Resultaten voor dakbegroeiing groendak

dakbegroeiing groendak
Groendak - Van Triest.
Mobiroof Dakbegroeiing geeft stedelijke gebieden een groen tintje. Het Mobiroof Dakbegroeiingssysteem is een ideaal product om daken een groen tintje te geven. Want in verstedelijkte gebieden is het moeilijk om een groene omgeving te creëren. Kant en klare groendakcassettes. In de kant en klaar-cassette, met een afmeting van 54 x 54 x 9 centimeter, zit reeds speciale grond substraat met 9 verschillende sedumplanten.
aquilegia.be
Economisch groen dak ZinCo Fixodrain NBD-Online.
Met ZinCo Fixodrain Economisch groendak is er geen extra beschermlaag nodig. Meer weten over dit product? Stel een vraag of vraag documentatie aan.: CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten. Brochures en uitvoeringsvoorschriften. Projectondersteuning waar nodig. Stel hier uw vraag. Fixodrain, Economisch groen dak: Economische oplossing voor een duurzaam dak. Eenvoudige drainage, wateropslag en beschermmat toe te passen als alternatief voor één of twee laags extensieve groendaksystemen.
Wat is een groendak? - Sempergreen.
Je bent nu hier: Sempergreen Oplossingen Groene daken FAQ's' groendak Wat is een groendak? Wat is een groendak? Een groendak is een dak - plat of hellend - begroeid met planten, kruiden of grassen. Benamingen die ook wel gebruikt worden zijn begroeid dak, dakbegroeiing, dakbegroening of vegetatiedak. Binnen groene daken wordt er onderscheid gemaakt tussen extensieve en intensieve groendaken. Diverse typen extensieve groendaken. Vaak wordt bij een groendak aan een dak beplant met Sedum of gras gedacht. Onder een groendak vallen echter diverse soorten beplanting, elk met hun eigen benaming, uitstraling, functionaliteit en voordelen. Een Sedumdak is een groendak beplant met een mix van Sedumplanten.
Groendaken - RESITRIX.
Gewicht: 150 - 200 kg/m2. Bij projecten met een intensieve dakbegroeiing worden vooral heesters, houtgewassen en gras gebruikt. Daarnaast kan er ook voor een selectieve aanplant van struiken of bomen worden gekozen. Het 'intensieve' groendak is vooral een 'gecultiveerde' tuin. Er is zeer veel onderhoud nodig en een regelmatige irrigatie moet gegarandeerd zijn. Begroeiing: gras, heesters, struiken en bomen. Opbouw: 15 - 40 cm und höher. Gewicht: 150 - 500 kg/m2. Opbouw van het groendak. Opbouw van het groendak. Typische dakopbouw van een extensieve begroeiing. Groendak: Gras, sedum, kruiden, mosplanten. Structuurhoogte hoogte van de dakconstructie vanaf: 6 cm. Gewicht vanaf: 60 kg/m2. Onderhoudskosten kosten tuinman: laag tot matig.
Groendak dakbegroeiing Zaden Mix voor 3-4 M2.
Mooie random mix van verschillende soorten vetplanten zoals Sedum en Sempervivum en grassen. Deze mix wordt gebruikt om zogenaamde groene daken te maken. De plantensoorten in deze dakbegroenings mix kunnen lange perioden van droogte weerstaan. De mix bestaat uit voornamelijk lage en kruipende soorten planten die uitermate geschikt zijn voor platte en licht hellende daken. het pakje bevat voldoende zaden voor een oppervlakte van 3-4 M2 dak. je kan direct op het dak uitzaaien en de zaden heel licht afdekken met wat grond. Ze kiemen in 10-30 dagen bij een gemiddelde temperatuur van 15-20C. Beter is het om de zaden te zaaien in zaaibakjes en de planten dan later op het dak uit te zetten. Je hebt dan wat meer controle over de zaaiomstandigheden en de kwetsbare jonge plantjes hebben wat bescherming. See item title. 3 beoordelingen voor Groendak dakbegroeiing Zaden Mix voor 3-4 M2.
Optigrün Benelux De Vijfde Gevel. B2Build Kenniscentrum voor de bouw.
Een dakbegroeiing, daktuin of gevelbegroeiing zien er niet alleen mooi uit, een dakbegroeiing, daktuin en/of gevelbegroeiing bieden ook vele gebruiks- en financiële voordelen. Een dakbegroeiing, ook wel groendak genoemd, maar ook een daktuin beschermt de dakbedekking tegen extreme temperatuursschommelingen, hagel, veroudering en verdubbelt daarmee de levensduur van de dakbedekking.
Opleidingstraject voor een professioneel groendak blauw-groendak - Escala. arrow_down_long. arrow_down_long. arrow_down_long.
Blended learning: twee online opleidingssessies, gevolgd door één dag klassikael leren. download de flyer info aanvragen. vraag uw in-house opleiding aan. Wat zijn groendaken? Toepassingen: stedelijke en industriële toepassingen. Toestand in Vlaanderen: nog deels onbekend in Vlaanderen. Soorten: extensieve en intensieve groendaken. Voordelen en functies van een groendak. Economisch: reductie renovatie - en energiekosten. Ecologisch: stads-warmte-eiland, verhogen luchtkwaliteit, verhogen biodiversiteit en creatie micro-klimaat. Esthetiek: dak en gevelgroen. Biodiversiteit: habitat van dieren en planten. Ontwerp en bouw van groendaken. Gewicht en dakconstructies: advies architect. Waterkering en opbouw: EPDM en bitumen. Waterdichting: soorten dichtingen, watertest en inspectie. Wortelvastheid: wortelwerend, normen, materialen. Drainage: afvoer overtollig water, hellingsgraad, hellingsgraad. Waterretentie - wateropslag: materialen. Substraten: soorten en hun toepassingen. Innovaties: het 'blauw-groen' dak. Hergebruik water voor de dakbeplanting. Hergebruik water voor de gevelbegroeiïng. Het slimme blauw groene dak: gecontroleerd sturen van het water her gebruik: onderzoeksresultaten. Gevel- en dakbegroeiing: keuze in functie van uitvoering.
Zelf sedumdak of groendak leggen? HORNBACH. Alles voor je project! Vinden.
Wat heb ik allemaal nodig? Bekijk de boodschappenlijst! Zelf een sedumdak aanleggen - stappenplan. Dak voorbereiden en wortelbeschermingsfolie leggen. Maak het dak schoon met een bezem. Controleer daarbij op beschadigingen van betonverf, teerpapier en bitumen. Alléén dan kan je een waterdicht dak garanderen. Bedek het dakdeel waar de sedumlaag moet komen volledig met wortelbeschermingsfolie. Leg daarvoor meerdere vellen, en laat ze ca. 50 cm overlappen. Wanneer je bij de dakrand aankomt, vouw je de folie om. De polypropyleen LD zorgt ervoor dat de folie zichzelf kan herstellen, en beschermt tegen beschadiging door de sedumwortels. Gebruik tijdens het leggen gewichten, om te voorkomen dat de wind de folie laat wegwaaien. Snijd de folie met een haakmes uit op plaatsen waar de dakafvoer zich bevindt. Hier moet je op letten.: Let tijdens het snijden goed op dat je de afdichting onder het membraan niet beschadigt. Snijd niet direct op de afdichting, en gebruik een haakmes in plaats van een mes met normaal lemmet. Heb je nog geen haakmes? Bekijk alle haakmessen. Afvoer voorbereiden en grindstroken aanbrengen. Leg de aluminium profielen en verbind ze met de verbindingsstukken. Samen met het grind vormen zij de buitenste rand van je groendak.
GROENDAK TIP bestel uw groendak online Groenedaken.net.
Geen artikelen in winkelwagen. Klanten geven ons een 9,4, Bestel eenvoudig en snel uw dhz groendak! Eisen en details. Kan mijn dak het gewicht aan? Voldoet mijn dakbedekking? Details en dakranden. Groendak op een golfplaten dak. Verschil in systemen? Details en dakranden.

Contacteer ons