Resultaten voor dakconstructie groendak

dakconstructie groendak
Eisen gesteld aan mijn dak en andere vragen. Graent groendakmateriaal - Urpaco Trading bv.
Voldoende draagkrachtige dakconstructie met een waterdichting type EPDM of Bitumen Asfalt. De waterdichting dient van een wortelwerend type te zijn. Indien dit niet het geval is of bij twijfel best een wortelwerende folie bijbestellen als scheidingslaag tussen de waterdichting en het groendaksysteem. Het dak dient het gewicht van het groendaksysteem, waterverzadigd een veiligheidsmarge minimum het gewicht van één persoon te kunnen dragen. Op betonnen daken is dit meestal geen probleem, bij houten dakconstructies dient u zich hierover te informeren alvorens het groendak te bestellen. Het gewicht, waterverzadigd per m2, kan u vinden bij de product specificaties. Dakhellingen niet groter dan 45 graden.
Is de dakconstructie sterk genoeg voor een groendak? Groendak.
Aan bovengenoemde kunnen geen rechten of plichten worden ontleend, wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade aan uw bouwwerk, dakconstructie, dakbedekking door het toepassen van deze controles voor een groendak. Uw bouwwerk hebben wij immers niet gemaakt of bedacht.
Groendaken - Hamme.
Producten- en dienstencatalogus. assignment Online aanvragen. Groendaken zijn daken waarvan de dakbedekking hoofdzakelijk bestaat uit levende planten. Het groen in het woord groendak slaat dus niet rechtstreeks op de kleur van het dak maar op de aanwezigheid van een begroeiing. Ondanks hun talrijke voordelen, zijn groendaken nog niet ingeburgerd bij ons. De gemeente verleent daarom een subsidie voor de aanleg van een extensief groendak. Een extensief groendak vraagt weinig tot geen onderhoud omdat de begroeiing die er op groeit beperkt is tot mossen, vetplanten en kruiden. Het gewicht van een extensief groendak is gering 20 tot 200 kg/m, waardoor het vaak geen aangepaste dakconstructie vergt en ook op reeds bestaande gebouwen aangebracht kan worden.
Groendak als uitbreiding van de personal space.
Gering gewicht en snelle plaatsing. De grootste voorwaarde voor een groendak is dat de dakconstructie sterk genoeg moet zijn om het gewicht te dragen. Groendaken zijn mogelijk op zowel platte als hellende daken met een hellingsgraad tot maximum 30 graden. Bij een extensief groendak ligt het totale gewicht tussen de 45 à 55 kg/m.
Maak kennis met ons productaanbod: Tiplon EPDM dakrubber.
Wat is een groendak? Groendaken zijn daken waarvan het platte of hellende deel hoofdzakelijk bestaat uit levende planten. Ze bestaan al sinds mensenheugenis; denk maar aan de beroemde hangende tuinen van Babylon zesde eeuw vóór Christus. De eerste groendaken in Europa werden gecreëerd in Scandinavië: graszoden werden op teelaarde aangebracht en als dakbedekking toegepast. In de jaren 1960 werden groendaken in onder andere Duitsland herontdekt als een interessante optie om de natuur in de stad te introduceren. Sindsdien is er al veel onderzoek gedaan en zijn groendaken in opmars. Men onderscheidt men twee types van groendaken. Intensieve groendaken of daktuinen zijn vergelijkbaar met gewone tuinen. Ze bestaan uit grassen, struiken en eventueel ook bomen. Zelfs dakterrassen en waterpartijen zoals vijvers zijn mogelijk, alsook echte dakparken. Zulke groendaken vergen veel onderhoud en vormen een sterke belasting zodat een aangepaste dakconstructie noodzakelijk is.
Groendak Alle prijzen Voordelen Dakdekker-Weetjes.nl.
Hoe werkt het, wat zijn de voordelen en wat zijn de gemiddelde kosten voor een groen dak? Het aanleggen van een groendak is niet op ieder dak mogelijk. Een groendak heeft een speciale wortelbestendige ondergrond nodig. Een veel voorkomende dakbedekking zoals bitumen is van nature niet wortelbestendig en zal vervangen moeten worden door een andere dakbedekking, zoals EPDM. Hieronder ziet u de gemiddelde dakbedekking kosten voor het aanleggen van een groendak. Soort dak Prijs per m incl. btw en montage Levensduur. € 45 - € 100.
Profiteer van de voordelen van een groen dak - Nieuws - Appartementeneigenaar.nl. Menu. Sluiten. Naar begin van pagina.
Gaat u naast de aanleg van een groendak nog andere zaken uitvoeren, zoals het aanleggen van een terras of het verhogen van een muur, neem dan contact op met de juiste afdeling van uw gemeente. Zij kunnen u vertellen welke aanpassingen vergunningplichtig zijn. Als u een intensief groendak daktuin aanlegt waarbij het gewicht van het groendak verzadigd met water groter is dan 200 kg/m2 of de dikte van de substraatlaag groter dan 20 cm, dan is er eveneens een vergunning nodig. Bij bestaande daken is het belangrijk dat de staat van de huidige dakbedekking onderzocht wordt. De basis van het groendak is de onderliggende dakbedekking en deze bepaald de levensduur. Daarnaast is het van belang dat er onderzocht wordt of de dakconstructie geschikt is voor een groendak. Voordat er een definitief besluit kan worden genomen of het bestaande dak geschikt is voor een groendak moet er door een officieel dakadviesbureau een dakinspectie worden uitgevoerd.
EPDM en groendak, een perfecte combinatie op je dak - bouwenwonen.net.
B&W Verbouwen en renoveren.: EPDM en groendak, een perfecte combinatie op je dak. De term groendak is al een aantal jaar bekend en wordt in Nederland en Belgi steeds meer toegepast. Maar wat veel mensen niet weten is dat een groendak een onderlaag nodig heeft. Maar wat zijn de eisen voor het aanleggen van een groendak? De eisen voor het aanleggen van een groendak beginnen bij uw dakconstructie en dakbedekking. De dakbedekking moet namelijk wortelbestendig zijn. Een dakbedekking zoals bitumen is van nature niet wortelbestendig en dus niet geschikt.
Voorwaarden voor een groendak groendak-antwerpen.be.
OP UW DAK? Voorwaarden voor het groendak. Er zijn verschillende voorwaarden voor een groendak te plaatsen waar u rekening moet mee houden. Dakconstructie in goede staat. Dakbedekking lekvrij en in goede staat. Dak voldoende geïsoleerd. Alle daken, geplaatst volgens de regels van de kunst zijn geschikt voor een extensief groendak of Sedumdak.

Contacteer ons