Resultaten voor diy groendak

diy groendak
Sempergreen Groendak - complete set - 0-5 graden Eco-Logisch webshop.
Betreft de diepte van het dak nog enige vereiste? Wij hebben een dakrand en die is 9cm hoog/diep. Goedendag, ik wil op een dak van een uitbouw een sedummat. Maar ik twijfel: Ik woon in amsterdam, het is gesloten bouwblok met binnentuinen waar veel katten zijn. Is een sedum dak aantrekkelijk voor katten? en wordt het dan uiteindelijk een kattenbak met drollen en stank Ik hoor graag van u, dank u wel. Ans van Zeggeren. Groendak - complete set - 0-5 graden. Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief. Maak een keuze: Heel goed. Naam: Naam is verplicht. E-mail adres: Email is verplicht. Ongeldig e-mail adres. Reactie: Reactie is verplicht. Hou mij op de hoogte met de Eco-Logisch nieuwsbrief. De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur.
diy groendak
Ons nieuwe sedumdak! - Ik red mijn wereld.
Maar mijn tip: veel steden geven subsidie op een groendak, dus mocht je een sedumdak overwegen dan is dat wellicht de moeite waard om even na te gaan! Post Views: 3.026. bijen dak dakbedekking DIY groendak huis klussen sedum sedumdak.
diy groendak
Hoe een groendak aanleggen? Hubo.
Ontdek in deze doe-het-zelf fiche hoe je zelf gemakkelijk een extensief groendak kan aanleggen. In een mum van tijd kan je genieten van de vele voordelen van een groendak: een isolerend effect, bescherming tegen UV-licht en temperatuurschommelingen, verlenging van de levensduur van uw dakbedekking., Het plat dak proper maken. Maak het dak proper. Verwijder al het vuil, stof en/of organisch materiaal. Controleer de dakbedekking op lekken, scheuren of beschadigingen en laat indien nodig de dakbedekking herstellen of vervangen door een vakman. Reinig en controleer alle afvoeren. Kijk na of er geen verstoppingen zijn. De wortelwerende doek. Indien je dak niet is voorzien van EPDM-folie of wortelwerende bitumen, moet het dak bedekt worden met een wortelwerende doek. Rol de wortelwerende doek uit over de waterdichting. Voorzie de nodige overlapping 50cm tussen de verschillende stroken doek. Laat ook voldoende wortelwerende doek over om de dakopkanten te bedekken tot 20cm. Rol de drainagelaag uit en snijd deze af op de gewenste lengte.
Zelf sedumdak of groendak leggen? HORNBACH. Alles voor je project! Vinden.
Vooral na het aanleggen is het belangrijk om de planten goed water te geven, zodat ze kunnen wortelen. Controleer gedurende de eerste 4 - 6 weken daarom regelmatig de vochtigheid, en geef indien opnieuw water. In het voorjaar, wanneer de planten beginnen te groeien, raden we aan te bemesten met een langzaam vrijkomende meststof. Wanneer de planten verder gegroeid zijn moet je één of twee keer per jaar bemesten. Verder is je groendak zeer eenvoudig te onderhouden. Snoeien is in principe niet nodig. Afhankelijk van het klimaat en weersomstandigheden kan je ervoor kiezen een irrigatiesysteem op te zetten. Compleet sedumdak systeem.
Het eenvoudigste en goedkoopste groendak is een turfdak.
Mijn helling is ook ongeveer 15 graden, maar het kan tot 30 graden zonder hulpmiddelen. Vraag 8: zijn er bepaalde aspecten van jouw groendak die niet zullen werken met mijn dak op het huis gaat om ongeveer 240 m2 op een zadeldak met een helling van 20 graden aan beide zijden. Een zadeldak is volledig verschillend met een tuinhuisje. Je wil er 100 zeker van zijn dat het dak dicht is en de afvoer goed is geregeld. Mijn dak is voorzien van epdm maar zonder afvoer of goot.
Duurzame dakbedekking: groen dak - Duurzaamheidskompas. Duurzame dakbedekking: groen dak - Duurzaamheidskompas.
Hierdoor gaat je dakbedekking een stuk langer mee. Lees tip: Op zoek naar dakisolatie? Kijk naar de mogelijkheden voor een groen dak! Er zijn twee soorten groendaken, namelijk intensief en extensief. Een intensief groendak wordt gebruikt voor zogenoemde daktuinen. Op deze daktuinen vind je grotere struiken, bloemen en grassen. Doordat een intensief groendak meer gewicht uitoefent op je dak, moet er vaak een aanpassing aan je dakconstructie worden gedaan om het groendak mogelijk te maken. Een intensief groendak brengt dan vaakmeer kosten met zich mee. Maar daar tegenover staat dat je op een intensief groendak kunt tuinieren en 'leven, zoals in een gewone tuin. Een extensief groendak is het type groendak dat je het vaakst ziet. Hierbij bestaat de begroeiing op het dak uit mossen en vetplanten en geen grote, kleurrijke bloemen en planten. Dit type groendak is veel lichter en belast je dak minder, waardoor er meestal niets aan je dak aangepast hoeft te worden. Op extensieve daken kan je ook niet lopen. Mossen en vetplanten kunnen zonder veel aandacht blijven groeien. Extensieve daken vragen weinig onderhoud en hoeven alleen in droge perioden gewaterd te worden. Andere soorten duurzame daken.
Hoveniersbedrijf Aquilegia Tuinen - Aanleg van groendaken.
Zo verminderen de stookkosten, dragen de sedumdaken bij aan meer groen, verbetert de luchtkwaliteit en biodiversiteit, spelen de sedumdaken een belangrijke rol als waterbuffer. Vanwege de geringe opbouw, zijn deze op de meeste daken toepasbaar plat of schuin tot 45 daar het gewicht circa tussen de 50 en 100 kg ligt per vierkante meter. De prijzen verschillen van opbouw tot opbouw. Zo kost een sedumdak met stekken ongeveer 30 tot 50 euro/m, voor sedummatten is het ongeveer 40 tot 70 euro/m.
Groen dak aanleggen: alles wat je moet weten vtwonen.
Naast de vele mooie Sedum -soorten Sedum acre, S. spurium zijn er rotstuin- en alpine planten die heel goed op een extensief niet beloopbaar dak geplant kunnen worden. Hieronder een selectie van planten die het goed doen op een daktuin. Alpine-aster Aster alpinus. Alpenvlasleeuwenbek Linaria alpina. Anemonen-soorten zoals Pulsatilla montana en P. Primulas Primula auricula en Primula farinosa. Dryas Dryas octopetala. Allerlei huislook-soorten zoals Sempervivum tectorum en hybriden. Klokjesbloemen Campanula cochlearifolia en C. Kruiptijm Thymus serpyllum. Steenbreek Saxifraga- soorten. Stekelnootje Acaena -soorten. Planten voor een groen dak kun je aanschaffen bij een van onderstaande kwekerijen. Alpenplantenkwekerij Cathy Portier BE. Hoewel een extensief groen dak bijna onderhoudsarm is, heeft het toch een beetje onderhoud nodig. Verwijder minimaal tweemaal per jaar ongewenste onkruiden en zaailingen van bomen en onkruiden uit de grindranden. Maak de hemelwaterafvoer schoon. Bemest het dak een keer per jaar met speciaal samengestelde meststof voor Sedum. Water geven is niet nodig, tenzij er een lange periode van droogte aanbreekt. Bron: fotografie Ekogras. donderdag, 26 juli 2012. tags ontwerp tuin.
Welkom Groendakshop.be.
Een groendak is er in verschillende soorten en maten. Hetpopulairste groendaksysteem is een sedumdak omwille van zijn grotegroene karakter aan een kleine prijs. Een groendak met sedums, grassen, kruiden of zelfs nog hogerebeplanting heeft veel voordelen! Uw dakdichting gaat veel langermee, de ruimtes onder het groendak blijven koeler in de zomer, enhet oogt vooral mooi! Een goed groendak moet voldoende water kunnen stockeren voor debeplanting, wij bieden enkel systemen aan vanaf 105 kg/m. Erbestaan ook lichtere groendaksystemen, maar deze bufferen minderwater. Wij besparen niet op kwaliteit en bieden systemen aan diegebaseerd zijn op de ervaringen van groendakspecialisten. Bestel in onze webshop eenvoudig het DIY groendak van uw dromenen ga vlot aan de slag met hulp van de instructiefichesen de video. Vragen omtrent uw project, bestelling of de leveringsperiode? We helpen u graag op weg! Prijzen vangroendakpakketten staan vermeld in €/m. Er zijn ook tal van premies toegekenddoor steden en gemeentes als u een groendak aanlegt. Al onzegroendakpakketten voldoen onder andere aan de subsidievoorwaardenvan stad Gent en de Klimaatpremie van stad Antwerpen.

Contacteer ons