Resultaten voor dak met sedum

dak met sedum
Sedumdak: voordelen nadelen.
Het voordeel is dat ze bijna overal op groeien. Ze zijn zowel geschikt voor schuine als platte daken. Wel is de keuze afhankelijk van de ligging van het dak hoeveelheid zon en schaduw en de eigenschappen van de plant winterhard, bloeiperiode. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen voor een sedumdak kan via de offertepagina. Voor -en nadelen sedumdaken.
aquilegia.be
groendak, groen dak, vegeatiedak. groendak, groen dak, vegeatiedak.
waterafvoer als er teveel water is; ook moet er toch enig afschot zijn om het watergoed af te voeren minimaal ca. - eventueel wateraanvoer t.b.v. de planten; bij lange periodes van droogte heeft het groendak eigenlijk extra water nodig wil het groen" blijven; wellicht is een speciale water retentielaag voldoende. - toepassen van de juiste waterdichte, wortelbestendige laag bijvoorbeeldSopralene Flam Jardin of EPDM een; slechte afdichtingslaag die na een aantal jaren niet meer waterdicht is geeft, lekkages en vervanging van deze laag is kostbaar. - penetratie van de dakbedekking door de wortels en rizomen wortelstokken; toepassen vano.m. - gebruik van het juiste substraat. - mogelijk afschuiven vandelen van het pakket bij hellende daken afhankelijk van de dakhelling oplossen; door aanbrengenverankeringsmat zoals Xeroflor XF317 of kunststof cassettes. - hoger gewicht op het dak vooral bij intensieve groendaken, zie afbeeldingonder extra" gewicht per m2." - verdiepte hemelwaterafvoerputjes geen staand water op dak. - bovenzijde dakrand deklijst minimaal 12 cm boven het groendak tegeninwateren door capillaire werking entegen van het dak waaien van water en materiaal.
Groendak: types voor- en nadelen Mijn-dakwerker.be.
Een sedum groendak gaat twee tot drie keer langer mee dan daken met een standaard dakbedekking. De gemiddelde prijs voor een groendak is € 40 à 200 per m incl. btw en plaatsing. De exacte kostprijs is daarbij afhankelijk van verschillende factoren zoals de oppervlakte van het dak, de moeilijkheidsgraad van de werken, De onderlagen en het type dakbegroening hebben de grootste invloed op de prijs.: Prijs onderlagen: voor een licht groendak is € 25 à 35 per m vaak voldoende voor de onderlagen. In geval van een dikkere substraatlaag, reken je best op een prijs van € 55 à 80 per m. Er bestaan ook systemen van € 120 per m of meer, bijvoorbeeld voor zware intensieve groendaken. Prijs dakbegroening: zaden om direct te planten kan je al hebben voor zon € 5 per m. Voor voorgekweekte sedumtapijten of mostapijten betaal je gemiddeld € 25 per m. Voor grassen en kruiden is dat gemiddeld € 40 per m. Wil je een echte daktuin met bomen, dan ligt de prijs hoger. Let op: bij bovenstaande prijzen werd geen rekening gehouden met bijkomende werken, zoals dakisolatie, nieuwe dakbedekking EPDM: € 60 à 80 per m incl.
Wat is een sedumdak - groendak?
Winterhard of niet. Standplaats zon, schaduw, half schaduw. Even verder op de standplaats ingaan. Het is belangrijk bij een keuze dat er rekening wordt gehouden met de oriëntatie van het dak. Een plat dakop het Noorden gericht is heeft een volledige andere soort beplanting nodig dan een Zuidelijk gericht dak.Dit zijn mijn drie favorieten wilden groendak bloemen. Waarop moet je letten bij een Sedum dak? Er zijn bijna geen nadelen aan dit type van groenbedekking. Waar je wel moet opletten is dat de drainage in orde is. De plantjes kunnen tegen veel water maar als ze lang onder water staan kunnen ze verdrinken. Dus zorg voor een professionele drainage. Een tweede punt waar je moet opletten zijn zaden van planten en bomen die op het dak vallen. Deze kunnen kiem schieten en snel opgroeien tot kleine boompjes. In principe is dit geen probleem, één keer per jaar het dak controleren op vreemde planten en boompjes is voldoende. Onder welke categorie valt een sedumdak? Dit type van dak valt onder de noemer extensief. Dit zijn daken met een maximale opbouw van 15 centimeter en een maximale plant hoogte van 50 centimeter.
Checklist groen bouwen Details Sedum dak.
Op een dak met een draagkracht van 80-85 kg per vierkante meter kan een vegetatiemat met sedum op een substraatlaag van 3 centimeter worden geplaatst. Er is ook een speciale lichtgewicht groendakopbouw beschikbaar voor daken met een maximale draagkracht van 40-45 kg. Het Sedumdak kan worden toegepast op daken met een dakhelling van 0-25 graden.
Sedumdak maken - Volg de stappen en maak het zelf!
Dat laatste kan zijn in de vorm van sedummatten, kant-en-klare sedum cassettes, of losse plantjes of zaden. Het dak voorbereiden en het systeem aanleggen. Eerst moet het dak schoon en droog zijn. Alle steentjes of andere oneffenheden moeten worden verwijderd. Vervolgens leg je de beschermfolie over het dak. Laat de folie flink overlappen bij de randen. Op de plek waar de waterafvoer is/komt, maak je een kruisvormige insnijding. Bij een plat of licht hellend dak moet nu de drainagelaag worden aangelegd.
Sedum groendaken groendak leggen werking Green Roof Roeselare.
Dit is 6% voor ieder groendak met een maximum hoogte van 12 cm.; Green Roof helpt u bij het kiezen van het juiste type voor uw groen dak. Sedum en extensieve groendaken. Green Roof legt groendaken met sedum cassettes en extensieve groendaken. Deze groendaken bieden naast de algemene voordelen van groendaken ook veel extra voordelen, zowel bij de plaatsing als nadien.: Een groendak kan op ieder dak geplaatst worden. Toch is het belangrijk om vóór de plaatsing professioneel advies in te winnen. Een sedum groendak kent het laagste gewicht. Doordat er maar 3 cm substraat nodig is, is het gewicht ook na hevige regen beperkt tot 70 tot 100kg/m. Andere mogelijkheden zijn substraat met stekken, substraat met MSP platen of een combinatie van sedummatten met MSP platen. Bij sedum-groendaken is de opbouwhoogte beperkt tot 9 cm. U bent dus zeker van het BTW-tarief van 6%. Ook voor licht hellende daken. Sedum-cassettes kunnn door Green Roof ook geplaatst worden op licht hellende daken. Dit kan zowel op woningdaken als op een tuinhuis, carport. werking van Sedum groendaken.
Kant en klaar groen Sedum dak, hoe werkt het? - Compleetgroen.
- Veeg u dak schoon. - Leg de Sedum cassettes op u dak, u kunt deze eenvoudig in elkaar klikken. - Langs de buitenranden van het dak en om bijvoorbeeld uitsparingen als dakramen en afvoerpijpen kunt u grind aanbrengen om het microklimaat te bevorderen. Bekijk hier de Instructie video.: Onderhoud van uw Sedumdak.: - Eenmaal per jaar de uitgebloeide bloemen afknippen en eventueel overhangt Sedum bijwerken. Dit kunt u het beste in het najaar doen. - Eenmaal per jaar het dak bemesten met Mestmiddel. - De cassettes worden volgroeid bij u afgeleverd, maar het kan altijd gebeuren dat er een onkruidje in gaat groeien. - Bij extreem lange droogte langer als een maand kunt u het dak water geven. Klik hier voor meer informatie, offerteaanvraag of het bestellen van een Sedumdak. De leukste muurbloempot voor binnen en buiten? Dat is de Wally, en wij zijn fan! Een opblaasbare spa maar welke kiezen uit het enorme aanbod? Een planten terrarium, heb je daar groene vingers voor nodig?
Vegetatiedaken bouwadvies Unilin Insulation.
Een vegetatiedak of sedumdak houdt een groot deel van de tijd een aanzienlijke hoeveelheid water vast. Houd bij het berekenen van de benodigde constructie voor vegetatiedaken dan ook rekening met een dak in verzadigde toestand. Veelal wordt dit vergeten en geeft men alleen het gewicht van het droge dakpakket op. Het gewicht van vegetatiedaken varieert enorm. Het begint bij ca. 80 kg/m2 en kan oplopen tot 350 kg/m2. Losse dampremmende laag. Unilin dubbelschalige dakelementen bieden de ideale oplossing voor een vegetatiedak. Deze licht geïsoleerde dakplaten zonder dampremmende laag dienen als basis te worden aangebracht. Op de bouwplaats dient vervolgens op de elementen een losse dampremmende laag te worden gelegd. Let erop dat het dakoppervlak vlak, goed toegankelijk en zonder obstakels is. Breng de dampremmende folie zorgvuldig over het gehele dakvlak en goed sluitend aan. Tweede laag isolatie en afwerking. Breng op de dampremmende folie een extra laag isolatie aan om ervoor te zorgen dat het dauwpunt verder naar boven wordt verplaatst. De benodigde dikte van de extra isolatie is afhankelijk van de R-waarde van het toegepaste dakelement en wordt voor elke opbouw met behulp van een berekening bepaald. Breng op de tweede isolatielaag vervolgens de dakbedekking en de vegetatie aan.

Contacteer ons