Resultaten voor eigen huis en tuin sedumdak

eigen huis en tuin sedumdak
Andere dakbedekking, denk eens aan een sedumdak! Andere dakbedekking, denk eens aan een sedumdak!
Wat is een Sedumdak? Een sedumdak is een dak waar sedum overheen groeit. Maar wat is dat dan? Sedums zijn vetplanten, plantjes die vocht opnemen in hun bladeren. Die sedumplantjes zijn zo sterk dat ze tegen langdurige droogte en warmte kunnen. Ook regenwater is geen ramp, waar je hier in Nederland natuurlijk veel van hebt. Natuurlijk is een goede afvoer van het water wel heel belangrijk, want anders verdrinken de vetplantjes. Ook kan er bij veel vocht mos gaan groeien tussen de sedums, en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Sedum plantjes zijn in verschillende soorten verkrijgbaar, er zijn wel 250 verschillende soorten! Deze sedum vetplantjes groeien vrijwel overal goed op. Denk hierbij aan het dak van je huis, de schuur, de garage, de fietsenstalling of het clubgebouw. Dit klinkt allemaal erg eenvoudig, maar er komt wel meer bij kijken. Het sedum leg je niet zomaar over het dak heen, je moet namelijk wel zeker weten dat je dak stevig genoeg is om het gewicht per vierkante meter te dragen.
aquilegia.be
Eigen huis en tuin links.
Gratis offerte zonnepanelen. Helemaal duurzame blog. Huis verbouwen - Hakobouw Montfoort. Sedumdak Roofing Service. Hypotheek voor een eigen huis. Donzen dekbed - Better Nights. Kast laten maken. Wonen en interieur. Woonaccessoires - Deens.nl. Interieuradvies aan huis Nijmegen. jielde lampen spyk71.nl.
Alles over een Groen dak Sedumdaken - Zandcompleet Belgie.
Veel gestelde vragen. Lijm voor buiten. Hoveniers Montagelijm XP. Hoveniers PU Steenlijm. Hoveniers Steenlijm Poeder. Voegmortel 1C Flex. Groene Aanslag Reiniger. Steen- en Terrasreiniger. Sempergreen Click n go Sedumtray. Sempergreen Place n go Sedumcassette. Sempergreen Sedumdak Kruiden vegetatiemat. Sempergreen Sedummat Lichtgewicht. Daktuinsubstraat Doe het zelf. Veel gestelde vragen. Kennisbank, Tuin, Aanleg Onderhoud. Alles over een Groen dak Sedumdaken. Posted on 27/11/2018 25/11/2020 by Melissa. Een groen dak aanleggen, waarom eigenlijk? Is een veelgestelde vraag. In onze steden en dorpen wordt steeds meer bebouwing geplaatst in de vorm van huizen, kantoorpanden en bestrating. Helaas gaat dit vaak ten koste van het groen bomen, bosschages en grasvelden in de omgeving. Zo ontstaan steeds meer daken met grind, maar hoe leuk zou het zijn als alle daken groen bevatten? Om die reden kiezen steeds meer huiseigenaren en gemeenten ervoor om dat ongebruikte stuk oppervlak te vergroenen door middel van een sedumdak ook wel groendak genoemd. Een groendak creëert weer extra groen in de stad! Groen heeft namelijk een belangrijke functie voor de leefomgeving van mens en niet te vergeten dier! In deze blog geven we op de volgende onderwerpen met betrekking tot het zelf aanleggen van een groen dak antwoord.:
De Dakexpert Specialist in groendaken en sedumdaken.
WAAROM KIEZEN VOOR DE DAKEXPERT. Dankzij onze opleidingen en ervaring zijn wij gecertificeerd plaatser van groendaken. Wij werken enkel met deugdelijke en duurzame materialen en specifiek gekweekte vegetatiematten. Je hebt de keuze tussen diverse vegetatiematten: wilde bloemen, sedum, gras, kruiden. Meteen groen vanaf de aanleg. Weinig of geen onderhoud. Een waterdicht dak. Aan de afwerking en details. zie je meestal het verschil. Wij kunnen niet genoeg woorden van lof vinden voor De Dakexpert. Vanaf het eerste contact zat het goed: vriendelijk, vlot, duidelijk. De jongens leverden topwerk, een waardig uithangbord voor hun firma. Zaakvoerder Claudio is zo gewoon en toch bijzonder vriendelijk en behulpzaam. Het kan misschien cliche klinken, maar morgen zouden we blindelings opnieuw ons vertrouwen schenken aan Claudio en zijn team. Simone en André. Ik ben heel tevreden, zowel over de aanpak als het resultaat. Op de beurs in Leuven werd ik vriendelijk onthaald en kreeg ik een volledige en heldere uitleg.
Een groen dak op je huis.
Een manier om zuinig met energie om te gaan is het aanleggen van een levende, groene laag op je dak. Andere termen die je vaak tegenkomt voor een groen dak zijn sedumdak of ecodak. Een groen dak isoleert geweldig en in de zomer blijft je huis stukken koeler. Zulke levende daken hebben nog meer voordelen, zoals het aantrekken van plantjes en beestjes en vogels, een betere inpassing in de landelijke omgeving en het vertraagd afstaan van regenwater, waardoor er minder kans is op overbelasting van het riool en overstromingen. Daarnaast is een dak begroeit met sedums natuurlijk super om te zien. Een groen dak is een 'eenvoudig' voorbeeld hoe je de natuur kunt gebruiken om je woonomgeving te verbeteren en energie te besparen. Een mooie stap om je huis meer duurzaam te maken. Er zijn verschillende typen groene daken. Hieronder zet ik ze op een rijtje.: Intensieve groene daken. Dit is letterlijk een tuin op je dak. De begroeiing bestaat meestal voor een groot deel uit grassen, kruiden, struiken en zelfs volwassen bomen waarnaast ook dikwijls paden en terrassen aanwezig zijn. Een dergelijk groendak is behoorlijk zwaar dus niet zomaar overal toe te passen.
Groen dak Sedum cassettes kopen online Sedumdak trays.
Positie in de tuin. Groen dak Sedum cassettes. Groene daken zijn de nieuwste trend. Ze zorgen voor meer groen, helpen bijen en vlinders met foerageren, isoleren uw huis en verhogen het rendement van zonnepanelen. Met de kant-en-klare sedumcassettes legt u zelf in een mum van tijd uw eigen groene sedumdak aan. Alle voordelen en nadelen van een groene dak leest u terug in onze blog. Groene dak sedum cassettes online kopen. In de webshop van Yarinde kunt u eenvoudig kant en klare groene dak cassettes bestellen. Hiermee kunt u eenvoudig en zonder ervaring zelf een groen dak aanleggen. De groene dak cassettes bestaan uit een substraat met daarin een mix van verschillende volgroeiende sedumplanten. Wij bezorgen deze sedumdak cassettes bovendien razendsnel in heel Nederland en België. De kant-en-klare sedumcassettes van Yarinde legt u snel en eenvoudig aan. Deze handige kunststof cassettes klikken eenvoudig in elkaar en kunnen waarnodig nog op maat gezaagd worden. Alle cassettes worden met zorg verpakt en helemaal tot uw tuin huis bezorgd. Sedum groendak cassettes per m2.
Een sedumdak: zo groen als gras! BinnensteBuiten.
Vervolgens leg je er een watervasthoudende doek met een drainage laag bovenop. Als de doek dan vol zit met water, kan het in ieder geval weg en blijft al dat water niet op je dak liggen. Als laatst rol je kant-en-klare mat met een variatie aan sedum uit op je dak. De zijkanten vul je met grind, dit voorkomt dat de platen vol planten wegwaaien als het hard waait. Je hebt weinig onderhoud aan een groen sedumdak, maar de plantjes groeien behoorlijk snel.
DakTuin Voor Bestuivers - Project Love For Bees.
Hierdoor moet je het dak niet sproeien. Een Sedumdak is het lichtste groendak in zijn soort. Naast de standaard worteldoek en drainage heb je maar drie centimeter substraal nodig. Dit maakt dat een Sedumdak bijna op elk dak kan toegepast worden.Toch raad ik aan bij elke aanpassing van een dak een architect of een persoon met kennis van zakente raadplegen. Een Sedumdak heeft weinig onderhoudt nodig. Hoogstens één keer per jaar onkruid verwijderen. Voor de rest zal het dak zich zelf onderhouden. Als er uitval is zullen de plekken terug toe groeien omdat vetplanten zich gemakkelijk vermeerderen. De vetplantjes beschermen het dak. De levensduur van een Sedumdak is veel langer dan een standaard dakbedekking. Het isoleert het dak. In de winter houdt het de warmte vast en in de zomer zorgt het voor een koelend effect. Geluiddempend, niet enkel is het dak geluid isolerend maar door de weerkaatsing en absorptie van omgevingsgeluiden luiden zal het geluidsniveau in huis veel aangenamer zijn. Welke Sedum planten zijn geschikt voor op een plat dak?
Hoe leg je een groendak aan? Natuurpunt.
Lees het hier of hier. Vraag hier je gratis, vrijblijvende offerte aan. Gratis e-book voor een tuin vol leven. Hoe maak je van jouw tuin een paradijs voor dieren, planten en jezelf? Ga aan de slag met de eenvoudig toe te passen tips in deze prachtig geïllustreerde gids van 52 pagina's. Vraag hier je gratis tuingids aan. Extensief, semi-intensief of intensief groendak? Kies op basis van je dakconstructie of je persoonlijke voorkeuren welk groendak je gaat aanleggen. Een extensief groendak met sedum is de lichtste opbouw die op elk dak mogelijk is.

Contacteer ons