Resultaten voor dakconstructie groendak

dakconstructie groendak
Maak kennis met ons productaanbod: Tiplon EPDM dakrubber.
Wat is een groendak? Groendaken zijn daken waarvan het platte of hellende deel hoofdzakelijk bestaat uit levende planten. Ze bestaan al sinds mensenheugenis; denk maar aan de beroemde hangende tuinen van Babylon zesde eeuw vóór Christus. De eerste groendaken in Europa werden gecreëerd in Scandinavië: graszoden werden op teelaarde aangebracht en als dakbedekking toegepast. In de jaren 1960 werden groendaken in onder andere Duitsland herontdekt als een interessante optie om de natuur in de stad te introduceren. Sindsdien is er al veel onderzoek gedaan en zijn groendaken in opmars. Men onderscheidt men twee types van groendaken. Intensieve groendaken of daktuinen zijn vergelijkbaar met gewone tuinen. Ze bestaan uit grassen, struiken en eventueel ook bomen. Zelfs dakterrassen en waterpartijen zoals vijvers zijn mogelijk, alsook echte dakparken. Zulke groendaken vergen veel onderhoud en vormen een sterke belasting zodat een aangepaste dakconstructie noodzakelijk is.
aquilegia.be
Groendak Alle prijzen Voordelen Dakdekker-Weetjes.nl.
Hoe werkt het, wat zijn de voordelen en wat zijn de gemiddelde kosten voor een groen dak? Het aanleggen van een groendak is niet op ieder dak mogelijk. Een groendak heeft een speciale wortelbestendige ondergrond nodig. Een veel voorkomende dakbedekking zoals bitumen is van nature niet wortelbestendig en zal vervangen moeten worden door een andere dakbedekking, zoals EPDM. Hieronder ziet u de gemiddelde dakbedekking kosten voor het aanleggen van een groendak. Soort dak Prijs per m incl. btw en montage Levensduur. € 45 - € 100.
Profiteer van de voordelen van een groen dak - Nieuws - Appartementeneigenaar.nl. Menu. Sluiten. Naar begin van pagina.
Gaat u naast de aanleg van een groendak nog andere zaken uitvoeren, zoals het aanleggen van een terras of het verhogen van een muur, neem dan contact op met de juiste afdeling van uw gemeente. Zij kunnen u vertellen welke aanpassingen vergunningplichtig zijn. Als u een intensief groendak daktuin aanlegt waarbij het gewicht van het groendak verzadigd met water groter is dan 200 kg/m2 of de dikte van de substraatlaag groter dan 20 cm, dan is er eveneens een vergunning nodig. Bij bestaande daken is het belangrijk dat de staat van de huidige dakbedekking onderzocht wordt. De basis van het groendak is de onderliggende dakbedekking en deze bepaald de levensduur. Daarnaast is het van belang dat er onderzocht wordt of de dakconstructie geschikt is voor een groendak. Voordat er een definitief besluit kan worden genomen of het bestaande dak geschikt is voor een groendak moet er door een officieel dakadviesbureau een dakinspectie worden uitgevoerd.
Op een plat dak groendak leg je het groendak het makkelijkst aan.
Plat dak groendak is ook mogelijk.Op een plat dak leg je het groendak het makkelijkst aan. Het groen dak absorbeert water en geeft deze langzaam af door verdamping. Voor een groendak moet de dakconstructie vanzelfsprekend waterdicht zijn. Op het dak wordt het groendak aangelegd. Het bestaat uit de volgende onderdelen.: afvoersysteem voor overtollig water. filtersysteem voor de afwatering. substraatlaag waarin de wortels in vastgroeien. vegetatielaag mossen, vetplanten, kruiden. Sedummatten op het plat dak. Sedum is een vetplant die veel op groendaken wordt gelegd.
Groendaken Sint-Niklaas Omni-Roof nv.
5.0 Bovenlagen renovatie / bitumineus roofing asfalt. 6.0 Bovenlagen groendak / bitumineus roofing asfalt. 7.0 Dakdichting / EPDM rubber kunststof. 8.0 Toebehoren / EPDM rubber kunststof. 9.0 Toebehoren / bitumineus roofing asfalt. 10.0 Isolatie PIR PUR / plat dak. 11.0 Toebehoren / Isolatie / plat dak.
Groendaken - GR-OM - Groen en Omgevingswerken - Nieuwkerken-Waas.
Omgevingswerken en houtconstructies. Omgevingswerken en houtconstructies. In een woonomgeving met steeds minder buitenruimte en groen bieden dakbegroeiing, sierlijke daktuinen en groene dakterrassen een natuurlijke compensatie. Groendaken zijn daken waarvan de dakbedekking hoofdzakelijk bestaat uit levende planten, voornamelijk soorten die goed bestand zijn tegen wind, hitte, vorst en uitdroging. De aanleg van groendaken biedt heel wat voordelen voor het leefmilieu maar ook voor de dakeigenaar en de omwonenden. Groendaken zijn aantrekkelijk en ze leveren een positieve bijdrage aan het klimaat, de luchtkwaliteit en de waterhuishouding. Een groendak verlengt de levensduur van de dakbedekking, werkt geluidsisolerend en verhoogt de brandveiligheid. Alle voordelen van een groendak op een rijtje.: Langere levensduur van de dakbedekking. Thermische en akoestische isolatie van het dak. Positieve ecologische impact. Lucht- en waterzuiverend.
Maak kennis met ons productaanbod: Maxon EPDM dakrubber.
Zulke groendaken vergen veel onderhoud en vormen een sterke belasting zodat een aangepaste dakconstructie noodzakelijk is. Extensieve groendaken of vegetatiedaken zijn voornamelijk begroeid met vetplanten sedum en kruiden. Deze daken vergen dan ook weinig onderhoud en behoeven geen aangepaste dakconstructie. Er is uiteraard een breed spectrum aan varianten te bedenken en te realiseren die niet zuiver tot deze tweedeling te herleiden zijn. De mogelijkheden zijn legio, maar heel veel is afhankelijk van het type en de sterkte van de dakconstructie.
groendak - energiehuislimburg.
Daarnaast levert een groendak ook een positieve bijdrage aan de waterhuishouding van je woning, werkt het geluidsisolerend en verhoogt het de brandveiligheid. Er zijn verschillende types van groendaken mogelijk met een uiteenlopende waaier aan mogelijkheden wat betreft plantenkeuze. Onderzoek altijd op voorhand of je dakconstructie het gewicht van een groendak kan dragen.
GROENDAK gewicht INFO.
Indien er grind over het gehele dak ligt dient dit eerstverwijderd te worden. Grind op een bestaand dak kan als ballast voor de losseliggende dakbedekking aangebracht zijn, het droge gewicht van hetgroendak dient evenveel te zijn als het gewicht van het grind als uhet grind gaat verwijderen. U kunt eenvoudig meer substraataanbrengen, hiervoor geven wij graag een offerte af. Over een bestaande grindlaag kan geen groendak aangebrachtworden, dit omdat het geheel dan vaak over de maximalegewichtsbelasting van uw dakconstructie zal gaan overschrijden. Ookis het vaak maar de vraag in wat voor toestand uw dakbedekkingonder het grind is, vaak ontstaat er schade aan de dakbedekkingdoordat u extra gewicht gaat aanbrengen middels een groendak, hetgrind zal verder in de dakbedekking zakken/drukken bij warmweer. Er zijn voldoende hemelwaterafvoeren aangebracht. Blijven er plassen op het dak staan dan is dat geen probleem tenzij deze hoger dan 2 cm zijn. Wanneer het dak in de schaduw ligt adviseren wij geen sedumdakmaar een sedum-grassen-kruidendak, omdat een dak in de schaduw telang nat blijft. Hierdoor kunnen de sedums, welke graag in dedroogte en volle zon staan gaan kwijnen. Met eensedum-grassen-kruidenpakket heeft u toch een groendak!

Contacteer ons