Resultaten voor dakbedekking onder sedumdak

dakbedekking onder sedumdak
Dakenblog - Blog - Met een groendak kies je voor groen!
Afhankelijk van het soort beplanting en het gebruik bieden wij u verschillende soorten in onze webshop. Het aanleggen van een groendak is niet op ieder dak mogelijk. Het heeft een speciale wortelbestendige ondergrond nodig. Een veel voorkomende dakbedekking zoals bitumen is van nature niet wortelbestendig, waardoor er altijd een extra wortelwerende folie nodig is als ondergrond. EPDM dakbedekking is als basis wel helemaal wortelwerend.
aquilegia.be
Eisen gesteld aan mijn dak en andere vragen. Graent groendakmateriaal - Urpaco Trading bv.
Pas op met dakgrind, dit kan wijzen op een systeem met losliggende dakbedekking. Het groendaksysteem dient dan op zijn minst in droge toestand hetzelfde gewicht te vertegenwoordigen als het weggenomen dakgrind. Er dienen voldoende waterafvoeren te zijn op het dak. Deze mag u niet onder het groendaksysteem verstoppen. Maak hier gebruik van de controleschachten om deze afvoeren te bedekken en aan te duiden of laat een ruimte van 30 bij 30 cm vrij om het regenwater ongehinderd weg te laten vloeien. Een sedumdak dient voldoende zon te krijgen. Een sedumdak op een schaduwrijke plaats zal dan ook niet werken. Wij raden aan een minimum van 4 uren zon per dag op het dak te hebben. Dit om voor voldoende verdamping te zorgen. Indien u over een schaduwdak beschikt maar u wil wel een groendak aanleggen, dan raden wij een sedum-, grassen- of kruidendak aan. Waarom een grindrand? Een grindrand voorkomt dat er opstijgend vocht is tegen de dakrand, loodslab, koepel of schouw.
Zelf sedumdak of groendak leggen? HORNBACH. Alles voor je project! Vinden.
Zorg ervoor dat jouw dak en dakondersteuning het gewicht van de sedumlaag aan kan. Een natgeregende sedumlaag weegt al gauw 80 kilo per vierkante meter. Leef de plaatselijke veiligheidsvoorschriften voor dakwerkzaamheden goed na! Het dak op gaan kan risicovol zijn, dus neem je eigen veiligheid serieus! Breng voor jezelf alvast in kaart waar de afvoerleidingen van je dak zich bevinden. Zorg ervoor dat elektriciteit en water goed toegankelijk zullen blijven. Wat heb ik allemaal nodig? Bekijk de boodschappenlijst! Zelf een sedumdak aanleggen - stappenplan. Dak voorbereiden en wortelbeschermingsfolie leggen. Maak het dak schoon met een bezem. Controleer daarbij op beschadigingen van betonverf, teerpapier en bitumen.
De voor- en nadelen van een groendak Bouwwereld.nl.
In het algemeen kan er onderscheid gemaakt worden tussen twee soorten groendaken: extensieve en intensieve groendaken. Een extensieve groendak is een daktuin waar beperkt onderhoud nodig is. De opbouwhoogte en daardoor de belasting op de dakconstructie is bij dergelijke daken beperkt ca. 150 kg/m 2 Het dak heeft vaak één soort beplanting, bijvoorbeeld Sedum of gras. Een intensieve groendak is een daktuin met begroeiing die je ook in een normale tuin kunt vinden. Een dergelijke daktuin heeft dus regelmatig onderhoud nodig en moet dan ook beloopbaar zijn.
Sedum dakbedekking - De voor en nadelen van sedumdak.
Sedum is heel sterk en vergt nauwelijks onderhoud: Deze plantjes doen het onder de meeste omstandigheden goed en kunnen lange perioden van droogte of koude makkelijk doorstaan. Bovendien kost een sedumdak niet meer onderhoud dan 1 keer per jaar het dak op te gaan om te snoeien en vuil, zoals aangewaaid blad, te verwijderen. Je ziet dus dat sedum echt ideaal is voor de aanleg van een groendak. Kortom; hulde aan sedum dakbedekking!
Maak kennis met ons productaanbod: Tiplon EPDM dakrubber.
Wat is een groendak? Groendaken zijn daken waarvan het platte of hellende deel hoofdzakelijk bestaat uit levende planten. Ze bestaan al sinds mensenheugenis; denk maar aan de beroemde hangende tuinen van Babylon zesde eeuw vóór Christus. De eerste groendaken in Europa werden gecreëerd in Scandinavië: graszoden werden op teelaarde aangebracht en als dakbedekking toegepast. In de jaren 1960 werden groendaken in onder andere Duitsland herontdekt als een interessante optie om de natuur in de stad te introduceren.
Breng je woning tot leven met een groendak of verticale tuin!
Meer weten over de verschillende soorten dakbedekking? Lees er alles over in ons uitgebreid bouwdossier over dakwerken. Groendak met vaste beplanting. Groendak met vaste beplanting. Kies je voor een intensief en dus beloopbaar dak, dan behoren ook bomen en grote struiken tot de mogelijkheden. De wortels van de planten kunnen zich namelijk nestelen in een veel dikkere substraatlaag. De vaste beplanting kan afgewisseld worden met vegetatiematten uit grassen, kruiden of sedums! Zo krijg je haast het gevoel dat je in een gewone tuin vertoeft. Wil je ook dieren naar je tuin aantrekken? Overweeg dan om voor een biodiversiteitsdak te kiezen. Zo maak je van je dak een paradijs voor vogels, bijen, vlinders en andere diersoorten! Tip: voor je een groendak laat aanleggen, besteed je best voldoende aandacht aan de isolatie van je dak. Omdat de dakisolatie heel wat gewicht moet kunnen verdragen, mag er enkel gewerkt worden met drukvaste isolatiematerialen bv.
EPDM en groendak, een perfecte combinatie op je dak - bouwenwonen.net.
Naast de samenwerking tussen deze twee dakbedekkingen zorgen ook de individuele voordelen voor een zeer verleidelijk aanbod. Om het aanleggen van groene daken te bevorderen is het mogelijk om subsidie aan te vragen bij je gemeente. Hierbij krijg je een vergoeding voor elke m2, waardoor het voordeliger wordt en een waardevolle investering. Sommige gemeente stellen echter eisen aan het aanvragen van deze subsidie, hierom is het belangrijk om jezelf goed te informeren als u overweegt om een groendak te nemen. Wat is een groendak en wat zijn de voordelen? Ecologische huisvesting: Wat is een eco-appartement? Groendaken: Mooi n ecologisch. Wat is Skinroofing? Alles over de beste kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen zijn duurzaam en energiezuinig, en hebben nog meer interessante voordelen. Gratis kaarten voor BIS 2022, bouw- en interieur salon. Op zaterdag 8 oktober opent BIS 2022 haar deuren voor de 33ste keer in Flanders Expo in Gent. Wat is een groendak en wat zijn de voordelen? Een groendak is een dak dat bedekt is met planten of gras. Een groendak biedt een absolute. Ecologische huisvesting: Wat is een eco-appartement?
Dakisolatie met een groendak. - Groendaken.
Dakisolatie en een groendak in één keer? Met het Roofmate MinK systeem dat bestaat uit harde isolatieplaten, afgewerkt met een damp-doorlatende folie, kunnen we het dak isoleren en directeen groendak aanbrengen. De isolatie hoeft niet verlijmd te worden omdat het groendak als ballast werkt. Er is geen nieuwe EPDM of roofing dakbedekking nodig bovenop de isolatie dankzij de damp-doorlatende folie 95 van het regenwater tegen houdt.Het weinige regenwater dat door de folie gaat kan niet in de isolatieplaten dringen omdat ze waterafstotend zijn.Het kan via de onder- liggende dakbedekking zijn weg naar de regenafvoer vinden, net zoals het condensatiewater bij EPDM of Roofing. Roofmate XPS platen zijn gevuld met lucht i.p.v gassenwaardoor ze hun isolatiewaarde endruksterkte gedurendede hele levensduur behouden.

Contacteer ons