toepassen van de juiste waterdichte, wortelbestendige laag bijvoorbeeldSopralene Flam Jardin of EPDM een; slechte afdichtingslaag die na een aantal jaren niet meer waterdicht is geeft, lekkages en vervanging van deze laag is kostbaar. - penetratie van de dakbedekking door de wortels en rizomen wortelstokken; toepassen vano.m. - gebruik van het juiste substraat. - mogelijk afschuiven vandelen van het pakket bij hellende daken afhankelijk van de dakhelling oplossen; door aanbrengenverankeringsmat zoals Xeroflor XF317 of kunststof cassettes. - hoger gewicht op het dak vooral bij intensieve groendaken, zie afbeeldingonder extra" gewicht per m2."
Groendak: types voor- en nadelen Mijn-dakwerker.be.
Intensief groendak daktuinen. Een intensief groendak is een dak dat voorzien is van een tuin zoals je die normaal gesproken ook op de begane grond hebt. Hij kan begroeid zijn met struiken, kruiden, grassen en zelfs met bepaalde soorten bomen! Bij dit type daktuin is het vanzelfsprekend van groot belang dat de dakconstructie voldoende stevig is want een dergelijke tuin heeft een aanzienlijk gewicht meer dan 200 kilo per vierkante meter. Een intensief groendak kan gebruikt worden als een normale tuin en vergt veel onderhoud. Toepasbaar op daken met een helling van 1-4 graden. Laagdikte: groter dan 20 cm. Gewicht groendak: 200 kg/m. Een aangepaste dakconstructie is nodig. Vergunning en controle draagkracht door een bouwkundige is vereist. Dak is beloopbaar. Veel onderhoud zoals een tuin. Prijs intensief groendak: € 85 à 200 per m incl. btw en montage. Vraag hier vrijblijvend offertes aan voor een intensief groendak. Extensief groendak vaakst toegepast. Van dit type spreken we wanneer het dak vooral begroeid is met mossen, vetplanten sedumdak en kruiden die niet veel onderhoud vergen.
Tuindak online bestellen bij EPDMmarkt.
EPDM vijverfolie 0.8 mm. EPDM vijverfolie 1.0 mm. EPDM vijverfolie aanbiedingen. Sorteer op Positie. €9,60, per stuk. Groendak Click 'n' go Sedumtray. €69,99, per m2. Sedum meststof 1 kg. €16,99, per stuk. Groendak Sedumtray Place 'n' Go. €69,99, per m2. Beschermdoek NW10 1m x 25m.
Waarop letten bij de plaatsing van een groendak? Mawipex.
De dakrand rondom het dakoppervlak moet ongeveer twintig centimeter hoog zijn. Indien dit niet het geval is, dient u een steriele grindstrook van minimum twintig centimeter te voorzien. Deze vermijdt dat de wortels van de planten de dakranden beschadigen. Elk groendaktype vereist minimum eenmaal per jaar een onderhoud. Hoe intensiever het groendak, hoe frequenter het onderhoud dient plaats te vinden. Kies voor een groen dak. Een groendak biedt naast een prachtig visueel effect talrijke economische en ecologische voordelen voor het gebouw, de bewoners en de omgeving. Lees meer over deze voordelen. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met ons team! Hoe kunnen we u helpen? Leave this field blank not required. Een nieuwe EPDM-ambassadeur bij Jongeneel. SNELLERE PLAATSING VAN EPDM MET ZELFKLEVENDE EPDM DAKBEDEKKING. Snellere plaatsing van epdm met zelfklevende epdm dakbedekking. 1 februari 2019. Mawipex is een leverancier van duurzame dakafdichtingssystemen voor platte daken en geeft deskundig advies bij de keuze van de juiste dakopbouw aan opdrachtgevers, architecten, aannemers en dakdekkers. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in op onze tweemaandelijkse nieuwsbrief.
CAD en BIM-object Waterproofing Membranes RubberGard EPDM Groendak systeem Firestone Building Products Polantis BIM, Revit, ArchiCAD, AutoCAD, 3dsMax en 3D-modellen.
UltraPly TPO Groendak systeem. Als je op zoekt bent naar een oplossing voor een éénlaagse dakbedekking die bewezen prestaties combineert met duurzaamheid, is onze RubberGard EPDM folie een veilige keuze. Voor verschillende types gebouwen en klimaten biedt ons RubberGard EPDM dakbedekkingssysteem, ondersteund door meer dan honderd jaar ervaring van Firestone op het gebied van rubbertechnologie, de allerbeste bescherming. Waarom kan je vertrouwen op onze RubberGard EPDM dakbedekking?
Een sedumdak aanleggen. Is je dak geschikt? cart icon. phone icon. cart icon. phone icon. right arrow icon. right arrow icon. right arrow icon. facebook icon. whatsapp icon. twitter icon. envelope icon. right arrow icon. external link icon. facebook icon.
Is de draagconstructie van je dak voldoende om een sedumdak te dragen? Dan is het zaak om te kijken naar de dakbedekking. De dakbedekking ook wel dakbekleding genoemd is een beschermende laag die op een plat of hellend dak wordt aangebracht. Deze laag kan met allerlei materialen aangelegd zijn. Het is erg belangrijk dat deze onderlaag wortelwerend en waterdicht is. Voordat je een groendak plaatst moet je er dus zeker van zijn dat je dakbedekking in orde is. Is je het dak toe aan reparatie of vervanging? Dan kan dit dus een perfect moment zijn om ook een groendak aan te leggen. Bitumen en EPDM.

Contacteer ons