Resultaten voor dakconstructie sedumdak

dakconstructie sedumdak
Sedum dakbedekking.
De meeste actiemodellen of eenvoudige blokhutten en verandas zullen nagenoeg nooit geschikt zijn voor een sedumdak; dat komt doordat de dakconstructie en vaak ook de wanden de minimaal vereiste constructie hebben. Een sedumdak kan tot 120kg/m2 wegen; alhoewel er ook lichtere varianten zijn zal het gewicht doorgaans nog steeds zon 30-50 kg/m2 zijn. Voordelen van een Sedumdak op een rijtje.: Dat sedum zwaar is, kan als een nadeel worden beschouwd, zoals hiervoor benoemd. Echter heeft het met de juiste ondergrond alleen maar voordelen voor uw blokhut, tuinhuis, veranda of carport, welke hieronder staan benoemd. Sedumdak absorbeert regenwater. Sedum houdt water vast voor eigen gebruik en daardoor gaat er minder water naar het riool en voorkomt dus bij flinke hoosbuien overvolle rioleringen. Daarnaast zuivert het sedum het regenwater wat wel naar het riool gaat. Sedumdak zuivert de lucht. Sedum filtert fijnstof uit de lucht en zet dit om in zuurstof. Sedumdak maakt dakbedekking onzichtbaar.
Checklist groen bouwen Details Hellend groendak.
Een draagkracht v.a. 100 kg/m2 is noodzakelijk voor de dakconstructie. Het substraat geeft de juiste hoeveelheid voeding aan de planten. Er bestaan verschillende oplossingen. Om verschuiven te voorkomen, wordt doorgaans het substraat vastgehouden door een kunststof wapening of rasterplaat, waarop een sedummat ligt. De sedummat voor hellende daken is beplant met 12 verschillende soorten sedum. Het hellende groendak kan toegepast worden op daken met een dakhelling van 25 tot maximaal 45 graden. De opbouw van een hellend groendak bestaat naast sedum uit: vegetatiemat, substraatlaag, rasterplaat en drainagelaag. Behalve voor de biodiversiteit bieden groene daken ook anderszins een bijdrage aan duurzame stad, zoals: waterberging, warmte-isolatie en reductie stedelijke hitte-eilandeffect. Kijk voor meer informatie en inspiratie ook in de Handreiking Natuurdaken. Over het gehele dak, bij voorkeur het hele huizenblok. Hellende groenen daken kunnen prima worden gecombineerd met zonnepanelen. Vegetatie op de noord en of oost helling. Zonnepanelen op de zuidkant. Meer info en waar te bestellen. Hellend groendak van Sempergreen. Deel deze maatregel.: Groen vogeldak Sempergreen en Vivara-Pro.
Sterkte dakconstructie Groendakshop.be.
SEDUMDAK MEDIUM HELLEND MET STEKKEN 10-15. SEDUMDAK STERK HELLEND MET MATTEN 15-35. Indien u omwille van biodiversiteit meer substraat wil plaatsen dan voorzien in het bouwpakket, dient u hier ook rekening mee te houden. Elke extra centimeter substraat, weegt 15 kg/m in natte toestand. Als u graag een groendak wil combineren met zonnepanelen, moet u hiervoor het gewicht van de zonnepanelenconstructie er nog eens bijtellen. Uw architect kan u vertellen hoeveel permanente belasting op uw dak mag. Indien het gaat om een prefab garage of dergelijke kan u dit navragen bij de leverancier. Als vorige opties niet mogelijk zijn, schakelt u best een stabiliteitsingenieur in. Bepaalde steden en gemeentes bv. Stad Gent geven ook subsidies voor een stabiliteitsstudie met het oog op de eventuele aanleg van een groendak. Aan deze bouwkundige eisen kunnen geen rechten of plichten ontleend worden. Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor schade aan uw bouwwerk, dakconstructie en dakdichting door het toepassen van een doe-het-zelfpakket van www.groendakshop.be.
Hoe leg je een groendak aan? Natuurpunt.
Natuurlijk moet je dak deze zware opbouw kunnen dragen. De basis van elk groendak is de substraatlaag: vulkanische korrels puimsteen, kleikorrels en lavakorrels gemengd met organisch materiaal. extensief groendak met sedumsoorten: minimaal 6 cm. semi-extensief groendak met sedum, gras en kruiden: minimaal 10 à 12 cm. intensief groendak: substraatlaag van minimaal 25 cm, voor grote struiken aan te planten moet dat minstens 30 tot 50 cm zijn. Zet ook een bijenhotel op je groendak. Bijen trekken steeds vaker naar de stad omdat de diversiteit aan planten groter wordt. Op het platteland zorgt de landbouw vaak voor een vermindering aan plantenrijkdom. Plant speciaal voor de bijen ook gele en witte muurpeper. Met roze hemelsleutel trek je veel vlinders aan. Als je een groot dak hebt, kan je een beestentoren overwegen. En op een intensief groendak kan je alle acties ondernemen om je tuin natuurvriendelijk in te richten vogels voederen, nestkastjes hangen, een vijver aanleggen, bomen en struiken planten, een blote-voetpad aanleggen. Een groengevel kan ook. Wanneer je dak niet geschikt is voor een daktuin, kan je een groengevel aanleggen met muurplanten.
Een groen dak is een tuin op het dak van je huis, ook warmteregulerend.
Dit merk je direct in de woning, minder verwarming in de winter en minder airco in de zomer.In de regel wordt onderscheid gemaakt tussen 2 soorten groendaken.: Lees hier alle blogs over groene daken. Het intensieve groendak of de daktuin is hetzelfde als een gewone tuin. Met grassen, kruiden, struiken of zelfs bomen wordt een mooie tuin gemaakt. Hiervoor moet de dakconstructie voldoende stevig zijn vanwege het gewicht dat een intensief groendak met zich meebrengt. Bij het extensieve groendak ook wel sedumdak of vegetatiedak liggen er vooral mossen, vetplanten en kruiden op het dak. Je kunt er niet op lopen maar dat is ook niet nodig. Het extensief groendak heeft namelijk weinig onderhoud nodig. Groen dak: Warm in de winter, koel in de zomer. Het groendak heeft een warmteregulerendewerking en je woning verliest daardoor minder warmte via het dak. In de zomer blijft je huis heerlijk koel dankzij het groendak. De warmteregulerende werkingvan een groendak hangt af van de dikte.
Is mijn dak sterk genoeg voor een sedumdak? Groen op Dak.
Is mijn dak sterk genoeg voor een sedumdak? Het is misschien wel de meest gestelde vraag als het over sedumdaken gaat.De draagkracht van je dak is voor alle groene daken het uitgangspunt van de laagopbouw. Logisch want als jouw dak maar 100 kilo per m kan dragen moet ik er geen groendak opleggen met 150 kilo per m. IS JOUW DAK STERK GENOEG? Wanneer je meerdere offertes voor de aanleg van een sedumdak hebt opgevraagd zal het je misschien al zijn opgevallen. Deze vraag wordt niet snel of erg moeilijk beantwoord. Dat doen we binnen ons vakgebied niet op jouw te pesten maar omdat het een vraag is met een grote verantwoordelijkheid. Het is ook nog eens een vraag die moeilijk te beantwoorden valt. Een sedumdak is super goed voor je dak, het zorgt voor verkoeling met dit warme weer, beschermt je dakbedekking en nog veel meer maar je wilt natuurlijk niet dat het problemen geeft met je huis zoals doorbuiging of lekkage.
Groendaken Versico.
Ze bestaan al sinds mensenheugenis; denk maar aan de beroemde hangende tuinen van Babylon zesde eeuw vóór Christus. De eerste groendaken in Europa werden gecreëerd in Scandinavië: graszoden werden op teelaarde aangebracht en als dakbedekking toegepast. In de jaren 1960 werden groendaken in onder andere Duitsland herontdekt als een interessante optie om de natuur in de stad te introduceren. Sindsdien is er al veel onderzoek gedaan en zijn groendaken in opmars. Men onderscheidt men twee types van groendaken. Intensieve groendaken of daktuinen zijn vergelijkbaar met gewone tuinen. Ze bestaan uit grassen, struiken en eventueel ook bomen. Zelfs dakterrassen en waterpartijen zoals vijvers zijn mogelijk, alsook echte dak parken.Zulke groendaken vergen veel onderhoud en vormen een sterke belasting zodat een aangepaste dakconstructie noodzakelijk is. Extensieve groendaken of vegetatiedaken zijn voornamelijk begroeid met vetplanten sedum en kruiden. Deze daken vergen dan ook weinig onderhoud en behoeven geen aangepaste dakconstructie. Er is uiteraard een breed spectrum aan varianten te bedenken en te realiseren die niet zuiver tot deze tweedeling te herleiden zijn. De mogelijkheden zijn legio, maar heel veel is afhankelijk van het type en de sterkte van de dakconstructie. Waarom een groendak?
Groendak Isolinvest Isolatie van hellend dak en zoldervloer - groen dak - akoestische isolatie.
Uw plat dak heeft een langere levensduur want het is minder onderhevig aan weer en wind en bovendien werkt dit energie-efficient. Het houdt de warmte in de zomer tegen en zorgt voor een extra isolatiewaarde. Ook voor de aanleg van uw groendak zijn er vaak subsidies voorzien. Deze worden vastgelegd door uw stad of gemeente. Informeer ernaar in uw stadhuis of gemeentehuis. Of ontdek de nodige info op p remiezoeker.be. Vrijblijvende afspraak en offerte. Surf gerust naar Urbanscape België of bekijk hier de folder van het Urbanscape innovatief en extensief lichtgewicht groendaksysteem voor elk dak! Heeft u een vraag? Wij zijn er voor u! Bel ons gratis op het nummer 0800/21 013. Wenst u een vrijblijvende afspraak? Vul dan hier het contactformulier in. Hoe ziet de opbouw van dit groendak eruit? Indien nodig, Urbanscapewortelwerend doek. Urbanscape alu profielen voorafboording tussen groenzone en keien-zone. Urbanscapegreen roll substraat. Urbanscapesedummixmat met 8 plantenvariëteiten. door Knauf voorgeschreven steriele zones of keienzones. Extra isoleren en bovendien mooi om naar te zien. 0800 21 013. BE 0823 345 007. Hellend dak en zoldervloer.
Sedumdak doe het zelf - Sedummatten.info.
Het belangrijkste is dat de dakconstructie het gewicht van de plantjes kan dragen. Gemiddeld wegen de matten 50 kg per m2. Je wil natuurlijk niet dat. het dak instort door het gewicht van de plantjes. De meeste dakconstructies kunnen echter het gewicht van de sedum planten wel dragen. Ga vervolgens aan de slag met het schoonmaken van het dak. Heb je een schuin dak? Leg dan een onderrand aan zodat de plantjes er niet vanaf glijden. Zorg dat er een waterafvoer aanwezig is. Leg een bolrooster op de afvoer en een laag grind van 10 cm over de afvoer en de randen. Je voorkomt dat het substraat wegspoelt. Sedumdak doe het zelf.

Contacteer ons