Resultaten voor drainagelaag sedumdak

drainagelaag sedumdak
Soorten Eco groendaken.
Wat is een eco groendak? Waarom een eco groendak? Soorten Eco groendaken. Waar een eco groendak? Soorten ECO Groendaken. Opbouw van een eco-groendak.: Een eco-groendak bestaat uit verschillende types en samenstellingen afhankelijk van de vereiste toepassing. Een 2 laags eco-groendak systeem.:
aquilegia.be
Drainage Groendak Webshop.
Lichtgewicht drainagelaag voor extensieve beplanting. Geocell is licht, vormstabie. Toepassen bij kelderwanden en vlakke daken met veel plassen.Omschrijving: Megadrain is. Terra Roof 20 Green. Terra Roof 20 Green. Drainage 20 R - PPvlies. Drainage 20 R - PPvlies. Drain 25 drainage-bufferplaat. Drain 25 drainage-bufferplaat. Drainage DD 40 mm. Drainage DD 40 mm. Drainage type 1c 11 mm. Drainage type 1c 11 mm. Drainage type 2b 20 mm. Drainage type 2b 20 mm. Drainage type 1 11 mm. Drainage type 1 11 mm. Geocell drain bigbag. Geocell drain bigbag. Producten 1 t/m 10 van 10 1 pagina's.' Groendak adviseert, levert en realiseert groendaken, gras- en sedumdaken, daktuinen en groengevels.Groendak is dé specialist met advies, als leverancier van groendakmaterialen en voor het realiseren van groene daken.
Groene daken - De Dakdokters.
Als u interesse heeft in een groen dak, kunnen we een kostenindicatie geven aan de hand van de beschikbare informatie. Nadat we het dak hebben geïnspecteerd en ingemeten, kunnen we een definitieve prijs afgeven. We adviseren om daken met een dakbedekking van 10 jaar of ouder eerst te overlagen of te renoveren. Onze eigen dakdekkers kunnen dit voor u doen. Als er twijfel is over de draagkracht van de constructie kunnen wij een constructieberekening laten uitvoeren. Op die manier weet u zeker dat uw dak geschikt is voor de aanleg van een groen dak. De kwaliteit van het groene dak staat bij ons voorop. Om die reden leggen we in principe geen groene daken aan met een gewicht lager dan 100 kg/m2. Onder bepaalde voorwaarden kan een lichtgewicht variant toegepast worden waarvoor een draagkracht van 60 kg/m2 nodig is. De opbouw van een groendak. Een groendak is opgebouwd uit een wortel- en waterwerendelaag zoals, EPDM, een drainagelaag, filtervlies, het substraat en daarna de beplanting die u kiest. Prijzen soorten groene daken.
Groendak: types, opbouw voor- en nadelen.
Het is een beetje wel soort groendak je hebt, maar prijzen kunnen behoorlijk oplopen. Er zijn verschillende soorten groendaken, zoals een intensief groendak, en extensief groendak en een sedumdak. Een intensief groendak kun je vergelijken met een tuin die je op de grond ook hebt. Je kunt een intensief groendak laten begroeien met planten en vegetatie die ook in een normale tuin groeien en zelfs bomen zijn mogelijk. Een intensief groendak is dan ook beloopbaar om aan het nodige onderhoud te voldoen. Een vereiste is dan wel dat er een goede dakconstructie is, want een intensief groendak kan een enorm gewicht hebben. Omdat een intensief groendak beloopbaar moet zijn en een grondlaag moet hebben van minimaal 20 centimeter zijn enkel daken met een hellingsgraad van 1 tot 4 graden geschikt. Een extensief groendak is een stuk lichter en je hebt daarom ook geen zware dakconstructie nodig. De vegetatie van een extensief groendak bestaat dan vooral ook uit lichtere vegetatie, zoals kruiden, vetplanten en sedum. Een extensief groendak vergt dan ook minder onderhoud en is meestal niet beloopbaar. Een extensief groendak is dan ook gemakkelijker aan te leggen en veel goedkoper in prijs.
Drainageslang voor sedumdak Groene Bouwmaterialen.
Copyright 2020 Groene Bouwmaterialen Powered by Lightspeed Lightspeed design by Dyvelopment. Inloggen Login with Facebook Wachtwoord vergeten? Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
Drainage pakket 25mm drainerende laag onderdeel van een groendak.
Eigenschappen van de Urbanscape drainage met buffer.: De Urbanscape drainage met buffer is een drainageplaat met noppen van gerecycled HIPS High Impact PolyStyrene. Aan de onderzijde zijn er afvoersystemen voor het afvoeren van hemelwater. Eerst Beschermdoek 300 uitrollen over het dak, dan de Urbanscape drainage met buffer neerleggen telkens met 1 golf te overlappen, dan filtervlies uitrollen en dan kan het substraat of substraatrol erop. De bestelling wordt aangeleverd in platen van 1,1, m2 1,10, meter lang en 1 meter breed. Gewicht totaal: 1,4, kg m2. 484 kN m2 4800 kg per m2. Afmetingen platen: 110 cm x 100 cm. per pallet: 365 m2. Waterreservoir gehele pakket: ca. 13.5 l m2 inclusief beschermdoek 300. 2 schuin vlak: 0.57 l/m s. 3 schuin vlak: 0.71 l/m s. 4 schuin vlak: 0.91 l/m s. Zie voor een complete opbouw van een groendak de volgende pagina. Gewicht 1.35 kg. Drainage type 8.
Technische info Groendaken.
Het voordeel van het tray-systeem op hellende daken is dat het om een gecompartimenteerd systeem gaat; elke tray krijgt evenveel water waardoor er een constante is in de vegetatie. De tray is opgebouwd uit een drainagelaag, een substraatlaag met een belangrijk waterbufferend vermogen en een vegetatielaag. Het buffervolume van de sedumtrays in combinatie met de beschermlaag bedraagt minstens 35 liter/m. De tegels hebben een dusdanig ontworpen structuur dat het regenwater dat niet door het groendaksysteem opgenomen wordt, vlot kan wegvloeien naar de afvoerpunten. De onderste afvoergaten bevinden zich op 1 cm van de onderkant zodat ook niet-capillair water in beperkte mate kan opgeslagen worden. Substraatlaag - waterbufferingslaag.: De trays worden tot op volledige hoogte 8 cm gevuld met substraat.
sedumdak Archieven - Pro Suber.
Verder zijn de modules gevuld met circulair substraat en de drainagelaag bestaat ondermeer uit vervezelde nederlandse textiel. De folie die gebruikt wordt onder de modules is Biobased en in plaats van kiezels is er gekozen om te werken met natuurlijk gedroogde perzikstenen.
Vice Verda Opbouw Hellend Groendak.
Laat overtollig water door en zorgt ervoor dat het water in de drainagelaag beschikbaar wordt voor de vegetatie d.m.v. licht hellende daken tot 25: keuze tussen een drainagevlies of drainageplaten met opstaande nokken waarin het substraat op zijn plaats blijft. sterk hellende daken tot 45: plaatsen van geo-rasters die onderling met elkaar verbonden zijn en zo één stevige constructie vormt die het substraat vasthoudt. Bescherming- en absorptielaag: bescherming van het dak tegen mechanische beschadiging waarbij ook een hoeveelheid water wordt gebufferd. Dakdichting: wortelwerende dakafdichting. Biodivers groendak te Torhout. Hellend groendak te Wortegem-Petegem. Extensief groendak te Waregem. Benieuwd naar onze groendak, gevel en tuin realisaties? Benieuwd naar enkele van onze uitgevoerde projecten? Laat je inspireren! Bekijk onze realisaties. Ontwerp en aanleg van groendakgroengevelgroentuin systemen. Specialisatie, kennis en passie voor ontwerp, uitvoering én duurzame instandhouding van uw groendak, groengevel en tuin! Onze klanten aan het woord. Heel professioneel team: ze zijn eerst komen kijken naar ons dakterras om ons op de beste manier te kunnen adviseren. Het resultaat met sedum trays is prachtig en helemaal geschikt voor ons dak. We hebben nu een prachtig groen uitzicht, in de stad!

Contacteer ons