Resultaten voor dak sedum

dak sedum
Makkelijk en duurzaam: een groen dak van sedum Blooming Home.
Hoe leuk en mooi is sedum bijvoorbeeld op het dak van je tuinhuis, schuur of uitbouw? Toen wij een overkapping gingen maken naast ons huis kozen wij voor een groen dak. We laten je zien hoe makkelijk het is om een sedum dak zelf te leggen, vertellen je over de voordelen van een groen dak en geven je praktische tips. De voordelen van een groen dak. Een groen dak isoleert geweldig en in de zomer blijft je huis stukken koeler. Maar levende daken hebben nog meer voordelen.
dak sedum
Mos sedum dak Zo hoort het dus niet!
Mos sedum dak. Home Sedumdaken Mos Sedum Dak. Mos sedum dak. Als men het over een sedumdak heeft, spreekt men nog veelal over een mos sedum dak. Het is eigenlijk een foutieve naam die voortkomt uit het verleden. Mosdaken komen nauwelijks meer voor, maar vaak noemt men de vegetatielaag, die tegenwoordig veelal uit sedumplantjes bestaat, nog 'moslaag. Hoe komt dat eigenlijk? Hieronder vertellen we je het. Een stukje geschiedenis. In het begin toen groendaken populair begonnen te worden, werd er vaak gebruik gemaakt van mos. Mos heeft een aantal voordelen; het is licht in gewicht, ziet er mooi, wollig uit en heeft, door het bijna ontbreken van wortels, maar een geringe dikte. Dit zijn kenmerken die voor de aanleg van een groendak natuurlijk heel nuttig zijn. Maar, in de praktijk is gebleken dat mos ook grote nadelen heeft. Zoals gezegd, heeft mos nauwelijks wortels en daardoor kan de laag dan wel mooi dun zijn, de vegetatielaag heeft daardoor ook veel minder houvast en kan makkelijk van het dak waaien! Bovendien kan mos in langere perioden van hitte en droogte gemakkelijk uitdrogen en geel worden. Daardoor ging men op zoek naar een alternatief en al snel werd het sedumplantje ontdekt.
dak sedum
GROENDAK ONDERHOUD TIPS en TRUCS lees je hier!
Een goede indicatie voor een mesttekort is het ontstaan van mosen verkleuring van de Sedum naar enkel rodebladkleuren. Kalk toebrengen tegen mos is mogelijk, maardan altijd de helft van de aangegeven hoeveelheid die op deverpakking staat uit strooien, één keer per jaar in maart/april bijvoorkeur kalkkorrels, verkrijgbaar bij tuincentrum. Onze meststof heeft een hoger gehalte stikstof 18 N waardoorKlaver etc minder kans krijgt. Bemest niet met zomaar eenkunstmest, dit kan de dakbedekking en/of hemelwaterafvoerenaantasten!
dak sedum
Alle verschillende sedum soorten beplanting voor uw dak - Sedumexpert.
De mat kun je vervolgens op het dak uitrollen om een groendak te creëren. Op een mat zitten 6 tot 10 verschillende soorten plantjes. Doordat elk plantje een bloeiperiode heeft van 6 weken staat je dak van april tot en met september in bloei. Een groendak ziet er elke keer weer anders uit door verschillende planten te gebruiken. Sempervivum: huislook op het dak. Sempervivum heeft als Nederlandse naam huislook. Het is een klein vetplantje dat zich snel vermeerderd tot een groot plakkaat. Sempervivum wordt niet voor niets als dakbedekking gebruikt op een groendak. Het plantje heeft een prima isolerende werking. Sedum Matrona: de roze hemelsleutel. Het plantje Sedum Matrona wordt in de volksmond een ijsplantje genoemd. Het plantje wordt 40 tot 60 cm hoog en kan prachtige trossen met roze of witte bloemen krijgen. Het plantje bloeit in september en oktober. Deze plantjes worden steeds vaker gebruikt op groene daken.
Sedum dakbedekking.
De meeste actiemodellen of eenvoudige blokhutten en verandas zullen nagenoeg nooit geschikt zijn voor een sedumdak; dat komt doordat de dakconstructie en vaak ook de wanden de minimaal vereiste constructie hebben. Een sedumdak kan tot 120kg/m2 wegen; alhoewel er ook lichtere varianten zijn zal het gewicht doorgaans nog steeds zon 30-50 kg/m2 zijn. Voordelen van een Sedumdak op een rijtje.: Dat sedum zwaar is, kan als een nadeel worden beschouwd, zoals hiervoor benoemd. Echter heeft het met de juiste ondergrond alleen maar voordelen voor uw blokhut, tuinhuis, veranda of carport, welke hieronder staan benoemd. Sedumdak absorbeert regenwater. Sedum houdt water vast voor eigen gebruik en daardoor gaat er minder water naar het riool en voorkomt dus bij flinke hoosbuien overvolle rioleringen. Daarnaast zuivert het sedum het regenwater wat wel naar het riool gaat. Sedumdak zuivert de lucht. Sedum filtert fijnstof uit de lucht en zet dit om in zuurstof. Sedumdak maakt dakbedekking onzichtbaar. Door toepassing van sedum kijkt u niet meer uit op een zwarte dakbedekking, maar kunt u heerlijk genieten van een 'gazon' op hoogte.
Vergroen je dak Huisje Boompje Beter.
Maak deze actie favoriet. Maak deze actie favoriet. Amar Sjauw En Wa. Maak deze actie favoriet. Onze schuur hebben we van een groen dak voorzien, en het ziet er vanuit ons huis ook nog mooi uit. Maak deze actie favoriet. Maak deze actie favoriet. Maak deze actie favoriet. Amar Sjauw En Wa. Je tuin natuurlijk onderhouden. Maak deze actie favoriet. Amar Sjauw En Wa. Takkenril en houtwal. Maak deze actie favoriet. In onze tuin hebben we ook kippen waardoor we nu bijna iedere dag verse eieren hebben. Amar Sjauw En Wa. Schaaltje met water. Maak deze actie favoriet. Amar Sjauw En Wa. Zorg voor groene 'rommelhoekjes' in de tuin. Maak deze actie favoriet. Vergroen je dak. Alexandra Dietzsch Architectuur. Alexandra Dietzsch Architectuur. Martijn de Koning. Begroeide daken hebben veel positieve effecten. Ze bufferen regenwater, zorgen voor meer biodiversiteit in de stad, binden fijnstof en zien er aantrekkelijk uit. Begroeide daken zijn als het ware een verlengde van je tuin, maar dan op hoogte. Er zijn verschillende typen begroeide daken: sedumdaken, sedum/kruidendaken, beloopbare beplante daktuinen en beplante hellende daken. Sedum en kruidendaken hebben nauwelijks onderhoud nodig en zijn dunner, lichter en minder kostbaar.
Wat is een sedumdak - groendak?
Het isoleert het dak. In de winter houdt het de warmte vast en in de zomer zorgt het voor een koelend effect. Geluiddempend, niet enkel is het dak geluid isolerend maar door de weerkaatsing en absorptie van omgevingsgeluiden luiden zal het geluidsniveau in huis veel aangenamer zijn. Welke Sedum planten zijn geschikt voor op een plat dak? Er zijn honderd tal soorten die in aanmerking kommen. Meestal zal een verkoper en/of plaatser van een Sedumdak een voorstel doen op basis van de meest geschikte planten. Vaak werken ze met een selectie die in massa wordt geproduceerd waar niet snel vanwordt afgeweken. Het aanbod is dan ook eerder beperkt. Maar dit aanbod is wel geselecteerd op basis van de best kwaliteiten die nodig zijn om in extreme omstandigheden te overleven op een dak. Toch is het interessant om wat meer onderzoek te doen naar alternatieven. Het uitzicht van je dak wordt bepaald door de keuze van planten. De kleur van de platen. De bloeiperiode en de kleur van de bloem. Al dan niet groen blijvend in de winter.
groendak, groen dak, vegeatiedak. groendak, groen dak, vegeatiedak.
een laag die hoofdzakelijk bestaat uit levende planten. Het groene karakter varieert van sedum en grassen tot een geaccidenteerde daktuin met struiken en bomen. Het groen" van het groendak heeft betrekking op de organische dakbedekking, de natuurlijke begroeiing en dus niet zozeer op de kleur van de vegetatie. Voordelen van groendaken. - om 's' zomers de temperatuur van het dak te verlagen energiebesparing doorminder noodzakelijke koeling waarbij geldt dat het koelend vermogen van eengroendak bij een gesoleerd dak vrij gering is; als het groendakregelmatig gesproeid wordt, is het koelend effect uiteraard wat groter; verkleinen van het zogenoemde urban heat island effect een stedelijk warmte-eiland waarbij de gebouwen de warmte vasthouden, bijvoorbeeld in Berlijn kan het 'snachts' 9 graden warmer zijn dan buiten de stad; bij" iederevertienvoudiging van het aantal inwoners stijgt de temperatuur van hetwarmte-eiland met 3 graden C" Menno Schilthuizen, boek Darwin in de stad de" mate van koeling hangtaf van de weerkaatsing de albedo, de bladoppervlakte leaf area index en de verdamping natheidsfactor."
MobiRoof ECO - kant-en-klaar duurzame groen dak systeem Mobilane.
Mobilane Kant Klaar Haag. MobiPanel groene gevel. 6681 RA Bemmel. MobiRoof ECO: Groen dak. Kant-en-klare duurzame sedumcassette voor een groen dak. MobiRoof ECO is een kant-en-klaar groen dak systeem dat bestaat uit een plantcassette gevuld met substraat en 6-8 verschillende soorten Sedum. De cassettes worden op een eenvoudige wijze tegen elkaar geplaatst, waardoor direct een groen dak ontstaat. MobiRoof ECO is een extensief groen dak systeem geschikt voor platte daken en daken met een hellingshoek tot 10 graden 20 en blijft altijd herplaatsbaar. Het unieke lichtgewicht cassettesysteem is beplant met verschillende soorten sedumplanten en voorzien van een substraat welke naast de functie van groeimedium zorgt voor drainage en opslag van water. Bijkomend voordeel van dit systeem is dat de cassettes herplaatsbaar zijn. Het sedumdak kan hierdoor volledig naar wens worden ingericht.

Contacteer ons