Resultaten voor aanleg groendaken

aanleg groendaken
aanleg groendaken
0496 23 51 00. Hier is algemeen veel belangstelling voor; wij vinden dat logisch want de daken kennen vele voordelen. Zo verminderen de stookkosten, dragen de sedumdaken bij aan meer groen, verbetert de luchtkwaliteit en biodiversiteit, spelen de sedumdaken een belangrijke rol als waterbuffer. Vanwege de geringe opbouw, zijn deze op de meeste daken toepasbaar plat of schuin tot 45 daar het gewicht circa tussen de 50 en 100 kg ligt per vierkante meter. De prijzen verschillen van opbouw tot opbouw. Zo kost een sedumdak met stekken ongeveer 30 tot 50 euro/m, voor sedummatten is het ongeveer 40 tot 70 euro/m. Deze prijzen zijn wel afhankelijk van onder ander bereikbaarheid, grootte en hoogte van het dak. Voor een juiste offerte kan u best contact met ons opnemen. Semi Extensieve Groendaken. Deze groendaken hebben een uitgebreider vegetatie, er wordt gewerkt met bloeiende kruidachtige planten/grassen, waardoor je een mooiere biodiversiteit creëert krijgt. Met de juiste onderhoudsmethode vormt uw biodiversdak een oase voor vlinders, bijen, vogels en andere insecten. Dit systeem weegt wel wat meer.
Groendak aanleggen - Hoe leg ik een groendak aan? - Sempergreen.
De Place n go Sedumtrays zijn lichtgewicht trays waarmee elk dak in een handomdraai groen te maken is. Deze trays zijn direct te plaatsen op daken met een hellingshoek van maximaal 15 graden. Aanleg Click 'n' go Sedumtrays. Met de Click n go Sedumtrays is het aanleggen van een groendak heel gemakkelijk. Deze kant-en-klare trays zijn gemakkelijk in elkaar te klikken voor een direct-groen resultaat. Ter bescherming van de dakbedekking is het aan te bevelen om een beschermdoek onder de trays aan te brengen. Sedum en een Sedumdak.
Hoe een groendak aanleggen? Hubo.
Het groendak plaatsen. Plaats de groendaktegels één voor één op de drainageplaat, mooi naast elkaar geschikt. De groendaktegels laten zich gemakkelijk versnijden tot kleinere delen. Zo passen de groendaktegels overal op je dak! Indien de dakrand geen 8-10cm hoog is, dient u een grindstrook te voorzien van minimum 20cm breed. Deze dient om de wortels van de planten tegen te houden en om de randen van het dak niet te beschadigen. Het wordt ook aangeraden om rondom schoorstenen, elektrische toestellen, aangrenzende vensters en dergelijke een grindstrook te voorzien van 20cm om het onderhoud en de controle te vergemakkelijken. De afwerking van het groendak. Snijd indien nodig alle zichtbare of overtollige worteldoek en drainageplaat voorzichtig weg met een schaar. Het resultaat is een prachtig extensief groendak! Deel deze pagina. Blijf op de hoogte van nieuws en promoties.
GROENDAK - Vanherle dakdichting.
De aanleg van groendaken zorgt voor heel wat voordelen voor het leefmilieu maar ook voor de dakeigenaar en de omwonenden. Wij kunnen groendaken aanleggen die ingezaaid worden. Deze daken hebben dan een tot twee jaar nodig om volledig te volgroeien. Hiernaast kunnen we ook groendaken inplanten met reeds volgroeide planten. Groendaken zijn aantrekkelijk en mooi. Ze kunnen ingericht worden als bijkomende tuin en vormen zo nieuwe gebruiksruimten. Ze leveren een positieve bijdrage tot de waterhuishouding en hebben een lucht- en klimaatzuiverend effect. Een groendak zorgt voor een langere levensduur van de dakbedekking, geluidsisolatie en brandveiligheid. Een volledig groendak zorgt er in bepaalde gevallen voor dat u geen regenwaterput moet installeren bij nieuwbouw of herbouw. Maar ook een gedeeltelijk groendak kan interessant zijn: het volume van de regenwaterput moet dan niet zo groot zijn. Luxe villamenten met hoge afwerking. Villamenten met hoog afwerkingsniveau. Villamenten met daktuinen. BEKIJK ALLE REALISATIES. TIP: Premie voor groendak. Bepaalde gemeenten geven een subsidie voor de aanleg van een groendak. Op de volgende website kan je nagaan of je aanspraak maakt op zulk een subsidie: www.premiezoeker.be.
Groen dak aanleggen: alles wat je moet weten vtwonen.
indelen en ver bouwen. op de vloer. op de muur. ontwerp je eigen tuin. Een groen dak heeft voordelen voor isolatie en voor het milieu. Je kunt een groen dak op je huis aanleggen, maar ook op een schuur, een carport of een fietsenstalling. Met een groen dak worden ze één met de rest van de tuin! Een groen dak leg je op de volgende manier aan. Een groen dak ziet er niet alleen leuk uit, maar heeft ook veel voordelen. Natuurlijk zijn planten goed voor het milieu aangezien ze koolzuur omzetten in zuurstof. Groene daken kunnen op die manier helpen om in de stad de luchtkwaliteit te verbeteren. Daarnaast is een groen dak perfect als isolatie van de ruimte eronder. Dankzij een groen dak blijft deze koel in de zomer en warm in de winter, dat kan heel wat energie besparen. Hieronder vind je alle voordelen op een rij.: Groendaken verbeteren de luchtkwaliteit.
Vanwymelbeke Groendaken Kortrijk.
Hoe is een groendak opgebouwd? Een groendak bestaat altijd uit ten minste drie lagen: een wortelkerende laag om je dak te beschermen, een grondlaag voor de platen en de beplanting zelf. Veel kant-en-klare bakken zijn op deze manier opgebouwd. Je kunt ook een vijflaagse daksandwich laten aanleggen.:
Aanleg van groendaken info De Witte BVBA.
De Witte BVBA Lochristi - STEENGOED materiaal voor tuin en park. Vragen over dit product. Contacteer De Witte BVBA over Aanleg van groendaken info. Zie ook aanverwante termen. Toon - Producten Overzicht Verberg - Producten Overzicht. Aanleg van groendaken info.
Groendak aanleggen Feenstra Dakbedekking.
Home Nieuwbouw dak Sedumdaken Groendak aanleggen. Een groendak is een dak begroeid met planten. De beplanting van een groendak geeft niet alleen een unieke, mooie en natuurlijke uitstraling maar biedt ook nog eens verschillende financiële en gebruiksvoordelen. Een aantal voordelen van groendaken zijn.: Betere warmteweerstand en geluidsisolatie. De langere levensduur van een dak. Goed voor het milieu. Groendaken hebben een isolerende werking wat zorgt dat het huis in de zomer koeler is en in de winter warmer. Deze isolatie zorgt er ook voor dat geluid minder snel een bepaalde ruimte binnendringt. Door de beplanting wordt de onderliggende dakbedekking beschermt tegen UV-straling, temperatuurwisselingen of bijvoorbeeld hagel.
Een groendak aanleggen: makkelijk uitgelegd in 4 stappen.
Of wil je op je daktuin kunnen lopen? Dan is een intensief groendak een betere oplossing. Dit verschil is bepalend voor de substraatlaag - de laag waarin de vegetatie zal wortelen. Doorgaans bestaat ze uit vulkanisch gesteente, aangevuld met organisch materiaal zoals schors of turf. Heb je voor een intensief groendak gekozen, dan zal de substraatlaag meer organisch materiaal bevatten en bijgevolg een heel stuk dikker zijn. Qua vegetatie heb je bij een groendak evenveel keuze als een gewone tuin: van onderhoudsvriendelijke sedums tot het kweken van eigen groenten en fruit. Voorbereidende werken achter de rug? Hoog tijd voor het selecteren en planten van de begroeiing.: Een sedumdak, bestaande uit vetplanten, is veruit het populairst.
Aanleg traditioneel groendak - Sempergreen.
STAP 7 - Grind aanbrengen. Stort het grind tussen het scheidingsprofiel en de dakrand. De grindlaag kan aangevuld worden tot gelijke hoogte van het scheidingsprofiel. STAP 8 - Vegetatiematten aanbrengen. Rol de vegetatiematten uit over de substraatlaag. Start met het uiteinde van de vegetatiemat bovenop. Rol het uiteinde van de mat voorzichtig terug en zorg dat deze op de juiste positie ligt aan het begin van de baan. Indien nodig, knip of snij de mat aan het eind van de baan op maat. Tip: gebruik hiervoor een stevig kartelmes of zaag. Zorg dat de vegetatiematten zonder overlap goed op elkaar aansluiten. Eventuele kale plekken kunnen opgevuld worden met reststukken van de vegetatiemat. STAP 9 - Irrigeren. Bewater direct na aanleg de vegetatiematten totdat de substraatlaag volledig waterverzadigd is. Dit is noodzakelijk voor de doorworteling van de vegetatiematten. Bewater het groendak regelmatig wanneer het dak wordt aangelegd in een droge periode.

Contacteer ons