Resultaten voor detail groendak

detail groendak
Heb je al gehoord van groendakpan?
Heb je al gehoord van groendakpan? Natuurlijk Dak BLOG Groendak Heb je al gehoord van groendakpan? Davy 20/05/2015 Groendak, Groendak nieuws, review. Een groendak aanleggen kan een hele onderneming zijn. Wat als je de oude dakpannen zou kunnen vervangen door groendakpannen.
gd-energy.be
Hoe groendak eindigen bij dakrand?
De ideale dakrand/opstand hoogte gerekend vanaf dedakbedekking.: Bij Sedumcassettes 10 cm. Bij Sedumtapijt 8 cm. Bij Sedumtapijt Light 6 cm. Bij Wildflower 12 cm. Bij Licht Hellend 8 cm. Bij Schuin Hellend 9 cm. In webshop verkopen wij kantopsluitingen ook dakrandprofielenof L-profielen genoemd. Deze zijn toe te passen als scheidingtussen grind en groen en niet verplicht. Enkel wanneer er een telage dakrand is minder dan 4 cm en groendak hierdoor aan dezijkant te veel zon en wind kan krijgen is het noodzakelijk hetgroendak hiervoor te beschermen.
Groen dak - Biodivercity.
Wortels van bomen kunnen de waterdichte laag van het dak beschadigen. Dit is te voorkomen met een goede technische uitvoering bij de aanleg en door voldoende onderhoud verwijderen van boomzaailingen. Regelmatig moet worden gecontroleerd of benevelingsinstallaties en drainagesystemen indien aanwezig goed functioneren. Flora: Allerlei mossoorten van pioniermilieus zoals muursterretje, grijs kronkelsteeltje, gewoon krulmos, knikkertjesmos en knikmossoorten zijn op groene daken te vinden. Bij een sedumdak vormen de sedumsoorten muurpeper, wit vetkruid en tripmadam een belangrijke nectarbron voor insecten, hoewel de bloeitijd kort is. Een groen dak kan ook bestaan uit gras en kruiden, waarvan de samenstelling bestaat uit plantensoorten uit voedselrijke graslanden, meer ruderale soorten, soorten van droge kalkgraslanden of soorten van stenig substraat.
Groendaken - RESITRIX.
Opbouw van het groendak. Opbouw van het groendak. Typische dakopbouw van een extensieve begroeiing. Groendak: Gras, sedum, kruiden, mosplanten. Structuurhoogte hoogte van de dakconstructie vanaf: 6 cm. Gewicht vanaf: 60 kg/m2. Onderhoudskosten kosten tuinman: laag tot matig. Typische dakopbouw van een intensieve begroeiing. Onderhouds- verzorgingskosten: matigtothoog. Groendak Vrije: vormgeving, grasvelden, bloembedden, heesters en kleine bosjes, bomen en struiken. Structuurhoogte hoogte van de dakconstructie vanaf: 15 cm. Gewicht: vanaf 150 kg/m2. Onderhoudskosten kosten tuinman hoog.: De verschillende toepassingen en positieve kenmerken van groendaken worden wereldwijd steeds meer erkend. Dit geldt in ecologisch, bouwtechnisch en economisch opzicht. Oververhitting van steden. Door de geslotenheid en toenemende afvalwarmte van verkeer, industrie en huisverwarming, ontwikkelen de stadscentra zich tot zogenaamde warmte-eilanden 'urban' heat island effect. Het gebrek aan koeling in de nacht heeft steeds meer invloed op de gezondheid van de stedelijke bevolking.
Floradak Groendak - Extensieve sedum groendaken.
DÉ STANDAARD IN GROENDAKEN! met een intensief uitzicht. Floradak Groendak is een 3-lagig groendaksysteem dat door de unieke opbouw een perfecte waterhuishouding, drainage en isolatie kan garanderen. Het uitzicht van een Floradak kan variëren van een strakke grasmat tot een weelderige bloementuin.
Subsidie groendak - Stad Oostende.
Beheer mijn cookies Alleen essentiële cookies Alles aanvaarden. Wat zoek je? scroll naar links scroll naar rechts. Milieu, klimaat, natuur en dieren. U kunt een subsidie krijgen voor de aanleg van een intensief of extensief groendak. De subsidie bedraagt 31 euro per vierkante meter groendak. Vraag een groendak online aan.: Groendak - aanvraag subsidie.
Details van een groendak - Groendaktotaal.
Het woord detail is misschien wat misleidend. Bij dit woord wordt meestal gedacht aan een kleinigheidje. Maar bij het ontwerp van een gebouw of tuin zoals een groendak verwijst het begrip 'detail' naar de term 'uitvoeringsdetaillering. En dat woord betekent zoveel als de vormgeving of maatvoering van het ontwerp op onderdelen. Denk hierbij aan de kenmerken of bijzonderheden die uw groendak net even iets anders maken dan die van de buren. Bijvoorbeeld omdat uw dak wat schuiner is of wat meer of juist minder gewicht aan kan. Met die 'details' moet u in het ontwerp van uw groendak rekening houden om dat ontwerp uitvoerbaar te maken. Deze twee voorbeelden hellingsgraad en draagvermogen van het dak zijn niet toevallig gekozen. Dit zijn de twee eerste en belangrijkste details waarmee u in het ontwerp van uw groendak rekening moet houden. Belangrijkste uitvoeringsdetails: hellingsgraad en draagvermogen. De exacte opbouw en samenstelling van uw groendak moet u nauw afstemmen op de hellingsgraad en het draagvermogen van de onderliggende dakconstructie van uw huis of schuur ofwel uw onderdak. We zoomen daar in dit artikel verder op in. Hierbij gaan we ervan uit dat u voor een extensief groendak in de vorm van een sedumdak kiest.
Details lagenopbouw sedumdak. Groendak.
Home Details lagenopbouw sedumdak. Details lagenopbouw sedumdak. De detail opbouw van de verschillende lagen in een groendak of sedumdak wordt kort en bondig weergegeven in een aantal duidelijke beelden. Is het grote geheimzinnigheid of logisch denken? Voorop staat dat logisch denken veel duidelijk maakt.
De Dakexpert Specialist in groendaken en sedumdaken.
Wij werken enkel met deugdelijke en duurzame materialen en specifiek gekweekte vegetatiematten. Je hebt de keuze tussen diverse vegetatiematten: wilde bloemen, sedum, gras, kruiden. Meteen groen vanaf de aanleg. Weinig of geen onderhoud. Een waterdicht dak. Aan de afwerking en details. zie je meestal het verschil. Wij kunnen niet genoeg woorden van lof vinden voor De Dakexpert. Vanaf het eerste contact zat het goed: vriendelijk, vlot, duidelijk. De jongens leverden topwerk, een waardig uithangbord voor hun firma. Zaakvoerder Claudio is zo gewoon en toch bijzonder vriendelijk en behulpzaam. Het kan misschien cliche klinken, maar morgen zouden we blindelings opnieuw ons vertrouwen schenken aan Claudio en zijn team. Simone en André. Ik ben heel tevreden, zowel over de aanpak als het resultaat. Op de beurs in Leuven werd ik vriendelijk onthaald en kreeg ik een volledige en heldere uitleg. Dat gaf mij meteen vertrouwen. Binnen de week stond er al iemand aan de deur om op te meten. De offerte was duidelijk en gedetailleerd. De werken werden volgens de afspraak aangevat. Heel professioneel, met bekwame vaklui die alles netjes opruimen. Vanuit mijn tuin geniet ik nu van mijn mooi dak.

Contacteer ons