Resultaten voor drainagelaag groendak

drainagelaag groendak
Groendak Kosten Nuttige informatie Homedeal.
Zelf het groendak aanleggen. Bij gespecialiseerde bedrijven zijn zogenoemde sedum cassettes te kopen, die je zelf op het dak kunt planten. De kosten van het groendak zijn dan gemiddeld tussen de € 45 en € 66 per m2. Als je het groendak zelf gaat aanleggen, is het wel belangrijk dat je je goed inleest. Je moet namelijk zorgen dat er een drainagelaag aanwezig is en dat er een groeibodem ligt waar de sedum cassettes op geplaatst worden. Dit type groendak is het populairst in België.
drainagelaag groendak
Technische info Groendaken.
Onderhoud van je sedumdak. Alhoewel een doe-het-zelf groendak onderhoudsarm is, wordt een inspectie 2x per jaar toch aanbevolen. Het groendak is beloopbaar voor onderhoud, niet om permanent op te verblijven als dakterras. Hiervoor dient u tegels in hout of beton te voorzien.
drainagelaag groendak
groendak, groen dak, vegeatiedak. groendak, groen dak, vegeatiedak.
Bij een afweging tussen een mosdak en een sedumdak gaat de voorkeur daarom uit naar eendak met sedum. klik op de afbeeldingen voor groter. groendak, bibliotheek tu delft foto joostdevree.: groendak, marriot hotel, victoria bc, canada copyright pnwra. extra gewicht per m2 waterloket vlaanderen. cassette of rasterplaat hoogte ca. 5 cm voor groendak op hellende daken groendak. groendak in sterk hellende daken, vegetatiemat xeroflor xf317, de" mat is voorzien van een niet-verteerbare driedimensionale wapening die zorgt voor een blijvende wind- erosie bestendigheid" klik voor groter mostert de winter. extensief: sedum en mossen.: - Richtlijnbegroeide daken 2.1 van de branchevereniging Vereniging Bouwwerk BegroenersVBB. -Brochure Groenop hoog niveau van MostertDe Winter. - TPOdakbanen voor o.m. groendaken van KsterAfdichtingssystemen. - MobiRoofKant-en-klare groene dakcassette van Mobilane. Voor leveranciers, installateurs e.d. kijk ook eens op: Bouwwerkbegroeners Vereniging Bouwwerk Begroeners VBB, een branchevereniging op het gebied van begroeide daken, groene gevels en multifunctionele daken en op Groenkeur certificatie van bijvoorbeeld Dak- en Gevelbegroening. Met dank aan groendakleveranciers Zinco, Mostert De Winter, Nophadrain, Groendak, Groendakpan, Helkantplant, MobiRoof Mobilane.
Mijn Tuinlab.
Mossen en vetkruiden zijn goed bestand zijn tegen droogte en daarom erg geschikt voor groendaken. Voor zonnige en droge standplaatsen zijn onder meer donderblad, muurpeper, reigersbek, wit vetkruid en zacht vetkruid geschikt. Voor meer beschaduwde, vochtiger standplaatsen passen kleine veldkers, liggende vetmuur en roze vetkruid. Herfstbladeren en ander dood materiaal haal je het best weg, zodat de regenwaterafvoer niet verstopt geraakt en de plantjes niet verstikken. Water geven doe je niet, want dat kan tot de groei van niet-droogtebestendige vegetatie leiden, waardoor het onderhoudsarme karakter van je groendak verloren gaat. Alleen bij de aanvang is besproeiing nodig, om de planten een goede start te laten nemen. Bemest bij voorkeur maar één keer per jaar in de periode maart tot juni. Lichte, traagwerkende meststoffen zijn aanbevolen. Teveel bemesting kan de beplanting schaden. Hoe passen spinnen zich aan de stad aan? Ga op verkenning met de SpinnenSpotter app! Over Mijn Tuinlab. Mijn Tuinlab is een citizen-science project van Kenniscentrum tuin, KU Leuven en Natuurpunt, met steun van het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie van de Vlaamse overheid en Het Nieuwsblad.
FAQ Groendakshop.be.
HOE KAN IK EEN WANDELPADJE IN HET GROENDAK MAKEN? Dat kan door staptegels in het substraat of grind op de drainageplaat te leggen. Grind kan u opsluiten met een L-profiel maar dit is niet noodzakelijk, wel zorgt dit ervoor dat de sedums minder makkelijk in het pad kunnen groeien. IS EEN GROENDAK BRANDGEVAARLIJK? Nee, planten bevatten van nature veel vocht. Daarnaast legt het WTCB regels op met betrekking tot brandveiligheid.: De wortelwerende dakdichting moet FLL gekeurd zijn. De substraatlaag moet minimum 3 cm dik zijn en mag maximaal 20 organisch materiaal bevatten. Ons substraat voldoet hieraan en ons 'dunste' groendakpakket bevat 6 cm substraat na compactering. Rond koepels, lichtstraten, dakdoorvoeren, dakranden en opgaande gevels moet minstens 30 cm dakdichting boven het groendak uitkomen, of u dient een niet-brandbare strook van minstens 30 cm breed te voorzien bijvoorbeeld met een grindstrook of betontegels. Groendaken mogen maximaal 40 meter lang zijn, of deze dienen gecompartimenteerd te worden door een niet-brandbare strook van minstens 80 cm breed bijvoorbeeld met een grindstrook of betontegels. KUNNEN VOGELS MIJN GROENDAK BESCHADIGEN? Wij hebben er weinig ervaring mee, maar in Nederland komt het iets vaker voor.
Een groen dak aanleggen: dit is alles wat je moet weten HIER.
Wat is sedum? Sedum is een vetplant die leuk bloeit en erg gemakkelijk is in onderhoud. Het is ongevoelig voor insectenplagen en kan tegen veel weersomstandigheden. De steeds warmere zomers zijn dus geen probleem voor dit plantje! Daarnaast wortelt Sedum niet diep en is het licht van gewicht. De meeste daken van tegenwoordig kunnen het daarom goed dragen, misschien ook wel het schuurtje in je achtertuin. Waar bestaat een groen dak uit? Een groen dak bestaat uit maar liefst vijflagen voor een goede bescherming en voedingsbodem.: Deze doek beschermt jouw dakbedekking van beschadigingen en lekkages door bijvoorbeeld steentjes en houtsplinters. Deze laag zorgt voor de opslag van water voor drogere periodes en voert overtollig water af. Dit vlies zorgt ervoor dat er geen kleine gronddeeltjes in de drainagelaag terecht komen.
Groendaken.
80 mm dik en 80 kg/m. Drainagelaag Aquadrain 550. PVC membraan Sikaplan SGmA. Scheidingslaag S-Glass Fleece 120. Dampscherm Sarnavap 500 E, 1000 E, 2000 E, 3000 M en 5000 E SA. Systeem voor Intensieve Groendaken. Standaard PVC membraan. Daktuin intensief groendak.
De lagen van een groendak Waternet.
Soms zit bovenop de drainagelaag ook een filter. Voedingsbodem voor de planten. Nu legt u een voedingsbodem aan voor de planten. Deze laag heet ook wel substraatlaag. Het is een lichte laag van organische korrels met poriën. Substraat bestaat uit bijvoorbeeld puimsteen, kleikorrels, kokosgruis, veen en humus. De laag moet passen bij de planten die erop komen. Hebt u een schuin dak? Leg dan het substraat in een kunststof raster in de vorm van een honingraat. Hierdoor schuift de laag niet weg. Leg om de waterafvoer grof grind, zodat het substraat niet wegstroomt. Als laatste doet u de beplanting. Hebt u een sterk dak? Dan kunt u grotere planten nemen. Dit heet een intensief groendak. Kies bij een minder sterk dak voor een extensief groendak. Dit groendak bestaat uit vetplantjes sedum. Vetplantjes kunnen goed tegen droogte en slaan veel water op.
Drainage Groendak Webshop.
Lichtgewicht drainagelaag voor extensieve beplanting. Geocell is licht, vormstabie. Toepassen bij kelderwanden en vlakke daken met veel plassen.Omschrijving: Megadrain is. Terra Roof 20 Green. Terra Roof 20 Green. Drainage 20 R - PPvlies. Drainage 20 R - PPvlies. Drain 25 drainage-bufferplaat. Drain 25 drainage-bufferplaat. Drainage DD 40 mm. Drainage DD 40 mm. Drainage type 1c 11 mm. Drainage type 1c 11 mm. Drainage type 2b 20 mm. Drainage type 2b 20 mm. Drainage type 1 11 mm. Drainage type 1 11 mm. Geocell drain bigbag. Geocell drain bigbag. Producten 1 t/m 10 van 10 1 pagina's.' Groendak adviseert, levert en realiseert groendaken, gras- en sedumdaken, daktuinen en groengevels.Groendak is dé specialist met advies, als leverancier van groendakmaterialen en voor het realiseren van groene daken.

Contacteer ons