Resultaten voor detail sedumdak

detail sedumdak
Floradak Groendak - Extensieve sedum groendaken.
DÉ STANDAARD IN GROENDAKEN! met een intensief uitzicht. Floradak Groendak is een 3-lagig groendaksysteem dat door de unieke opbouw een perfecte waterhuishouding, drainage en isolatie kan garanderen. Het uitzicht van een Floradak kan variëren van een strakke grasmat tot een weelderige bloementuin.
detail sedumdak
Lichtkoepel voor groendak Vlakkelichtkoepel.
Bijvoorbeeld voor een onderhoudsvriendelijk extensief groendak met beplanting zoals sedum dit zijn een soort vetplantjes, heide, grassen of kruiden. Door de goede isolerende eigenschappen van de lichtstraten bieden ze een grote meerwaarde. Door de lage opbouw van de daklichten vallen deze als het ware weg in het groen.
Een groendak aanleggen.
Als je dakbedekking niet worteldicht is, leg je er antiworteldoek overheen. Is er een afvoer, breng er dan een korf of bolrooster over aan. Leg langs de randen van het dak en bij de afvoer een laag grind. Over het antiworteldoek breng je een substraatlaag aan. Dat is een laag bestaande uit vulkanische korrels puimsteen, kleikorrels en lavakorrels gemengd met potgrond op basis van naaldhoutschorscompost, meststof, sporenelementen en magnesiumkalk. De dikte van die laag hangt af van het type dak. Bij een groendak van mos en sedumsoorten is 2 tot 3 cm genoeg. Bij alleen sedumsoorten heb je een laag van minimaal 6 cm nodig. Voor een groendak met gras en kruiden breng je een substraatlaag van minimaal 20 cm aan. In die laag plant je de plantjes of je rolt er de sedummatten over uit. Wanneer is een dak niet geschikt?
groendak, groen dak, vegeatiedak. groendak, groen dak, vegeatiedak.
klik op de afbeeldingen voor groter. groendak, bibliotheek tu delft foto joostdevree.: groendak, marriot hotel, victoria bc, canada copyright pnwra. extra gewicht per m2 waterloket vlaanderen. cassette of rasterplaat hoogte ca. 5 cm voor groendak op hellende daken groendak. groendak in sterk hellende daken, vegetatiemat xeroflor xf317, de" mat is voorzien van een niet-verteerbare driedimensionale wapening die zorgt voor een blijvende wind- erosie bestendigheid" klik voor groter mostert de winter. extensief: sedum en mossen.: - Richtlijnbegroeide daken 2.1 van de branchevereniging Vereniging Bouwwerk BegroenersVBB. -Brochure Groenop hoog niveau van MostertDe Winter. - TPOdakbanen voor o.m. groendaken van KsterAfdichtingssystemen. - MobiRoofKant-en-klare groene dakcassette van Mobilane. Voor leveranciers, installateurs e.d. kijk ook eens op: Bouwwerkbegroeners Vereniging Bouwwerk Begroeners VBB, een branchevereniging op het gebied van begroeide daken, groene gevels en multifunctionele daken en op Groenkeur certificatie van bijvoorbeeld Dak- en Gevelbegroening. Met dank aan groendakleveranciers Zinco, Mostert De Winter, Nophadrain, Groendak, Groendakpan, Helkantplant, MobiRoof Mobilane.
Groendak/Sedumdak BIM Downloads RESITRIX.
Skip to content. Facebook page opens in new window YouTube page opens in new window Instagram page opens in new window XING page opens in new window Linkedin page opens in new window. 31 038 339 33 33 info.nl@ccm-europe.com. Top Menu Niederländisch.
Hoe leg ik een groendak aan?
Plant je alleen sedumsoorten aan, dan gaat je groendak tientallen jaren mee. Een semi-extensief groendak met gras en kruiden moet je ongeveer om de twee jaar een keer maaien. Een intensief groendak is een volwaardige tuin. Daarin leg je struiken, vaste planten, een moestuin of kleine vijver aan. De basis van elk groendak is de substraatlaag: vulkanische korrels puimsteen, kleikorrels en lavakorrels gemengd met potgrond op basis van naaldhoutschorscompost, meststof, sporenelementen en magnesiumkalk. De dikte van deze laag hangt af van het type groendak.:
Intensieve groene daken Amsterdam Rainproof.
Intensieve groene daken. Een intensief groen dak, ook wel natuurdak genoemd, heeft een gevarieerde beplanting en kan daardoor in vergelijking met extensieve groene daken, relatief veel regenwater vasthouden. Intensieve groene daken verhogen de sponswerking van de stad. Door directe en indirecte verdamping via planten en waterberging in de substraatlaag stroomt er minder regenwater van het dak af. En er zijn nog meer voordelen: groene daken kunnen een bijdrage leveren aan een grotere biodiversiteit in de stad, geluidsreductie bevorderen en fijnstof binden. Water dat afstroomt van groene daken is bovendien schoner. Daarnaast beschermen groene daken de bitumeuze dakbedekking waardoor deze minder vaak vervangen hoeft te worden. Natuurdaken hebben afhankelijk van de plantkeuze wel onderhoud nodig, zoals water geven, snoeien, bemesten en onkruid wieden. Ook zijn natuurdaken hoger in gewicht en kostbaarder in aanleg dan sedumdaken. Ruime keuze in bedekking en beplanting. Een natuurdak heeft meer gevarieerde beplanting dan een eenvoudig sedumdak.
Bergingen met een groen dak De Groot Vroomshoop.
Details en downloads. Details en downloads. Massief houten vloer- en dakelementen. CLT wand-, vloer- en dakelementen. LIGNATUR vloer- en dakelementen. LVL ribben elementen. Details en downloads. Bel ons: 0546 - 666333. Details, bestek en downloads. Details en downloads. Details en downloads. Details en downloads. Massief houten vloer- en dakelementen. CLT wand-, vloer- en dakelementen. LIGNATUR vloer- en dakelementen. LVL ribben elementen. Details en downloads. De Groot Vroomshoop Bergingen met een groen dak. Bergingen met een groen dak De Groot Vroomshoop. Bergingen met een groen dak. VolkerWessels Vastgoed B.V. Bergingen met een groen dak De Groot Vroomshoop. Bergingen met een groen dak. In Ter Aar realiseert De GrootVroomshoop Houtbouw houtskeletbouw woningenen bergingen in hetHollands Hof. De bergingen krijgeneen sedum dak. Opdrachtgevers zijnIBB Kondor en VolkerWessels Vastgoed.De huizen passen in het ZuiverWonen concept van VolkerWessels enzijn bijna helemaal circulair. De Groot Vroomshoop is ketenpartner in ditconcept, waarin gezond leven en biobasedmateriaalgebruik essentieelzijn. Wij maken het af met eengroen sedum dak op de bergingen.Dit draagt bij aan de CO2-opnameHoutbouw en houdt water vast.
De Dakexpert Specialist in groendaken en sedumdaken.
De temperatuur van een zwart dak loopt al snel op tot 70C en meer. Een groendak daarentegen blijft constant tussen 30C en 40C waardoor het rendement van je zonnepanelen aanzienlijk verhoogt. Alle gemeenten in Vlaams Brabant, Limburg en de Kempen geven premies voor groene daken. Deze liggen gemiddeld tussen de 20 en 31 euro per m dakoppervlak. Het maximum bedrag van de premie kan sterk verschillen per gemeente, van 600 euro tot 5000 euro en meer. Voor informatie kan je terecht bij je gemeente, bij Infrax en op www.premiezoeker.be. WAAROM KIEZEN VOOR DE DAKEXPERT. Dankzij onze opleidingen en ervaring zijn wij gecertificeerd plaatser van groendaken. Wij werken enkel met deugdelijke en duurzame materialen en specifiek gekweekte vegetatiematten. Je hebt de keuze tussen diverse vegetatiematten: wilde bloemen, sedum, gras, kruiden. Meteen groen vanaf de aanleg.

Contacteer ons