Resultaten voor dakrand sedumdak

dakrand sedumdak
Hoe een groendak aanleggen? Hubo.
Verwijder al het vuil, stof en/of organisch materiaal. Controleer de dakbedekking op lekken, scheuren of beschadigingen en laat indien nodig de dakbedekking herstellen of vervangen door een vakman. Reinig en controleer alle afvoeren. Kijk na of er geen verstoppingen zijn. De wortelwerende doek. Indien je dak niet is voorzien van EPDM-folie of wortelwerende bitumen, moet het dak bedekt worden met een wortelwerende doek. Rol de wortelwerende doek uit over de waterdichting. Voorzie de nodige overlapping 50cm tussen de verschillende stroken doek. Laat ook voldoende wortelwerende doek over om de dakopkanten te bedekken tot 20cm. Rol de drainagelaag uit en snijd deze af op de gewenste lengte. Rol de drainageplaten uit over het dak en sluit ze tegen elkaar aan. Plaats ter hoogte van elke afvoer een controleput op de drainageplaat. Teken de omtrek van deze controleput af en snijd dit stuk drainageplaat uit. Plaats nu de controleschacht in de opening. De afvoer moet gemakkelijk toegankelijk en zichtbaar blijven voor eventuele controle. Werk elke controleschacht af met een grindstrook rondom, met een minimale breedte van 20cm. Het groendak plaatsen.
aquilegia.be
Groendaken prijzen.
Hoeveel kost een groendak? De kostprijs van een groendak is afhankelijk van meerdere factoren, oa.: Deoppervlakte van het groendak. Het soort groendak. De hellingshoek van het dak. Aanleg eco-groendak prijs offerte. Opteert u om uw eco-groendak vakkundig te laten plaatsen? Dan kunnen wij U hiervoor een vrijblijvende offerte opstellen. Neemt u hiervoor contact met ons op of mail uw gegevens door.: Dakoppervlak en hellingsgraad? Lengte x breedte? Hoogte dakrand tot aan de grond?
Project dHA Pl@nt Boechout.
Use tab to navigate through the menu items. Voor dit project is er ons gevraagd om een groendak te leggen op een garage. Zo hebben ze een groen zicht vanuit hun huis. Door de lage dakrand is het nodig om een verhoogde dakrand te plaatsen van 10cm.
Hoe groendak eindigen bij dakrand?
De ideale dakrand/opstand hoogte gerekend vanaf dedakbedekking.: Bij Sedumcassettes 10 cm. Bij Sedumtapijt 8 cm. Bij Sedumtapijt Light 6 cm. Bij Wildflower 12 cm. Bij Licht Hellend 8 cm. Bij Schuin Hellend 9 cm. In webshop verkopen wij kantopsluitingen ook dakrandprofielenof L-profielen genoemd. Deze zijn toe te passen als scheidingtussen grind en groen en niet verplicht. Enkel wanneer er een telage dakrand is minder dan 4 cm en groendak hierdoor aan dezijkant te veel zon en wind kan krijgen is het noodzakelijk hetgroendak hiervoor te beschermen.
ᐅ Groendak opbouw Soorten Handige informatie!
Daarbovenop komt een drainagemat. Deze bestaat normaal uit twee lagen: noppenfolie en geotextiel. De noppenfolie zorgt voor een goede afwatering richting de afvoer terwijl het textiel dient als filter. Zo komt er geen vuil in de dakgoten terecht. De derde laag is de substraat. Dit is als het ware de bodem voor je beplanting. Deze laag bestaat uit verschillende grondstoffen zoals groencompost, lavagesteente en tuinturf. Een ideale bodem voor dakvegetatie. De laatste laag is uiteraard de vegetatie zelf of de daktuin. De drie basistypes voor een sedumdak zijn sedumscheuten, sedumpluggen of sedummatten. Voor daktuinen met meer vegetatie zijn er natuurlijk veel meer specifieke mogelijkheden. Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes! Er bestaan twee soorten groendaken: intensieve groendaken en extensieve groendaken. Een extensief groendak bestaat voornamelijk uit kruiden, mossen en vetplantjes. Het vergt dus weinig onderhoud. Intensieve groendaken worden ook wel daktuinen genoemd omdat ze lijken op een echte tuin. Je kan er grassen, kruiden, planten, struiken en zelfs bomen planten. Hieronder volgt wat meer uitleg over de opbouw van deze twee soorten groendaken.
Voorwaarden voor een groendak groendak-antwerpen.be.
Dit is vlot uitvoerbaar met een PVC opkant waarop de bestaande of nieuwe koepel past. Koepels hebben standaardmaten die allemaal terug te vinden zijn. Hiervoor kan u ook op ons rekenen! De hoogte van de dakranden moet volstaan voor het groendak. De opbouw van een groendak heeft een dakrand van min.
10 ideeën over Groendak groendak, groene daken, dak.
dakrand met kiezels. Amsterdam krijgt Natuur-reservaat in het centrum. Coming up: 10000m2 of nature on 100 roofs in Amsterdam. Huis En Tuin. Blooming Sedum, Summer 2009. xeriscaping is amazing. What a great way to enjoy plant life and not have to water very often, if at all. groendak Nice with lavender. groendak Google zoeken. Het sedumdak in zomerbloei Groendak.info.
Aanleg dak informatie groendak/sedumdak.
Aanleg van 123 Sedumdak systeem. Dit 123 systeem kan over de volle breedte van dakrand tot dakrand worden gelegd. Langs dakranden dus geen uitsparing nodig of strook met dakgrind. Plaats wel op alle regenwater afvoerpunten onze universele bladvanger van 30 x 30 cm.
Dakrandprofiel Type-2, voor dakranden en scheiding grind en groenstrook.
Alle materialen zoals sedummatten, substraten en drainagelagen zijn hier te koop. BEL ONS nbsp  nbsp 06 5777 5517. De opbouw van een groendak. Dakrandprofiel Type-2 80/100. Home Dakrand- en scheidingsprofielen Dakrandprofiel Type-2 80/100. Waardering 4.71 op 5 gebaseerd op 7 klantbeoordelingen.

Contacteer ons