Resultaten voor belasting groendak

belasting groendak
Subsidie voor het aanbrengen van groendaken Gemeente Lebbeke.
CC De Biekorf. Leven en welzijn. Vrije tijd en ontwikkeling. Gemeentelijke academie voor muziek woord en dans. Kermissen en jaarmarkten. Algemene info vrijetijdsactiviteiten. Wonen en werken. Mobiliteit en verkeer. Land en tuinbouw. Bestuur en beleid. Meldingen complimenten klachten. Openbaarheid van bestuur. Algemene info Lebbeke. scroll naar links scroll naar rechts. Wonen en werken. Subsidie voor het aanbrengen van groendaken. Subsidie voor het aanbrengen van groendaken. Groendaken zijn daken waarvan de dakbedekking hoofdzakelijk bestaat uit levende planten. Het zijn meestal plantensoorten die goed bestand zijn tegen wind, hitte, vorst en uitdroging. Als u een groendak aanlegt, kunt u hiervoor een premie aanvragen.
sedumdaken
Groendaken - GR-OM - Groen en Omgevingswerken - Nieuwkerken-Waas.
De subsidies voor groendaken bedragen doorgaans omstreeks 25 euro per m, al mag dit bedrag een bepaald percentage van de kost niet overschrijden. Neem contact op met uw gemeentelijke groen-, milieu-, of duurzaamheidsambtenaar of kijk op www.premiezoeker.be om een persoonlijke berekening uit te laten voeren. Voor meer info kan u ook terecht bij de afdeling Bos en Groen van de Vlaamse Gemeenschap dhr. Dirk Demeyere tel. 02.553.81.13, email dirk.demeyere@lin.vlaanderen.be alsook bij organisaties zoals VIBE www.vibe.be of Bond Beter Leefmilieu www.bondbeterleefmilieu.be. ONZE REALISATIES BINNEN GROENDAKEN. PAKT Antwerpen noemt zichzelf 'een' hotspot en hutsepot van ondernemers en stadslandbouwers die het hart van Antwerpen voeden met creativiteit en culinaire experimenten. Op het dak van dit bedrijvencentrum realiseerde GR&OM 1800 m 2 aan groendaken. Aanleg extensief groendak van maar liefst 2000 m 2. Omgevingswerken en houtconstructies. POWERED BY WEWANTWEB. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. U bent reeds geregisteerd, dank u wel. Controleer nu uw inbox om uw abonnement te bevestigen. Ik ga akkoord met de privacyverklaring. GR&OM BVBA ANTHONIS DE JONGHESTRAAT 62 9100 NIEUWKERKEN-WAAS TEL: 03/296 04 16 E-MAIL: INFO@GR-OM.BE.
Daktuin Terras Groenbedrijf Van Vlierden.
Groendaken komen voor in twee verschillende soorten: een intensief groendak en een extensief groendak. De intensieve daktuin is een combinatie van beplanting, een terras en paden. Terwijl de extensieve daktuin enkel uit begroeiing bestaat. Daarnaast is er nog een mix van de twee groendaken mogelijk.
De voordelen en nadelen van een groendak Habitos.be. Habitos logo.
Een groendak verhoogt de thermische isolatiewaarde van je huis. Ook de akoestische isolatiewaarde wordt beter. Een groendak buffert regenwater op het dak. De belasting van het rioleringsstelsel daalt zo. Ook muren blijven op die manier droog en zijn deze minder vorstbestendig. Bij Infraxkrijg je een premie voor een groendak. Ook het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent een premie voor een groendak toe. In eendichtbebouwde omgeving - zoals een stad - komt het urban island heat effect voor. De gebouwen slaan warmte op, waardoor de temperatuur stijgt en het ongenaam wordt. Een groendak laat de temperatuur dalen en maakt het leven weer aangenamer. Een groenddak zet ook CO 2 om in zuurstof. Verder haalt een groendak fijnstof en NOx-gassen uit de lucht. Groenbedrijf Van Vlierden Pinterest. Nadelen van een groendak. Een groendak zorgt voor extra belasting zelfs tot 1 000kg/m. De fundering moet dus aangepast zijn. Regenwater dat door een groendak sijpelt, is niet herbruikbaar voor andere toepassingen. Dit omdat de organische delen verkleuring of geur kunnen veroorzaken. Het regenwater voor hergebruik dien je dus via een andere dakoppervlakte te verzamelen. Groen lokt dieren van slakken tot vogels. Dan geen groendak. Extensieve groendaken bestaan voornamelijk uit mossen en vragen amper onderhoud.
Maak kennis met ons productaanbod: Maxon EPDM dakrubber.
De mogelijkheden zijn legio, maar heel veel is afhankelijk van het type en de sterkte van de dakconstructie. Waarom een groendak? In stedelijke gebieden heeft de natuur moeten plaatsmaken voor bakstenen en beton. Er is heel wat natuur verloren gegaan door de stijgende verstedelijking. Met groendaken kleurt VM Building Solutions de stad opnieuw groen: groendaken zorgen voor een duurzame, groene leefomgeving voor mens en dier. Platte daken zijn vaak vergeten, en niet-benutte ruimtes in de stad. Groendaken vullen deze levenloze daken opnieuw in en verruimen de bestaande leefoppervlakte. Groendaken zijn moderne, innovatieve oases waar u ten volle kunt genieten van rust en natuur middenin een verstedelijkte omgeving. Voordelen van groendaken. Groendaken zorgen voor heel wat voordelen zowel voor het milieu als voor de bouwheer. Groendaken zijn mooi en zorgen voor meer groen in de stad. Ze werken luchtzuiverend en hebben een positief effect op het milieu. Een groendak zorgt voor een langere levensduur van de dakbedekking en heeft een warmteregulerende functie. Groendaken zorgen voor een gezondere, aangenamere leefomgeving! Verhoogt de levensduur van het dak. Een groendak verhoogt de levensduur van de dakbedekking.
Premie aanleg groendak - Ninove.
Wat zoek je? Bouwen en wonen. Premies bouwen en wonen. Premie aanleg groendak. Premie aanleg groendak. Interesse om je dak te bedekken met planten en zo een extensief groendak te realiseren? De stad Ninove geeft je alvast een premie van 31 euro/m waarmee een groot deel van de investering gerecupereerd kan worden. Het plaatsen van een groendak heeft enkele belangrijke voordelen. Zo krijg je.: een vertraagde regenwaterafvoer waardoor er minder belasting op de riolering is. een betere thermische isolatie met meer warmtebehoud in de winter en meer koelte in de zomer. een betere demping van de omgevingsgeluiden. bescherming van de dakbedekking tegen schadelijke UV-straling. het neemt de stofdeeltjes uit de atmosfeer op en vormt een buffer tegen luchtvervuiling. Bovendien is het ook nog eens prachtig om naar te kijken en zorgt het voor meer groen in de stad. Wat is een extensief groendak? Dit is een dak dat bedekt is met een substraatlaag bv. lavasteen waar mossen, vetplanten en kruiden in groeien.
De voor- en nadelen van een groendak Bouwwereld.nl.
Het zorgt voor een stuk natuur en bruikbare buitenruimte in een bebouwde omgeving. Het sluit aan op de huidige aandacht voor het milieu, toont aan dat je als eigenaar milieubewust bent en kan ook aansluiten op de cradle-to-cradle filisofie mits de daktuin wordt opgebouwd uit herbruikbare materialen en bouwstoffen. Het groendak vangt water op en kan het bufferen. Zodat pieken in afvoeren en belasting van het oppervlaktewater worden gedempt. Fijnstof en luchtvervuiling worden deels opgevangen waarbij tevens CO 2 wordt opgenomen. Aanzienlijk hogere kosten voor het aanleggen van het dak. Risico op lekkage door bijvoorbeeld wortelgroei. De kosten van het opsporen van lekkages kunnen aanzienlijk zijn. Daktuinen zijn relatief complex, waardoor het risico op fouten groter is. Er zijn nog maar beperkte ervaringen opgedaan met daktuinen, er zijn veel nieuwe ontwikkelingen en er wordt vaak de grens opgezocht met het ontwerp.
Intensief groendak EGD nv.
Intensieve groendaken zijn vergelijkbaar met gewone tuinen. De begroeiing bestaat uit gazon, grassen, kruiden bodembedekkers en lage beplanting. Hiervoor wordt er dan ook met een substraatlaag van minstens 15 centimeter gewerkt. Dit soort groendaken worden vaak gebruikt op ondergrondse parkings of bij binnentuinen. Een intensief groendak is een extra belasting voor uw dak waardoor een aangepaste, versterkte dakconstructie noodzakelijk is.
Groendaken Versico.
Er is uiteraard een breed spectrum aan varianten te bedenken en te realiseren die niet zuiver tot deze tweedeling te herleiden zijn. De mogelijkheden zijn legio, maar heel veel is afhankelijk van het type en de sterkte van de dakconstructie. Waarom een groendak? In stedelijke gebieden heeft de natuur moeten plaatsmaken voor bakstenen en beton. Er is heel wat natuur verloren gegaan door de stijgende verstedelijking. Met groendaken kleurt VM Building Solutions de stad opnieuw groen: groendaken zorgen voor een duurzame, groene leefomgeving voor mens en dier.

Contacteer ons