Resultaten voor dakbegroeiing groendak

dakbegroeiing groendak
Voordelen van een groendak Damink Tuin Landschap. CloseMenu.
Alles is mogelijk: van vaste planten tot een terras en van gras tot speelelementen en verlichting. Een waterdichte ondergrond en een goede drainage zijn essentieel bij dakbegroeiing. Wanneer wij een groendak aanleggen, werken we daarom samen met een dakdekker. Omdat de dakbedekking wortelwerend moet zijn, leggen we bij bestaande bouw eerst een wortelwerend vlies op de dakbedekking om te voorkomen dat planten in de dakbedekking groeien.
Vlinders, bijen en vogels op een blauw-groen dak - RESILIO.
Inmiddels kennen veel mensen de 'groene' daken wel. Dit zijn daken begroeid met een beperkt aantal plantensoorten, meestal vetplanten zoals sedum. Vetplanten kunnen veel vocht kunnen opslaan en vasthouden, deze planten zijn als dakbegroeiing goed bestand tegen langere droge periodes.
Een groendak maakt je woning duurzaam én klimaatbestendig - Groener Wonen.
Kortom, een groendak geeft je meer comfort, lagere energiekosten, een langere levensduur van het dak en het is goed voor het milieu. Hellend of plat dak, zeg het maar. De Ekogras dakbegroeiingssystemen zijn toepasbaar op platte én hellende daken, zelfs tot een hellingshoek van 70. Voor op woningen, garages, terrasoverkappingen, carports, tuinhuisjes en flatgebouwen. Zowel voor nieuwbouw als voor renovatie, omdat het systeem rechtstreeks over de bestaande dakopbouw kan worden aangebracht. Ekogras past voornamelijk Sedum als begroeiing toe. Deze vetplanten blijven laag, kunnen goed tegen droogte, geven kleur aan je dak en fungeren als idool voor vlinders, hommels en bijen. Ekogras Groendaken heeft een eigen moderne kwekerij waardoor de kwaliteit van de planten gewaarborgd is. De diverse systemen zijn zodanig samengesteld dat er of recycle producten of producten met de minst milieubelastende eigenschappen worden toegepast. De SEDUMROLL-EKO matten bijvoorbeeld bestaan uit een plantaardige drager die volledig verteerd binnen een beperkt aantal jaren. Het in eigen huis samengestelde substraat bevat o.a. geen toeslag van veen. Eisen aan de dakbedekking en dakconstructie. De ondergrond van het dak kan bestaan uit beton, hout sandwichpanelen, metaal damwand. De constructie dient berekend te zijn op het aanbrengen van dakbegroeiing.
Groendak - Van Triest.
Mobiroof Dakbegroeiing geeft stedelijke gebieden een groen tintje. Het Mobiroof Dakbegroeiingssysteem is een ideaal product om daken een groen tintje te geven. Want in verstedelijkte gebieden is het moeilijk om een groene omgeving te creëren. Kant en klare groendakcassettes. In de kant en klaar-cassette, met een afmeting van 54 x 54 x 9 centimeter, zit reeds speciale grond substraat met 9 verschillende sedumplanten.
EPDM groendak dakbedekking Dakster Dakbedekking.
We hebben hier dus te maken met een vorm van dakbedekking die goed bestand is tegen allerlei soorten weersomstandigheden. Maar niet alleen de eigenschappen van het materiaal zijn goed, ook de kostprijs en de eenvoudige wijze van aanbrengen maken het EPDM groendak een aantrekkelijke optie voor zowel particulieren als bedrijven. Een gemiddeld EPDM groendak gaat 50 jaar mee, dus ook in dat opzicht is een dergelijk dak een mooie, duurzame oplossing. Het EPDM groendak is een volledig verkleefd, gesloten dakbedekkingssysteem. Het aanbrengen van een EPDM groendak. Een EPDM groendak wordt meestal als membraan gelegd, waardoor er minder kans is op lekkages. Er wordt onderscheid gemaakt tussen extensieve en intensieve dakbegroeiing.
Wat is een groendak? - Sempergreen.
Je bent nu hier: Sempergreen Oplossingen Groene daken FAQ's' groendak Wat is een groendak? Wat is een groendak? Een groendak is een dak - plat of hellend - begroeid met planten, kruiden of grassen. Benamingen die ook wel gebruikt worden zijn begroeid dak, dakbegroeiing, dakbegroening of vegetatiedak. Binnen groene daken wordt er onderscheid gemaakt tussen extensieve en intensieve groendaken. Diverse typen extensieve groendaken. Vaak wordt bij een groendak aan een dak beplant met Sedum of gras gedacht. Onder een groendak vallen echter diverse soorten beplanting, elk met hun eigen benaming, uitstraling, functionaliteit en voordelen. Een Sedumdak is een groendak beplant met een mix van Sedumplanten.
Groendaken - RESITRIX.
Gewicht: 150 - 200 kg/m2. Bij projecten met een intensieve dakbegroeiing worden vooral heesters, houtgewassen en gras gebruikt. Daarnaast kan er ook voor een selectieve aanplant van struiken of bomen worden gekozen. Het 'intensieve' groendak is vooral een 'gecultiveerde' tuin. Er is zeer veel onderhoud nodig en een regelmatige irrigatie moet gegarandeerd zijn. Begroeiing: gras, heesters, struiken en bomen. Opbouw: 15 - 40 cm und höher. Gewicht: 150 - 500 kg/m2. Opbouw van het groendak. Opbouw van het groendak. Typische dakopbouw van een extensieve begroeiing. Groendak: Gras, sedum, kruiden, mosplanten. Structuurhoogte hoogte van de dakconstructie vanaf: 6 cm. Gewicht vanaf: 60 kg/m2. Onderhoudskosten kosten tuinman: laag tot matig.
Groendak dakbegroeiing Zaden Mix voor 3-4 M2.
Mooie random mix van verschillende soorten vetplanten zoals Sedum en Sempervivum en grassen. Deze mix wordt gebruikt om zogenaamde groene daken te maken. De plantensoorten in deze dakbegroenings mix kunnen lange perioden van droogte weerstaan. De mix bestaat uit voornamelijk lage en kruipende soorten planten die uitermate geschikt zijn voor platte en licht hellende daken. het pakje bevat voldoende zaden voor een oppervlakte van 3-4 M2 dak. je kan direct op het dak uitzaaien en de zaden heel licht afdekken met wat grond. Ze kiemen in 10-30 dagen bij een gemiddelde temperatuur van 15-20C. Beter is het om de zaden te zaaien in zaaibakjes en de planten dan later op het dak uit te zetten. Je hebt dan wat meer controle over de zaaiomstandigheden en de kwetsbare jonge plantjes hebben wat bescherming. See item title. 3 beoordelingen voor Groendak dakbegroeiing Zaden Mix voor 3-4 M2.
Optigrün Benelux De Vijfde Gevel. B2Build Kenniscentrum voor de bouw.
Een dakbegroeiing, daktuin of gevelbegroeiing zien er niet alleen mooi uit, een dakbegroeiing, daktuin en/of gevelbegroeiing bieden ook vele gebruiks- en financiële voordelen. Een dakbegroeiing, ook wel groendak genoemd, maar ook een daktuin beschermt de dakbedekking tegen extreme temperatuursschommelingen, hagel, veroudering en verdubbelt daarmee de levensduur van de dakbedekking.

Contacteer ons