Resultaten voor dikte sedumdak

dikte sedumdak
Waarom een Herbaroof sedumdak? Graszoden Dirk Maris nv Graszodenservice: graszoden, potgrond boomschorsen.
Waarom een Herbaroof sedumdak? Waarom een Herbaroof sedumdak? De voordelen van een Herbaroof kant-en-klaar groendak. De Herbaroof cassettes zijn modulair van opbouw en passen heel eenvoudig in elkaar. Indien nodig kunnen ze gemakkelijk plaatselijk verwijderd en teruggeplaatst worden. Snel en eenvoudig te plaatsen. Door het lage gewicht en de handige uitsparingen aan de zijkanten zijn Herbaroof cassettes eenvoudig te hanteren en kan zo het groendak heel gemakkelijk en op relatief korte tijd geplaatst worden, zonder extra materialen! Laag gewicht per m. Groendaken met het Herbaroof systeem zijn uitzonderlijk licht. Met een gewicht van ongeveer 35 tot 50 kg per m, afhankelijk van de waterverzadiging van de cassette, kan toepassing van Herbaroof cassettes voor bijna elk bestaand dak.
dikte sedumdak
Laat uw sedumdak aanleggen door een expert Sedumexpert.
Er zijn uitzonderingen als bijvoorbeeld het dak te stijl is of het dak het gewicht van de plantjes niet kan dragen. Het is belangrijk om dit vooraf uit te zoeken. Eventueel kan een dak expert jouw dak eerst bekijken voordat je definitief een sedumdak laat aanleggen. Vraag vrijblijvend een sedumdak offerte aan Sedumdak aanleggen op platte daken. Een plat dak heeft een hellingshoek van maximaal 10 graden. Op de meeste dakconstructies van een plat dak is het mogelijk om sedum aan te leggen. Het substraat waar het sedum in groeit heeft een geringe dikte. Je moet ongeveer denken aan een eindgewicht van 50 kg per m2.
dikte sedumdak
Sedumdak aanleggen - Alle voordelen van een groene dakbedekking.
Naast deze matten heeft u echter ook andere hulpmiddelen nodig, waaronder substraat en een drainagemat. Het is ook mogelijk om een kant en klaar sedum pakket te kopen, bijvoorbeeld bij Groendak. Zelf een sedumdak aanleggen: Waar moet u op letten? Wilt u zelf uw dak voorzien van groen sedum dan zijn er een aantal punten waar u rekening mee moet houden. U kunt er voor kiezen om de matten zelf aan te leggen, maar u kunt ook gebruikmaken van een specialist die het werk uit handen neemt. Denk vooral aan de volgende punten.: Het gewicht van de sedums op uw dak kan oplopen tot 80 kilo per vierkante meter. Ga van tevoren dus goed na of uw dak hiertegen bestand is. Bij twijfel raden we u altijd aan een deskundige te raadplegen. De matten zelf zijn ook erg zwaar. Eén mat kan tot wel 30 kilo wegen en is dus iets moeilijker om op het dak te krijgen. Naast de mat heeft u ook een goede ondergrond nodig om uw dakbedekking te beschermen.
Groendak: types voor- en nadelen Mijn-dakwerker.be.
Intensief groendak daktuinen. Een intensief groendak is een dak dat voorzien is van een tuin zoals je die normaal gesproken ook op de begane grond hebt. Hij kan begroeid zijn met struiken, kruiden, grassen en zelfs met bepaalde soorten bomen! Bij dit type daktuin is het vanzelfsprekend van groot belang dat de dakconstructie voldoende stevig is want een dergelijke tuin heeft een aanzienlijk gewicht meer dan 200 kilo per vierkante meter. Een intensief groendak kan gebruikt worden als een normale tuin en vergt veel onderhoud. Toepasbaar op daken met een helling van 1-4 graden. Laagdikte: groter dan 20 cm. Gewicht groendak: 200 kg/m. Een aangepaste dakconstructie is nodig. Vergunning en controle draagkracht door een bouwkundige is vereist. Dak is beloopbaar. Veel onderhoud zoals een tuin. Prijs intensief groendak: € 85 à 200 per m incl. btw en montage. Vraag hier vrijblijvend offertes aan voor een intensief groendak. Extensief groendak vaakst toegepast. Van dit type spreken we wanneer het dak vooral begroeid is met mossen, vetplanten sedumdak en kruiden die niet veel onderhoud vergen.
Extensieve groene daken Amsterdam Rainproof.
Een verzadigd groen dak met een dikte van circa 7 cm blijft onder deze toegestane belasting. Bij groene daken die dikker zijn en voor intensieve groene daken in bestaande en in nieuwbouwsituaties dient per geval onderzocht te worden of extra constructieve maatregelen vereist zijn. Groendak als totaalpakket. De dakvegetatie kan op drie manieren worden aangebracht: met vooraf gekweekte matten of kratten, door plantjes in het substraat te planten, of door het substraat in te zaaien. Er is goede documentatie beschikbaar van verschillende producenten met principedetails, uitvoeringsrichtlijnen en technische gegevens. Er zijn ook standaardpakketten verkrijgbaar met verschillende doelstellingen zoals regenwaterretentie en biodiversiteit. Groene daken zijn als totaalpakket van planning, aanleg, onderhoud en alle bijbehorende garanties leverbaar. Enkele aanbieders hebben programmatuur ontwikkeld waarmee de invloed van het groene dak op de waterhuishouding kan worden bepaald zie data onderaan de pagina. Broks, K, van Luijtelaar H, Groene daken nader beschouwd, over de effecten van begroeide daken in breed perspectief met de nadruk op de stedelijke waterhuishouding, stichting RIONED/Stowa, Utrecht/Ede 2015. Schematische doorsnede sedumdak Optigroen.
Groendak - De Groot Daken.
Wel is een goede waterafvoer belangrijk, omdat het sedumdak anders verdrinkt en er mosgroei ontstaat. De Groot Daken legt uw sedumdak op een vakkundige wijze waardoor u verzekerd bent van een duurzaam groendak met een lange levensduur. Wilt u meer informatie over het aanleggen van een groendak? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 088-011 6000 of stuur een informatieaanvraag via ons contactformulier. Bestaat uit verschillende sedum soorten, die voor veel kleur zorgen. Ditsysteemheefteen geringe dikte en een relatief laag gewicht.
Sedumdak GUP.
Uiterst duurzame standaardoplossing voor een extensief groendak. De drainagelaag is opgebouwd uit eenHigh Impact Polystyreen HIPS noppenbaanop rol, met 25 jaar garantie. Groot gebruiksgemak doordat het filtervliesaan de noppenbaan is bevestigd. Kwalitatief hoogwaardig daktuinsubstraat, FLL en RAL gecertificeerd, dat bij 8 cm diktetot 35 l water/m2 kan bufferen. Maximaal verzadigd gewicht ca. 140 kg/m2, incl. Een gedeelte van het substraat wordt vervangen door een hydrofiele steenwolplaat. De verzadigde plaat weegt slechts de helft van daktuinsubstraat, maar buffert wel bijna dubbel zoveel water. De resterende substraatlaag wordt in lichtgewicht substraat uitgevoerd. Dit resulteert in een lichte opbouw, met een maximaal verzadigd gewicht vanaf 80kg/m2, incl. Met dezelfdeduurzaamheidgarantie als eenSTANDAARD sedumdak; het type drainagemat en de totale waterbuffering zijn identiek. KANT EN KLAAR sedumdak.
Een groen dak, meer dan alleen mooi om te zien Amersfoort Rainproof.
De keuze van de beplanting en dikte van de substraatlaag zijn op elkaar afgestemd. De laagopbouw bestaat van onder naar boven uit een beschermdoek, drainagemat, filtervlies, een substraatlaag en de beplanting. De dikte van de substraatlaag en de keuze van de beplanting bepaalt het totale waterbergend vermogen. Hoe dikker, hoe groter ook de buffering van water. Er zijn verschillende soorten groene daken. Die verschillen worden bepaald door de ondergrond, de beplanting en het gebruik. Extensief groen dak. Een extensief groen dak is licht in gewicht en dun in opbouw en past daarmee op de meeste daken. Een sedumdak is zon voorbeeld van een extensief dak, dit is de lichtste variant met een gewicht van ca.
Totaalsysteem Sedumdak bevat alles voor een groendak per m2.
Drainage type 20R 4.5 liter per m2 voor de drainage. Per M2 groendak waar 50 liter substraat is gebruikt 5 cm substraat dikte is de water opname capaciteit 10 liter m2 sedummixmat 17.5 Liter m2 substraat 4.5 Liter m2 Drainage Totaal 32 liter per M2. Gewicht 30 kg. 38 beoordelingen voor Totaalsysteem Sedumdak Groendak. Waardering 4.79 uit 5. Gebaseerd op 38 beoordelingen. Waardering 4 uit 5. Anoniem geverifieerde eigenaar - december 9, 2019. Geverifieerde beoordeling - bekijk origineel Goede kwaliteit! Gekozen voor afhalen ging prima. Waardering 5 uit 5. Hans Kampf geverifieerde eigenaar - december 9, 2019. Geverifieerde beoordeling - bekijk origineel Ons schuurdak belegd met sedum van Groenbedekking, ontzettend mooi geworden. Prima levering en verzorgd product. Waardering 5 uit 5. geverifieerde eigenaar - december 9, 2019. Geverifieerde beoordeling - bekijk origineel Goed advies gekregen en bleek het totaalsysteem precies wat ik nodig had. Waardering 5 uit 5. André Steketee geverifieerde eigenaar - december 9, 2019. Geverifieerde beoordeling - bekijk origineel We hebben ons mooie sedumdak nu een half jaar liggen en kunnen het dus goed beoordelen.

Contacteer ons