Resultaten voor epdm groendak

epdm groendak
Een sedumdak aanleggen. Is je dak geschikt? cart icon. phone icon. cart icon. phone icon. right arrow icon. right arrow icon. right arrow icon. facebook icon. whatsapp icon. twitter icon. envelope icon. right arrow icon. external link icon. facebook icon.
Is de draagconstructie van je dak voldoende om een sedumdak te dragen? Dan is het zaak om te kijken naar de dakbedekking. De dakbedekking ook wel dakbekleding genoemd is een beschermende laag die op een plat of hellend dak wordt aangebracht. Deze laag kan met allerlei materialen aangelegd zijn. Het is erg belangrijk dat deze onderlaag wortelwerend en waterdicht is. Voordat je een groendak plaatst moet je er dus zeker van zijn dat je dakbedekking in orde is. Is je het dak toe aan reparatie of vervanging? Dan kan dit dus een perfect moment zijn om ook een groendak aan te leggen. Bitumen en EPDM.
gd-energy.be
Groendak: types voor- en nadelen Mijn-dakwerker.be.
Intensief groendak daktuinen. Een intensief groendak is een dak dat voorzien is van een tuin zoals je die normaal gesproken ook op de begane grond hebt. Hij kan begroeid zijn met struiken, kruiden, grassen en zelfs met bepaalde soorten bomen! Bij dit type daktuin is het vanzelfsprekend van groot belang dat de dakconstructie voldoende stevig is want een dergelijke tuin heeft een aanzienlijk gewicht meer dan 200 kilo per vierkante meter. Een intensief groendak kan gebruikt worden als een normale tuin en vergt veel onderhoud. Toepasbaar op daken met een helling van 1-4 graden. Laagdikte: groter dan 20 cm. Gewicht groendak: 200 kg/m. Een aangepaste dakconstructie is nodig. Vergunning en controle draagkracht door een bouwkundige is vereist. Dak is beloopbaar. Veel onderhoud zoals een tuin. Prijs intensief groendak: € 85 à 200 per m incl. btw en montage. Vraag hier vrijblijvend offertes aan voor een intensief groendak. Extensief groendak vaakst toegepast. Van dit type spreken we wanneer het dak vooral begroeid is met mossen, vetplanten sedumdak en kruiden die niet veel onderhoud vergen.
Dakisolatie met een groendak. - Groendaken.
Het is bewezen dat alle groendaken de opwarming van platte daken voorkomen en dus een prima isolatielaag vormen tijdens de zomermaanden.Ze zorgen er immers voor dat de temperatuur op het dak niet hoger oploopt dan ongeveer 36C terwijl een roofing of EPDM dakbedekking wel tot 70C of meer opwarmt. Tijdens de winter beschermen lichtgewicht sedum groendaken het dak van vorst en sneeuw maar hebben ze niet voldoende isolatiewaarde om een volwaardige vervanging van dakisolatie te zijn.Het is dus steeds aangewezen om een extensief groendak te plaatsen op een dak dat voldoende geïsoleerd is.Het grote verschil met een intensief groendak is de thermische massa die het dak heeft.
EPDM dakrubber maakt je groendak waterdicht. - Natuurlijk Dak.
EPDM dakrubber maakt je groendak waterdicht. Natuurlijk Dak BLOG Groendak EPDM dakrubber maakt je groendak waterdicht. Davy 29/12/2015 Groendak, Techniek dakrubber, doe-het-zelf, epdm, platdak. EPDM of beter bekend als dakrubber is het belangrijkste onderdeel van een groendak. Want een groendak mag niet lekken.
Groendaken - RESITRIX.
Groendaken kunnen door absorptie en waterverdamping het energieoverschot afbouwen en het stadsklimaat draaglijker maken. Het groen op groendaken kan de luchtkwaliteit duurzaam verbeteren. De begroeiing op het dak is in staat om vele verontreinigende deeltjes uit de lucht te filteren. Veel steden en gemeenten bieden op verschillende manieren ondersteuning voor groendaken. De initiatieven variëren van aantrekkelijke financiële subsidies tot erkenning als ecologische compensatie, tot het vastleggen van eisen voor groendaken bij bouwplannen. Daarnaast kan met een groendak de energiebalans van het gebouw duurzaam worden verbeterd. Vandaag de dag zijn er verschillende groendaksystemen mogelijk. Deze systemen hebben een bekende thermische weerstand en kunnen dus in de bouwtechnische berekening worden meegenomen om te voldoen aan de eisen voor energie-efficiënt bouwen. Groendaken voldoen aan de belangrijkste eisen voor verantwoord en duurzaam bouwen: De duurzame koppeling van ecologie en economie. Verbetering van de U-waarde. Creëren van nieuwe groene ruimtes. Nieuwe ruimte voor flora en fauna. Nieuwe rustzones en ontspanningsmogelijkheden. Compensatie voor de gevolgen van intensieve stedelijke ontwikkeling. Behoud van regenwater waardoor het riool en de zuiveringsinstallaties worden ontlast. Binding van stof en schadelijke stoffen. Verbetering van het stadsklimaat. Verschillende soorten groendaken.
HOE LEG JE EEN GROENDAK AAN? ZO DOE JE DAT!
Kan ik een pad door het groendak maken? Dat kan doormiddel van tegels, grind of boomschors op de drainageplaat te leggen. Grind of boomschors kunt u opsluiten met een betonklinker of een L-profiel maar is niet noodzakelijk, wel zorgt dit ervoor dat de Sedum niet in het pad kan groeien. Ik heb een golfplaten dak en nu? U kunt enkel een groendak aanleggen op golfplaten van Eternit en niet op kunststof of bitumineuzegolfplaten. Bij een golfplatendak moet u wel rekening houden met het gewicht van het groendak, vaak is hier geen rekening meegehouden en kan het dak het gewicht van een groendak niet aan. Voor Eternit steenachtig materiaal heeft u een speciale opbouw qua groendak nodig: beschermdoek, substraat en sedummatten en aan de onderzijde van de golfplaten een L-profiel om het groendak tegen te houden. Mijn dak is schuiner dan 15 graden, kan ik daar een standaard systeem opleggen? Nee, vanaf 15 graden moeten er aanvullende maatregelen genomen worden. Wij hebben een speciaal systeem voor hellende daken schuiner dan 15 graden en tot 45 graden.
Tuindak online bestellen bij EPDMmarkt.
EPDM vijverfolie 0.8 mm. EPDM vijverfolie 1.0 mm. EPDM vijverfolie aanbiedingen. Sorteer op Positie. €9,60, per stuk. Groendak Click 'n' go Sedumtray. €69,99, per m2. Sedum meststof 1 kg. €16,99, per stuk. Groendak Sedumtray Place 'n' Go. €69,99, per m2. Beschermdoek NW10 1m x 25m.
DAKART Houtbouw Dakwerken Specialist in groendaken, daktuinen en dakterrassen.
Men kan hier wel spreken over een heuse daktuin met grassen, bloemen heesters, en houtachtige planten. -DAKART hellend groendak extensief tot semi-intensief groendak.: Hellende groendaken hebben eigenlijk dezelfde opbouw als platte groendaken EPDM dakbedekking, met als enig verschil dat dat er in de substraatlaag een schuifbeveiligingssysteem wordt voorzien die alles op zijn plaats moet houden. Zowel het DAKART licht extensief groendak als het licht natuurdak behoren hier tot de mogelijkheden. Hoe maken wij een groendak ecologisch waardevol? Om groendaken ecologische waarde te geven moet men aan zo veel mogelijk van de volgende criteria voldoen.: voldoende bodemdikte en variatie in bodemdikte. zo veel mogelijk variatie in beplanting. voldoende wateropslag en indien mogelijk oppervlaktewater. schuilplaats en voeding voor dieren en organismen oppervlaktewater, bodem, holtes en dood hout. zo veel mogelijk biodiversiteit. Subsidies en premies voor groendaken en daktuinen in de regio Leuven. Heel wat gemeenten geven premies of subsidies bij de aanleg van een groendak, hieronder een overzicht voor de regio Leuven. Leuven: Gemeentelijke subsidie van 50 van de gemaakte kosten voor materiaal en plaatsing groendak, tot maximaal€5000,00, link website Leuven.
ᐅ Groendak Kostenoverzicht 2022 Handige tips!
Groendaken kunnen op verschillende types ondergrond aangelegd worden. EPDM en bitumen zijn bestand tegen wortels. Bij de meeste andere ondergronden moet je een wortelwerend doek gebruiken. Bespaar op kosten groendak: handige tips! Een groendak zelf aanleggen, is een goede manier om te besparen op de kosten. Jammer genoeg is doe-het-zelfwerk niet voor iedereen weggelegd. Je kan ook besparen door voor goedkopere vegetatie of een goedkopere vakman te kiezen. Die vind je door offertes en prijzen te vergelijken. Vergeet ook niet dat een groendak een goede investering is. Het verbetert de levensduur van je dak, verhoogt de waarde van de woning en zorgt voor een betere isolatie waardoor je bespaart op energiekosten. Heb ik recht op een subsidie? Subsidies voor groendaken hangen af van gemeente tot gemeente. Raadpleeg Premiezoeker voor meer informatie. Een deel van een groendak komt echter steeds in aanmerking voor extra premies. Werken aan de draagstructuur en waterdichte bedekking komen namelijk in aanmerking voor de overkoepelende renovatiepremie. Groendak laten plaatsen? Vergelijk altijd gratis offertes! Om een groendak aan te leggen, heb je heel wat kennis nodig. Bovendien moet je nauwkeurig werken om lekken te voorkomen. De aanleg uitbesteden aan een vakman is dus geen overbodige luxe.

Contacteer ons